חנוכה - נדיר: החנוכיה ששרטט בעל ה'לשם' והועברה בירושה לגרי"ש אלישיב | ענייני דיומא חנוכה - נדיר: החנוכיה ששרטט בעל ה'לשם' והועברה בירושה לגרי"ש אלישיב | ענייני דיומא
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.
  • תצוגת הפורום - ערכת עיצוב ברירת מחדל >>> השתתפו בסקר והשפיעו!

שיח יצחק

משתמש רשום
gemgem
תודות
157
נקודות
18
בחנוכיה העתיקה, נראה בבירור החור ששירטט ה'לשם' בפח שמעבר לנרות, זאת ע"מ לאפשר לצופים משני צידי החנוכיה לצפות בנרות החנוכה ובכך להגדיל את פרסום הנס.

הרב בנימין אלישיב, בנו של פוסק הדור הגרי"ש אלישיב ונינו של בעל ה'לשם' מציג את החנוכיה הנדירה אותה שירטט ה'לשם' בעצמו, היא הועברה בירושה לגרי"ש אלישיב שנתן לו אותה בחייו.

הצג קובץ מצורף חנוכיה בעל הלשם הרב אלישיב.mp4

"אבא שלי נתן לי את החנוכיה שקיבל מסבא שלו כי לא היה לנו אפשרות להדליק בחלון".

"סבא גזר את זה כדי שהשכנים יראו את הנרות". מתאר בסרטון נדיר את החנוכיה בה הדליק בעל ה'לשם'. "הוא שירטט את זה בעצמו כדי שיוכלו לראות את הנרות. הוא שם את זה בחלון וכך השכנים היו יכולים לראות את הנרות מבעד לברזל של החנוכיה".

כשהגר"ב אלישיב נשאל: "איך החנוכיה הגיעה דווקא אליך?", הוא משיב: "אבא קיבל את זה ממנו. אבל הוא לא השתמש בזה. אבא השתמש בחנוכיה שקיבל מהשווער שלו רבי אריה לוין" מספר הגר"ב ומוסיף: "אני ביקשתי את זה ממנו כי רציתי להדליק בתוך הבית. היה לנו בית קטן. אז הוא נתן לי את זה".

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

ותקרא שמו בן אוני

במדרש תדשא...​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה