הביקור בבית רבי איציקל זי"ע

אני זכיתי להיות נוכח באותו ביקור, אחד משני הביקורים שערך רבי איציק'ל זצ"ל אצל מרן שליט"א, וזכורני דבר פלא שאמר אז מרן שליט"א לרבי איציק'ל, אודות הגאון רבי נטע מושקוביץ זצ"ל, המו"ץ דקהילתנו באנטווערפן, שהיה אז חתן קודם נישואיו עם דודתי תחי' – אחות אבי ז"ל, והוא שימש את מרן שליט"א. מרן שליט"א סיפר, שאבי-זקנו כ"ק מרן מהר"ש זי"ע, כשהיה נוסע לעיירות אחרות, היה לוקח עמו את אחד מחסידיו, תלמיד חכם שהיה בקי בש"ס – "א ש"ס יוד", כדי שיוכל לשאול אותו בדברי תורה בעת המהלך, והפטיר מרן שליט"א בהצביעו על רבי נטע, שהיה כבר בבחרותו תלמיד חכם מופלג: "דאס איז מיין ש"ס"...

בהמשך כשביקר כ"ק מרן שליט"א אצל רבי איציק'ל, התגבר רבי איציק'ל על חולשתו, ואף שסבל מאוד על רגליו וכמעט שלא עמד, ירד את כל המדרגות וליווה את מרן שליט"א עד שנכנס לרכב. כיבוד נדיר שלא נהג בו.

כשעלה חזרה לביתו, שאלה אותו בתו הרבנית ע"ה: "אינני מבינה, הרי בתפילת 'שמונה עשרה' אתה יושב כי אין לך כוח לעמוד, ולמה אם כן היה לך להטריח ולרדת עד לרחוב...". נענה לה רבי איציק'ל זצ"ל באנפין נהירין: "לא רק שאני מלווה אותו, אלא גם לימדתי אותו את הסוד שהרה"ק משינאווא לימד אותי איך חותכים את החלה של המוציא...".

ווען בעלזער רב איז אין שטאט

באותה שבת ששהה מרן שליט"א באנטווערפן, לא ערך רבי איציק'ל זצ"ל "טיש", אף שלא היה בכוחו להשתתף בעצמו בשולחנו הטהור של מרן שליט"א, אך הוא שלח את חתנו ואת כל הציבור לשולחנו של מרן שליט"א. בכל ימי ביקורו של מרן שליט"א בעיר, ראו הכל את האהבה וההערצה העצומה שרחש רבי איציק'ל זצ"ל למרן שליט"א.

בין החסידים האורחים שבאו לאנטווערפן כדי להסתופף בצל קדשו של מרן שליט"א, היו כמה אנשים שהכירו את רבי איציק'ל מלפני המלחמה ורצו לתת לו "קוויטל", וכן חסידים וקרובים שונים. אך הוא סירב לכולם ואמר להם: "כאשר ה'בעלזער רב' נמצא בעיר – אינני לוקח קוויטלעך".

וכשהפצירו בו מאוד, הסכים לקחת הקוויטלעך, ולקרוא אותם רק לאחר שמרן שליט"א יעזוב את העיר.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓