בדרך האמת נלך

משתמש חדש
gem
תודות
20
נקודות
2
שלום רב לאוהבי תורה
הנה כמדומני שמטו לומר (אולי בשם הגר"א) דהאמורא שמוזכר הכי הרבה פעמים בש"ס הוא רבא.
היום בלימודי נתעורר לי שר' יוחנן הוא שמוזכר הכי הרבה.
מה דעתכם?
והאם ידוע על מה שנדמה לי שמטו לומר?

ייש"כ

שלום רב לאוהבי תורה
הנה כמדומני שמטו לומר (אולי בשם הגר"א) דהאמורא שמוזכר הכי הרבה פעמים בש"ס הוא רבא.
מה דעתכם?
והאם ידוע על מה שנדמה לי שמטו לומר?

ייש"כ
כמדומה לי שטעות בידך. 1776784560140.png

סתם שאלה של סקרנות,
הרי מדובר בהפרשים די קטנים במספרים די גבוהים, האם יכול מר להתעורר תוך כדי לימוד לעבור בזיכרון את כל הש"ס, ולזכור כמה פעמים מוזכר כל אחד?

סתם שאלה של סקרנות,
הרי מדובר בהפרשים די קטנים במספרים די גבוהים, האם יכול מר להתעורר תוך כדי לימוד לעבור בזיכרון את כל הש"ס, ולזכור כמה פעמים מוזכר כל אחד?
אם התכוונת להחמיא תודה רבה..
אצלי, לא יודע אם אצל כולם זה ככה, אחרי שיש לי ידיעות מסויימות יש לי בתת מודע לעקוב אחריהם כל הזמן תוך כדי הלימוד, וכך התנוצץ לי הדבר, ואז בדקתי לכאן ולשם כולל חיפושים בכמה צורות וזה הסתדר לי יותר ויותר. ואז הלכתי לברר בבי מדרשא דא.....

אם התכוונת להחמיא תודה רבה..
אצלי, לא יודע אם אצל כולם זה ככה, אחרי שיש לי ידיעות מסויימות יש לי בתת מודע לעקוב אחריהם כל הזמן תוך כדי הלימוד, וכך התנוצץ לי הדבר, ואז בדקתי לכאן ולשם כולל חיפושים בכמה צורות וזה הסתדר לי יותר ויותר. ואז הלכתי לברר בבי מדרשא דא.....
סליחה שאני מתעכב על זה,
אבל לדעתי צריך להיות גאון בקנה מידה עולמי בשביל להצליח בכך, מאחר ובשביל זה אתה צריך -
א. לדעת די בעל פה את כל הש"ס,
ב. לזכור כל מימרא מי אמרה.
ג. לחשבן זאת תוך כדי לימוד אגבי - לדבריך.

אולי תלמד אותנו כיצד עושים זאת?

לגופש"ד, יתכן שהרב השואל לא טעה, וכן המספור שהביאו לא טעה,
כי יש כו"כ אמוראים שנקראו בשם רבא, ולא כדר' יוחנן שהוא כמעט היחיד.
(ואני מדגיש, יתכן.)
ראשית, דומני שישנם יותר 'יוחנן' מ'רבא' ומצויים המה בש"ס יותר.
ואציין מקצתם, רבן יוחנן בן זכאי, רבי יוחנן הסנדלר, רבי ישמעאל בנו של ר' יוחנן בן ברוקא.

שנית, מבדיקה שערכתי, בשלש ארבע המסכתות הראשונות שבש"ס, לאחר סינון כל אותם אזכורים של 'רבא' ור' 'יוחנן' שאינם ר' יוחנן או רבא, הפער עמד על יותר ממאה לטובת רבא.

ראשית, דומני שישנם יותר 'יוחנן' מ'רבא' ומצויים המה בש"ס יותר.
ואציין מקצתם, רבן יוחנן בן זכאי, רבי יוחנן הסנדלר, רבי ישמעאל בנו של ר' יוחנן בן ברוקא.

שנית, מבדיקה שערכתי, בשלש ארבע המסכתות הראשונות שבש"ס, לאחר סינון כל אותם אזכורים של 'רבא' ור' 'יוחנן' שאינם ר' יוחנן או רבא, הפער עמד על יותר ממאה לטובת רבא.
לגופש"ד, יתכן שהרב השואל לא טעה, וכן המספור שהביאו לא טעה,
כי יש כו"כ אמוראים שנקראו בשם רבא, ולא כדר' יוחנן שהוא כמעט היחיד.
(ואני מדגיש, יתכן.)

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון