תזריע - כוחה של מילה טובה! | ויקרא | פורום אוצר התורה תזריע - כוחה של מילה טובה! | ויקרא | פורום אוצר התורה

תזריע כוחה של מילה טובה! (1 צופה)

אייל אטיאס

משתמש חדש
תודות
5
נקודות
5
בפרשת תזריע וגם לאחריה בפרשת מצורע אנו קוראים על חומרת נגע הצרעת, שתי פרשות שלימות (חוץ מכמה פסוקים בתחילת תזריע) עוסקות בנושא אחד, דבר שאין לו עוד דוגמא בתורה.
חז"ל הקדושים מלמדים אותנו שנגע הצרעת בא על לשון הרע, הבה נתבונן: אדם מוציא מפיו מילים לא ראויות וחושב לעצמו "אני הרי הוצאתי את המילים מגופי, הן יכולות לפגוע במישהו אחר אבל לא בי".
אבל התורה הקדושה מלמדת אותנו שאדם שמוציא מפיו מילים לא ראויות הוא בעצם מרעיל את האוויר סביבו והוא עצמו נפגע מכך באופן פיזי ממש!
ואין הדברים אמורים רק לגבי לשון הרע, אלא כל דיבור אסור, עלינו לחנך את ילדינו לשמור על טהרת הפה, וחלילה כל דיבור שאינו ראוי פוגע במדבר עצמו.
ידוע מאמר חז"ל שמידה טובה מרובה ממידת פורענות פי 500, אז אם למילה לא טובה יש השפעה כ"כ הרסנית, אי אפשר לתאר ולשער כמה יכולה לפעול מילה טובה!
אם זו מחמאה או מילת עידוד או כל מילת קירוב.
אנו עומדים סמוך ונראה לחג הפסח, חג החירות והחינוך, מצד אחד אנו לומדים שבני-ישראל נגאלו על שלא שינו את לשונם, שאין זאת רק השפה אלא צורת הדיבור. ומצד שני אנו מצווים על "והגדת לבנך" ומה יותר מחנך את הבנים מאשר דוגמא אישית של ההורים.
ואסיים בסיפור ששמעתי השבוע מכלי ראשון. פגשתי רופא שהוא נכד לצדיק רבי חי טייב זצ"ל (המכונה "לא מת"), לצערנו כיום הוא אינו שומר תומ"צ כלל, אך הוא מספר לי שבהיותו נער בג'רבא כבר אז הוא לא הלך בתלם והוריו שלחו אותו לעשות את אחת השבתות אצל הגאון רבי מצליח מזוז זצ"ל. בשובם מביהכנ"ס בעיצומה של שבת קדש, ראה הנער סיגריה דולקת על הארץ, מול עיני הרב מתכופף הנער, מרים את הסיגריה מכניס אותה לפיו ומעשן!
הרב שראה זאת מייד הסתובב ועשה את עצמו כאילו לא ראה, המתין שהנער יסיים את הסיגריה ואז קרא לו והעניק לו חיבוק גדול ונשיקה חמה!
מספר לי אותו רופא: "אני לא שומר שבת, מאז עברתי גלגולים רבים. הייתי רופא בצרפת, הקמתי בית-חולים בדרום אפריקה, אבל למרות שעברו מאז עשרות שנים! הנשיקה של הרב בוערת בי וקשה לי מאוד להכניס סיגריה לפה בשבת!''.
הסיפור הזה ממחיש לנו מהי כוחה של מילה טובה שיכולה לבנות עולמות ולהשפיע על ילד עד סוף ימיו!

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון