אלול - י"ב אלול - יום פטירת רבי שמחה בונים מפשיסחא | יומא דהילולא| דף 2 אלול - י"ב אלול - יום פטירת רבי שמחה בונים מפשיסחא | יומא דהילולא| דף 2
הצדיק רבי שמואל משינאווא זצ"ל, סיפר ('רמתים צופים', נח) שנסע עם רבו, הרבי בונים מפשיסחא זצ"ל, לעיר גאוורטשוב, וכשהניח טלית ותפילין אמר: "לפעמים קשה להתפלל במקום זה, והולכים להתפלל במקום אחר. אך לא זו הדרך, כי המקום יתבע אותך: אדרבה, מדוע לא תיקנת אותי". והיו הדברים סתומים וחתומים. בשובו לביתו סיפר, שלא היה יכול להתפלל שם, ומחמת טענה זו עזרו ה' שהתפלל טוב כדרכו. וחקרו ומצאו שאותו בית היה שייך לגוי.​

מסופר, כי פעם באו קבוצה של אפיקורסים להתווכח עמו בעיקרי האמונה. אמר להם הצדיק: אתם מתפארים שאתם אפיקורסים? אבל אני אומר לכם שבימינו אין כופרים אמיתיים. פעם היו אפיקורסים: בזמן פרעה מלך מצרים, שגם אחרי שה' נתן לו מכות קשות אחת אחרי השניה, התעקש "לא ידעתי את ה'". אבל היום, רק שומעים רעם בשמים, מיד מניחים כיפה וצועקים "שמע ישראל!". מיד כשאמר להם רבי בונים את המילים הללו, הניחו כולם כפה על ראשם וצעקו "שמע ישראל"…​

האגרת הידועה של הרר"ב על ראש השנה.
(בגור יש עסק גדול סביב עומק האגרת, וכן גם הגה"צ מהרי"א וינטרוב היה מעמיק בזה בסוד ישרים.)

העתק האגרת מק"ק פרשוסחא:

כתיב (ירמיה ל"א ב') מרחוק ה' נראה לי וכתיב (מלכים ב' ד') בתוך עמי אנכי יושבת וזה סוד ראש השנה.

השמחה והדאגה מסותרת בפחד, יזכהו ה' להיות לו שניהם יחד.

הבינה תגדל מהמעשה, כי המעשה רז והבינה אור ושניהם דומים.

וברוך ה' שהחיינו וקיימנו שיעלה זכרונינו לפני אדון כל.

אולי חנונים נהי' להוציאנו מאפילה לאורה.

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון