מארי דחושבנא

משתמש חדש
gem
תודות
39
נקודות
2
הריני לפרסם מהדורה בלתי מוגהת של הקונטרס/ספר שעמלתי עליו רבות, 'שלבי המסילה חלק א - מדרגת הזהירות'.
בו מובאים 74 עבודות מעשיות במחשבה דיבור ומעשה, לקניית מדרגת הזהירות, הלא היא המדה הראשונה בסולם העליה של כל יהודי ע"פ ספר מסילת ישרים של רבינו הרמח"ל.
בנוסף בסוף הקונטרס כל אדם יכול לחשב את מצבו ולקבל ציון אישי, 'דרגה', ותג צבעוני מותאם לדרגה שלו, דבר שמושך את הלב לעלות עוד ועוד עד לקניין השלם של הזהירות.
עמלתי חודשים על הספר, וכעת אני מפרסם אותו כאן כדי לשמוע אם יש לשפר דברים שטרם חשבתי עליהם. על כן אשמח להארות והערות, בלשון נקיה ועניינית.

קבצים מצורפים

יפה מאוד, הורדתי ואעבור בל"נ.
שמתי לב שכתוב בשפה מאוד עכשווית (כגון תודה לרמחל וכדו')
זה פונה לקהל מאוד מסויים. אתה מכווין לקהל הזה דוקא?

יפה מאוד, הורדתי ואעבור בל"נ.
שמתי לב שכתוב בשפה מאוד עכשווית (כגון תודה לרמחל וכדו')
זה פונה לקהל מאוד מסויים. אתה מכווין לקהל הזה דוקא?
תודה רבה.
ניסיתי לאזן בין כל צורות השפה שיתאים לכלל החוגים.

ניסיתי לאזן בין כל צורות השפה שיתאים לכלל החוגים
עברתי אמש קצת יותר, ואני עדיין סבור שזה פונה יותר לקהל מסויים מאוד (במיוחד כאלו שהביאור עליו הסתמכת מהדר גולדין ז"ל עשוי לשכנע אותו)
אולם ללא ספק זה ממש מסדר סדר עבודה אקטואלי בשפה עכשוית ועושה עבודה יפה מאוד.

עברתי אמש קצת יותר, ואני עדיין סבור שזה פונה יותר לקהל מסויים מאוד (במיוחד כאלו שהביאור עליו הסתמכת מהדר גולדין ז"ל עשוי לשכנע אותו)
אולם ללא ספק זה ממש מסדר סדר עבודה אקטואלי בשפה עכשוית ועושה עבודה יפה מאוד.
יש לציין שהספר של הדר גולדין הוא סיכום שיעורים ששמע מהרב שלו בישיבה. והשתמשתי בספרו ל2-3 סעיפים בלבד. לעומת הספר של הגאון הרב איתמר שוורץ בעל ה'בלבבי' שמבאר את כל הזהירות ע"פ פנימיות עבודת המוסר, והספר 'המאיר ליעקב' על מסילת ישרים שנכתב ע"י צדיק, וכן שילבתי תוכן מעוד ספרי צדיקים גדולי הדורות, שכל הנ"ל כידוע מהחוגים החרדים, בהם השתמשתי ביותר ב-50-60 סעיפים. אז מבחינת תוכן הספר, רובו ככולו כ-95% מצדיקים חרדים.

אך הרשה לי קצת לתמוה, מדוע בחרת להכניס את עניין ה'חוגים' לאשכול? זה צורם. אדון אותך לכף זכות שעשית זאת בתמימות של סקרנות.

וגילוי נאות: מעולם לא למדתי בישיבה/כולל סרוג, אלא כל השנים למדתי רק בכוללים חרדים לגמרי.

אך הרשה לי קצת לתמוה, מדוע בחרת להכניס את עניין ה'חוגים' לאשכול? זה צורם. אדון אותך לכף זכות שעשית זאת בתמימות של סקרנות
כי היה לי קצת מוזר הנוסח, וכשעברתי זה קפץ לי שהבאת משהו מחוץ לביהמ"ד הקלאסי. וכוונתי הייתה בעיקר לקהל שאינו קלאסי בלי כוונה על מגזר כזה או אחר. במובן שאינו "ישיביש" (ייתכן שהבלבבי גם קצת כזה...)

כי היה לי קצת מוזר הנוסח, וכשעברתי זה קפץ לי שהבאת משהו מחוץ לביהמ"ד הקלאסי. וכוונתי הייתה בעיקר לקהל שאינו קלאסי בלי כוונה על מגזר כזה או אחר. במובן שאינו "ישיביש" (ייתכן שהבלבבי גם קצת כזה...)
ידעתי שכוונתך היתה טובה. שמח להיוכח בכך :)
ותודה מקרב לב שהשקעתך את זמנך לקרוא את הקונטרס.

הייתי מאד רוצה שמישהו ילמד את 75 הסעיפים וינסה לעשות את השכלול הסופי שהבאתי בסוף הקונטרס ולקבל דרגה אישית.
אם מישהו הגיע לכך אשמח מאד לשוחח עמו. (אני כבר עשיתי את התהליך וקיבלתי דרגה, אגלה אותה לראשון שיעשה זאת)

וללא קשר לראשון שיעשה זאת, הייתי שמח שזה יגיע לכל הבחורים בארץ, שיקבלו 75 זוויות שונות של יראת שמים וישרה עליהם אור הזהירות. וכן זה יכול לעורר תחרות טובה בין נערים ובין אברכים לעלות בסולם הדרגות ולקבל סמל מיוחד. אני חושב גם אולי להדפיס את הסמלים של הדרגות לכרטיסים קטנים, שהאדם ישא עמו בארנק את הדרגה שלו, כך ייזכר בטוב שבו, וגם ירצה לקבל סמל גבוה יותר.

עדכון ענק לפני הדפסה של הגרסה הראשונה של 'שלבי המסילה' כספר! (95 עמודים)
הוספתי לכל סעיף הסבר איך מדרגים אותו.
ועוד הרבה תוספות חדשות.
כעת גם כל סעיף קיבל עמוד משלו.
והוספתי גם את לשון הרמחל בתחילת כל פרק.
מוכן ומזומן לשימוש לכל יהודי! בסיעתא דשמיא.

קבצים מצורפים

עוד עדכון איכותי בסיעתא דשמיא
1. נוספו סעיפים חדשים
2. נספח חדש של עבודה חודשית
3. שינויים תיקונים והוספות בתוך הסעיפים

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון