לא ילבש בגרבי גברים | בית המדרש – דיונים תורניים לא ילבש בגרבי גברים | בית המדרש – דיונים תורניים

האיש השרוי בשמחה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
414
נקודות
96
חשבתי זמן על תופעת הגרבים של הגברים שכהיום א''א לדעת אם זה של בן או של בת עד שפעם אחת הלכתי לבית ידיד וראיתי כל הסל מלא גרבים וורד אדום ואמרתי לו מקווה שתזכה בקרוב לבן אז הוא אמר לי למה אצלי כולם בנים וד''ל וחשבתי מה עם לא תלבש הרי זה בגדי אשה ועל הצד שללא תלבש מה עם חוקות העמים וגם אם לא האם זה כבוד התורה הרי לא תראה מישהו מכובד אפי' גוי הולך עם גרבים וורודות

אני למשל שמעתי מכמה חברים שנשותיהם לובשות להם לפעמים את הגרבים ואז נזעקתי מה עם לא ילבש הרי גם לאשה שייך מצד שני מי צודק הגבר או האשה של מי הגרב

חשבתי עכשיו שאולי ההלכה דווקא משהו שמיועד למישהו מסוים אבל זה שהפכו את הגרב ללא ודאית אולי מותר כי אין פה לא תלבש

חשבתי זמן על תופעת הגרבים של הגברים שכהיום א''א לדעת אם זה של בן או של בת עד שפעם אחת הלכתי לבית ידיד וראיתי כל הסל מלא גרבים וורד אדום ואמרתי לו מקווה שתזכה בקרוב לבן אז הוא אמר לי למה אצלי כולם בנים וד''ל וחשבתי מה עם לא תלבש הרי זה בגדי אשה ועל הצד שללא תלבש מה עם חוקות העמים וגם אם לא האם זה כבוד התורה הרי לא תראה מישהו מכובד אפי' גוי הולך עם גרבים וורודות
נשים לובשות גרביים צבעוניות? לא ידעתי

חשבתי זמן על תופעת הגרבים של הגברים שכהיום א''א לדעת אם זה של בן או של בת... וחשבתי מה עם לא תלבש הרי זה בגדי אשה...

אני למשל שמעתי מכמה חברים שנשותיהם לובשות להם לפעמים את הגרבים ואז נזעקתי מה עם לא ילבש הרי גם לאשה שייך...

טעות מצויה, שחזרה בהודעתך ושאר ההודעות.

כשגבר לובש בגדי אשה - הוא עובר על לא ילבש.

כשאשה לובשת בגד של גבר - היא עוברת על לא תלבש

לא הבנתי מה הדימוי מילתא למילתא שם מדובר על מעיל שלא היה בו מגדריות ובגרבים כן הרי החסידים והצדיקים לא הולכים זה מראה שזה לא של גברים באמת
על סמך מה הנך קובע שהכל תלוי ב"צדיקים" וב"חסידים"?
ועכ"פ הראיתיך שאין מניעה שבעל ואשה ילבשו את אותו הבגד, כמדו' שלרוב המגדריות של הבגד העליון גבוהה יותר ממגדריות הגרביים

טעות מצויה, שחזרה בהודעתך ושאר ההודעות.

כשגבר לובש בגדי אשה - הוא עובר על לא ילבש.

כשאשה לובשת בגד של גבר - היא עוברת על לא תלבש
”לֹא יִהְיֶה כְלִי גֶבֶר עַל אִשָּׁה, וְלֹא יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה, כִּי תוֹעֲבַת ה' אֱלֹקֶיךָ כָּל עֹשֵׂה אֵלֶּה".
לשון הפסוק ושם האיסור.

הודעות מומלצות

בעקבות אשכול זה
[URL...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון