• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

לחושבי שמו

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
793
נקודות
126
בס''ד רציתי שכאן יפרסמו סיבות לקבלת כסף מהמדינה והאיך ממשים זאת,

המון כסף אנחנו לא מקבלים אני עצמי יכלתי לקבל יותר מ300 אלף באופן פשוט, ועוד איזה 60 אלף בצורה קצת קשה,

אני יתחיל קצת,
א. קשב וריכוז אם הפרעה קטנה מהמצופה ממנו רשאי בעיקרון לקבל 10% נכות,
ב. הפרעה יותר קשה [1 מכל עשר ילדים במציאות] מקבל נראה לי 25%,
ג. דמי אבטלה כל אחד יכול להגיש על אשתו לפטורי קיץ וגם מלחמת חרבות ברזל,
ד. סיוע בשכר דירה,
ה. דמי אבטלה לאברכים שלא מקבלים דתות-עוד לא בדקתי אם זה עובד,
ו. נכה [כנ''ל א' וב'] רשאי לקבל המון הטבות שלא מגיעות אוטמטית כגון ''קיטנה לקיץ'' ''עזרה מבחינת החידר להנגיש לו את הטיולים'' ''סל שיקום'' ''טיפול פסיכולגי'' ''חונך''.
נשמח לשמוע רעיונות נוספים,

ה. דמי אבטלה לאברכים שלא מקבלים דתות-עוד לא בדקתי אם זה עובד,
כמדומני שצריך לעבוד לכה"פ עשרה חודשים כדי לקבל אבטלה, כך שאברך לא אמור לקבל.
[יש כאלה שמוציאים תלוש פיקטיבי מאיזה עסק, ואח"כ מקבלים אבטלה, אבל זה כבר מסובך למצוא עסק שיסכים, וזה גם לא עונה לכותרת האשכול "כסף שמגיע לנו ביושר"...].

נראה לי כדאי לשנות את הכותרת ''גזל בטהרה למעונינים בהכשר בד''ץ הקנאים''
כשהמדינה גונבת, ממש גונבת כסף מאברכים צעירים, (וגזלנותא דמלכותא לאו דינא) מצווה לקחת בחזרה!
מה גם שלא דובר על קומבינות, אלא על זכויות חוקיות, אז נא לדייק.

נראה לי כדאי לשנות את הכותרת ''גזל בטהרה למעונינים בהכשר בד''ץ הקנאים''
בכל הרשימה של פוה"א, מדובר בכספים שמופרשים מידי שנה מתקציב המדינה בדיוק למטרות אלו (למעט דמי אבטלה לאברכים).
וחבל מאד שאלו שמנצלים את זכויותיהם בתחומים אלו הם בעיקר כאלו שאין להם שום זכות להתקיים עד אדמת ארץ הקודש, ולא אלו שבשבילם נברא העולם.

למה גזל ?, מה שמגיע לנו ביושר
ההתפתלויות של ה''נכה'' ודומיו לא נראים לו יושר
, ואנחנו לא מיודעם כך !
וטוב שכך
היושר הוא שכל אחד מקבל על מה שהוא מתאמץ בשביל זה

בכל הרשימה של פוה"א, מדובר בכספים שמופרשים מידי שנה מתקציב המדינה בדיוק למטרות אלו (למעט דמי אבטלה לאברכים).
אבל תקציב המדינה מיועד למתאימים את עצמם לחוקיה
וחבל מאד שאלו שמנצלים את זכויותיהם בתחומים אלו הם בעיקר כאלו שאין להם שום זכות להתקיים עד אדמת ארץ הקודש, ולא אלו שבשבילם נברא העולם.
חבל מאוד שאלו שבשבילם נברא העולם לא דואגים ליישב אותו כראוי ולהקים בארץ המובחרת את משפט ה' כהלכתו ותחת זאת מצטנפים להם בקהילותיהם ומנסים לגנוב את המגיע להם ביושר משלל קצבאות נכים למיניהם

אבל תקציב המדינה מיועד למתאימים את עצמם לחוקיה
כמו המגזר הערבי, למשל.
חבל מאוד שאלו שבשבילם נברא העולם לא דואגים ליישב אותו כראוי ולהקים בארץ המובחרת את משפט ה' כהלכתו ותחת זאת מצטנפים להם בקהילותיהם ומנסים לגנוב את המגיע להם ביושר משלל קצבאות נכים למיניהם
שוב, הכוונה לכספים שמוקצים לכך רשמית.

כמו המגזר הערבי, למשל.
כמובן אין כוונתי להצדיק את המדינה אבל אנחנו צריכים להיות הישרים שבסיפור על מנת שנוכל להנהיג אותה באמון ציבורי מלא בעתיד
שוב, הכוונה לכספים שמוקצים לכך רשמית.
לאלה שזקוקים לכך וביודעי שרבים מקמבנים

התפתלויות של ה''נכה'' ודומיו לא נראים לו יושר
ולמה החילוני מתל - אביב , שמקבל אותם תקציבים לא נכה ולא '' מתאמץ בשביל זה ''
למה ?, ואברך שצריך כסף , יש המון פוסקים , שפוסקים שמותר לשקר למדינה , ופה אנו דנים על דברים נכונים !
בהכשר בד''ץ הקנאים''
סיפר לי אחד , שפעם באו לר' מאיר סירטוה שליט''א ,'' האם מתור לגנב מהמדינה '' אמר '' מצווה '' !

ולמה החילוני מתל - אביב , שמקבל אותם תקציבים לא נכה ולא '' מתאמץ בשביל זה ''
אני לא מצדיק אותו אבל ע' בהודעתי למכנדבי
למה ?, ואברך שצריך כסף , יש המון פוסקים , שפוסקים שמותר לשקר למדינה , ופה אנו דנים על דברים נכונים !
אני סבור שגם מי שהתיר בזמנו כי חשב שהמדינה לא תחזיק מעמד היום יודה שאין להתיר ציבורית לכתחילה שמביא לידי חילול ה' נורא ומשבר אמון ביהדות
סיפר לי אחד , שפעם באו לר' מאיר סירטוה שליט''א ,'' האם מתור לגנב מהמדינה '' אמר '' מצווה '' !
שישאלו אותו האם מותר במקום שהדברים מתפרסמים להמון העם שרואה בכך שחיתות

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון