יצחק א

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
3,428
נקודות
249
מאגר תורני חדש עם למעלה מ6000 ספרים, ועם פונקציות חיפוש שונות:

בטוח שזה תורני - לרוחנו?
תודה על ההערה,
לא מכיר, ולא שמתי לב לזה.
התוכנה מבוססת על המאגרים של "ספריא", ומתברר שזה אחד מהם.

אכן ראיתי שכותבת הספר הנ"ל אינה בדיוק אורתודוקסית, וכנראה הספר שלה בהתאם. (ואני רואה כעת שיש שם עוד הרבה ספרים בסגנון כזה, בכל קטגוריה מובא שם ספרות מודרנית, שכוללים ספרים כאלו ואחרים).

כמובן לא על אחריותי מה שיש שם,
ככל שיש שרואים בזה מכשול, אפשר למחוק האשכול הזה, או לחילופין, לפרסם הסתייגויות על תכנים שונים המצויים שם.

אלא בד"כ אדם שמחפש מקור או ציטוט מסויים וכדו', פחות מעניין אותם אם נמצא במאגר איזשהו ספר מוזר כזה או אחר, וכל אחד יעשה כשיקוליו.
(ולעיתים גם יש שרוצים גישה לספרים כעין אלו, כדי לקיים בהם "דע מה שתשיב").

בכל אופן, שלחתי הודעה לבעל התוכנה, שכדאי שיסיר את הספר הזה מהמאגר (אבל זה לא יעלה ארוכה לעוד ספרים אחרים).

יישר כח.

נערך לאחרונה:
תודה על ההערה,
לא מכיר, ולא שמתי לב לזה.
התוכנה מבוססת על המאגרים של "ספריא", ומתברר שזה אחד מהם.

אכן ראיתי שכותבת הספר הנ"ל אינה בדיוק אורתודוקסית, וכנראה הספר שלה בהתאם. (ואני רואה כעת שיש שם עוד הרבה ספרים בסגנון כזה, בכל קטגוריה מובא שם ספרות מודרנית, שכוללים ספרים כאלו ואחרים).

כמובן לא על אחריותי מה שיש שם,
ככל שיש שרואים בזה מכשול, אפשר למחוק האשכול הזה, או לחילופין, לפרסם הסתייגויות על תכנים שונים המצויים שם.

אלא בד"כ אדם שמחפש מקור או ציטוט מסויים וכדו', פחות מעניין אותם אם נמצא במאגר איזשהו ספר מוזר כזה או אחר, וכל אחד יעשה כשיקוליו.
(ולעיתים גם יש שרוצים גישה לספרים כעין אלו, כדי לקיים בהם "דע מה שתשיב").

בכל אופן, שלחתי הודעה לבעל התוכנה, שכדאי שיסיר את הספר הזה מהמאגר (אבל זה לא יעלה ארוכה לעוד ספרים אחרים).

יישר כח.
מרפרוף קל, התוכנה לא חרדית ולא מתחילה להתקרב לזה, ולא נראה שזה ארע בשגגה, כך שפנייה למנהל האתר לא תועיל. (אא"כ מיירי ביודעך ומכירך, ואתה יודע שהוא חרדי).
מלבד הספרים הפימינסטים שיש שם, יש שם גם 'פרשנות מודרנית' לכל התורה, וד"ל רח"ל.
שלא לדבר על ספרי 'מוסר ומחשבה' (גם הרבנים עמיאל וזקס הם לא מבית מדרשנו, אבל זה הטוב שם), והספרים החיצונים שהקורא בהם אין לו חלק לעולם הבא.
אתה מוזמן רק לקרוא את ההגדרות שלהם לחלקי התורה ('קבלה' וכו').
מוזר שנטפרי לא חסמו את האתר.

לא מכיר אישית,
דוקא על הספר הנ"ל הערתי לו לפני כמה דקות, והוא כתב שיטופל.

באתר שם כתוב:
"מטרתנו פשוטה: להגביר את אור התורה ולהנגיש מקורות מהימנים, מוגהים ומקושרים — לתלמידים, למורים, למרביצי תורה ולכל אדם המבקש ללמוד".

אם כבר נכנסת שם, מציע שתשלח לו את הודעתך.

הוא לא חרדי, ומשכך כנראה לא יסיר ספרים של הרב עמיאל והרב זקס (כמו שאגב, "אוצר החכמה" לא מסירים).
נ"ל שהוא הלך בתמימות עם המאגרים של ספריא.
ספרים לא אורתודוכסיים נ"ל שכן יסיר.
כדאי להציע לו, שלא יכניס ספרים שאינם באוצר החכמה, אא"כ נבדקו בפרטות.

(כמדומה שאת רוב האנשים, לא מעניין אם התוכנה "חרדית" או לא, אלא די כשהיא עצמה כשרה, ע"ע פרוייקט השו"ת)

(אגב, אני השתמשתי עד היום המון בספריא, ומעולם לא נתקלתי ולא נחשפתי לכל החיבורים הנ"ל שהזכרת וקיימים שם, אלא רק למקורות של תנ"ך ש"ס ראשונים ואחרונים וכדו', אך מתברר שכמפעילים מנוע חיפוש ממוקד על המאגרים שלהם, כמו באתר החדש הנ"ל, זה כולל את כל החיבורים הנ"ל, וזה אכן מפריע).

אם מישהו כבר נכנס לאתר שיעיר לו על כך, למי שרוצה, כאן טופס הפניות: https://mikraot.com/feedback/

אפשר לחכות ולראות, מה יעלה בגורלו.

אה"נ שייחסם עד שיתוקן
וחבל. כדאי ליידע אותו בהקפדה של הסינונים. בכל זאת שווה לו ל"הקריב לעזאזל"... כמה ספרים בעייתיים, כדי שהציבור החרדי יוסיף לאתרו נפח גלישה...
הוא לא חרדי, ומשכך כנראה לא יסיר ספרים של הרב עמיאל והרב זקס (כמו שאגב, "אוצר החכמה" לא מסירים).

אדרבה תעיר לו על זה.
שלחתי לו, כולל הסברה בצורה עדינה שהדבר ייגרום לציבור התורני להמנע משימוש באתר, ולחלק ניכר מחברות הסינון לחסום את האתר. המלצתי לו ליצור קשר עם נטפרי.

שלום וברכה,
שמי יעקב ואני המפתח של האתר המדובר - מקראות.
קראתי בעיון את ההודעות בפורום, להלן התיחסותי:
1. האתר נמצא בשלבי הקמה, ומיועד לציבור האורתודוקסי.
2. האתר מבוסס בשלב הראשון על המקורות ממאגר ספריא.
3. המאגר מכיל מעל 6000 ספרים, וככזה הסינון של הספרים נמצא עדיין בתהליך.
4. חידשתם לי שיש באתר ספריא מקורות שאינם תורניים - ספרים שזיהינו ככאלו הוסרו, ואני מניח שבימים הקרובים יוסרו ספרים נוספים.
5. האתר נבנה במטרה לאפשר לציבור לומדי התורה להגדיל תורה ולהאדירה ואינו למטרת רווח.
6. כן יש לי עדיין באגים :)
7. האתר מציג מספר חידושים:
הראשון, הוא ממשק הלימוד, שמציג במרכז המסך את התוכן המבוקש, ומסביב את כל המפרשים, כאשר לוחצים על פסוק\משפט ממשקי המפרשים מתפקסים על המפרשים לאותו התוכן.
השני, כאשר צובעים פסוק\משפט (עם העכבר) או מספר מילים, נפתח ממשק שמציג את כל האזכורים לאותם המילים, וכך מקבלים איזכורים שאינם מופיעים במפרשים.. כגון משנה,גמרא,זהר וכו.
השלישי (שאינו פתוח עדיין למשתמשים), הוא ממשק כתיבת שיעורי תורה, ניתן לכתוב שיעור מהתחלה ותוך כדי הכתיבה מוצפים לכותב מקורות ואיזכורים לתוכן שהוא כותב, וניתן לבחור את אותם המקורות\אזכורים ולהכניס אותם לתוך השיעור, כמו כן ניתן לטעון שיעור קיים דרך העלאת קובץ ממספר מקורות שונים, המערכת תכניס את התוכן לעורך השיעור, ותציע מקורות\אזכורים להוספה. בנוסף ניתן יהיה לטעון שיעור מ youtube , גם כאן השיעור יכנס כטקסט לממשק עריכת השיעור עם ההצעות של המערכת.

אשמח לקבל הערות והארות נוספות.
ברכה והצלחה
יעקב

בטוח שזה תורני - לרוחנו?
4. חידשתם לי שיש באתר ספריא מקורות שאינם תורניים - ספרים שזיהינו ככאלו הוסרו, ואני מניח שבימים הקרובים יוסרו ספרים נוספים.
4.JPG

7. האתר מציג מספר חידושים:
הראשון, הוא ממשק הלימוד, שמציג במרכז המסך את התוכן המבוקש, ומסביב את כל המפרשים, כאשר לוחצים על פסוק\משפט ממשקי המפרשים מתפקסים על המפרשים לאותו התוכן.
כמה זה "כל" המפרשים? באוצריא אפשר להציג 4 מפרשים במקביל.
השני, כאשר צובעים פסוק\משפט (עם העכבר) או מספר מילים, נפתח ממשק שמציג את כל האזכורים לאותם המילים, וכך מקבלים איזכורים שאינם מופיעים במפרשים.. כגון משנה,גמרא,זהר וכו.
הקישורים של ספריא? באוצריא זה קיים ברמת המילה (לא הפיסקה כמו בספריא).

1. מספר המפרשים משתנה בין מקור למקור, למשל מספר מפרשים (ממוצע) :
תורה 70
נ"ך 35
הלכה 17
משנה 9
גמרא 9
מדרש 5
תוספתא 4
כאשר מקליקים על פסוק או שורה המפרשים מתחליפים , והמסך בפוקוס על המפרשים הרלוונטיים.
כמו כן, ניתן לבחור איזה מפרשים להציג.
(מבוסס על קישורים של ספריא)
2. כאשר מסמנים מילה או רצף של מילים, המערכת מציגה שליפה מול כל מאגר הספרים התיחסויות למילים שסומנו.
ככה ניתן לראות גמרא מדרשים הלכה וכו (שלא מופיעים כמפרשים) - (לא מבוסס על קישורים של ספירא)

נערך לאחרונה:
1. מספר המפרשים משתנה בין מקור למקור, למשל מספר מפרשים (ממוצע) :
תורה 70
נ"ך 35
הלכה 17
משנה 9
גמרא 9
מדרש 5
תוספתא 4
כאשר מקליקים על פסוק או שורה המפרשים מתחליפים , והמסך בפוקוס על המפרשים הרלוונטיים.
כמו כן, ניתן לבחור איזה מפרשים להציג.
(מבוסס על קישורים של ספריא)
הכוונה כמה מפרשים אפשר להציג בבת אחת.
תוכל להעלות צילומי מסך?
2. כאשר מסמנים מילה או רצף של מילים, המערכת מציגה שליפה מול כל מאגר הספרים התיחסויות למילים שסומנו.
ככה ניתן לראות גמרא מדרשים הלכה וכו (שלא מופיעים כמפרשים) - (לא מבוסס על קישורים של ספירא)
תוכל להעלות כנ"ל?

בראשית א' ללא פוקוס על פסוק:
1785499738011.png

עכשיו עם פוקוס על פסוק י"א (מוצגים המפרשים לפסוק שאנחנו עומדים עליו):
1785499912258.png
כאשר אנחנו צובעים מספר מילים נפתחת חלונית מצד שמאל:
1785500007851.png
אם נלחץ על אחד האיזכורים יפתח חלון שמציג את המקור + המפרשים שלו:
1785500097159.png
וכן על זה הדרך...

חברים מקוונים לאחרונה

חזור