תודה על ההודעה שעוזרת לנו לחזור לאיזון, להבין ולהשכיל שפגעי הדור אינם נובעים רק מהעובדה שלא פירגנו, ולהכיר במציאות [שנראה לי היה ברור עד לפני כמה שנים..] שישנם כוחות נוספים רבים הפועלים בעולם, ואין פיתרון קסם אחד, שאם כולם יפרגנו תבוא הגאולה לישראל.
אני כותב קצת בציניות, אבל לפעמים זה כואב לי, ולמרות שאני מסכים בכל לב עם החשיבות של הדבר הזה [אם כי אני חושב שהפרגונים הם לא הענין, אלא קשר טוב, שייכות אמיתית ואכפתיות - דבר שהוא בסיס לכל מציאות החיים בלי קשר], אבל אסור לנו לחשוב שהקלקולים כולם נובעים רק מחוסר במילים טובות, דבר שאולי נכון אצל חלק מהבחורים, אבל להרגשתי הוא נהיה נקודה המוצא שמדברים עליה, אבל אולי אני טועה.
לדעתי יש מהקשיים [אבל כמובן לא כולם...] הנובעים גם מהעדר בהירות במטרת החיים אצל הצעירים, מה שמתבטא כמובן בהרבה דרכים, וברמות שונות, במח ובלב [ואינני מאשים את המערכת שמשתדלת ופועלת למען כך בהחלט, אך לא כל נקודה נוגעת לכל אחד לפי התפיסה המיוחדת שלו על החיים], ולפעמים זה שילוב עם ענין הפירגונים, כי אם אין בהירות אז אין כח עצמי ומוטיבציה פנימית להשקיע, אלא אם כן יהיו אחרים שיפרגנו...