נוסח הכותרת הוא מדברי -לא פחות- הרמב"ם!
ואגב, ביחס לשיר ר' שעיה בן ר' משה.
מלמד אני עליך זכות שאינך דובר יידיש. כי לא הבנת את השיר!
השיר בתרגום חופשי לעברית הוא כך:
ר' ישעיה ב"ר משה, ר' ישעיה ב"ר משה, תתפלל ותפעל בעבור כלל ישראל, בני חיי ומזוני רויחי.

מתעלם הינך מפרקים שלמים בכתבי האריז"ל העוסקים ביחודים שעושים בעת השתטחות על קברים,
והסודות הגדולים שזוכים בהם אצל קברות הצדיקים.
יחודים זה לא תפילות זה משהו אחר
ליודעי חן

אגב, מה שמצוי היום בחב"ד (הקיצוניים בלבד) ששואלים שאלות מהרבי והוא 'משיב' בדרך מסויימת - היינו
דרישה אל המתים ממש והוא לאו דאורייתא

רש"י על בראשית פרק מח פסוק ז
ואקברה שם - ולא הולכתיה אפי' לבית לחם להכניסה לארץ וידעתי שיש בלבך עלי אבל דע לך שע"פ הדבור קברתיה שם שתהא לעזרה לבניה כשיגלה אותם נבוזראדן והיו עוברים דרך שם יצאת רחל על קברה ובוכה ומבקשת עליהם רחמים שנא' (ירמיה לא) קול ברמה נשמע וגו' והקב"ה משיבה יש שכר לפעולתך נאם ה' וגו' ושבו בנים לגבולם.

(בשער רוח הקודש דף כ"ח) "טוב ללכת על קברי צדיקים ולהתפלל שם ואמנם הצדיקים אשר קברותיהם נעלמים מבני אדם ואינם ידועות להם אלא לפרטים, הנה התפלות שאדם מתפלל עליהם הם יותר מתקבלות לפני הקב"ה ויותר נשמעות.

המהרי"ל (והובא ב"משנה ברורה" הלכות ראש השנה תקפ"א סימן י"ז ב"באר-היטב") "בית הקברות הוא מקום מנוחת הצדיקים. ומתוך כך הוא מקום קדוש וטהור, והתפילה מקובלת ביותר".
וידוע מהגר"א מוילנא שעיקר השראת השכינה היא בקבר רחל.

מקום קבורתו של משה רבנו ע"ה לא נודע, ופרשו חז"ל (עין יעקב סוטה יד, וכן הוא בהגהות הב"ח):

א"ר חמא בר חנינא, מפני מה נסתתר מקום קברו של משה מעיני בשר ודם, שגלוי וידוע לפני הקב"ה שעתיד ביהמ"ק לחרב וישראל יגלו מארצם, שמא יבאו לקברו של משה ויבכו ויתחננו ועומד משה ומבטל את הגזירה, מפני שחביבים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם.

ואגב, ביחס לשיר ר' שעיה בן ר' משה.
מלמד אני עליך זכות שאינך דובר יידיש. כי לא הבנת את השיר!
השיר בתרגום חופשי לעברית הוא כך:
אוי השיר הקדוש , הזמר הקדוש , מי כתב את השיר ? אז כתב !
ר' ישעיה ב"ר משה, ר' ישעיה ב"ר משה, תתפלל ותפעל בעבור כלל ישראל, בני חיי ומזוני רויחי.
אז השיר בעייתי , כי זה ' דורש אל המתים ' ואסור לבקש בקשות מן המת כדמפרש ואזיל
אורח חיים סימן תקפ״א, משנה ברורה ס״ק כ״ז:
“אך אל ישים מגמתו נגד המתים, אך יבקש מהשם יתברך שיתן עליו רחמים בזכות הצדיקים שוכני עפר”.

אוי השיר הקדוש , הזמר הקדוש , מי כתב את השיר ? אז כתב !
אין לי שום עניין להצדיק את כותב השיר.
אבל יש לי עניין להגן עליו מהאשמה החמורה שהאשימו הרב @כמעיין המתגבר
בדבריו שם קורא על כותב השיר את הפסוקים שאמרו החוטאים בחטא העגל.
וזו האשמה חמורה חסרת בסיס!
אז השיר בעייתי , כי זה ' דורש אל המתים ' ואסור לבקש בקשות מן המת כדמפרש ואזיל
אורח חיים סימן תקפ״א, משנה ברורה ס״ק כ״ז:
“אך אל ישים מגמתו נגד המתים, אך יבקש מהשם יתברך שיתן עליו רחמים בזכות הצדיקים שוכני עפר”.
דאגמרך משנה ברורה, לא אגמרך תלמוד בבלי.
ראה סוטה לד ע"ב:
וַיַּעֲלוּ בַנֶּגֶב וַיָּבֹא עַד חֶבְרוֹן וַיָּבֹאוּ מִבְּעֵי לֵיהּ אָמַר רָבָא מְלַמֵּד שֶׁפֵּירַשׁ כָּלֵב מֵעֲצַת מְרַגְּלִים וְהָלַךְ וְנִשְׁתַּטַּח עַל קִבְרֵי אָבוֹת אָמַר לָהֶן אֲבוֹתַי בִּקְּשׁוּ עָלַי רַחֲמִים שֶׁאֶנָּצֵל מֵעֲצַת מְרַגְּלִים.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון