חידה חופשית - נכנס לבית הכנסת ורואה שלא כיבדו אותו | אוצר החידות חידה חופשית - נכנס לבית הכנסת ורואה שלא כיבדו אותו | אוצר החידות
פִּתָרוֹן
אל תרבה שיחה עם האישה כיצד, בזמן שאדם בא לבית המדרש ולא היו נוהגין בו כבוד, או שעירער עם חברו, אל ילך ויאמר לאשתו: כך וכך ערערתי עם חברי, כך וכך אמר לי, כך וכך אמרתי לו, מפני שבוזה את עצמו ובוזה את אשתו ובוזה את חברו, ואשתו שהיתה נוהגת בו כבוד עומדת ומשחקת עליו. כיון ששמע חברו אמר, אוי לי, דברים שבינו לביני הלך ושחן לאשתו. ונמצא אותו האיש בוזה את עצמו ואת אשתו ואת חברו:
ז"א שהוא רוצה להיקרא 'מכובד'?

שיתכבד, ויכבד את השני - ואז יקרא לו המשנה מכובד: "איזהו מכובד המכבד את הבריות".

או אז מובטח לו שיכבד אותו ה' הנמצא בתוך כל הנבראים. כמו שכתוב: "כִּי מְכַבְּדַי אֲכַבֵּד וּבֹזַי יֵקָלּוּ".

(ע"פ משניות - מסכת: אבות, פרק: ד', משנה: א')

אל תרבה שיחה עם האישה כיצד, בזמן שאדם בא לבית המדרש ולא היו נוהגין בו כבוד, או שעירער עם חברו, אל ילך ויאמר לאשתו: כך וכך ערערתי עם חברי, כך וכך אמר לי, כך וכך אמרתי לו, מפני שבוזה את עצמו ובוזה את אשתו ובוזה את חברו, ואשתו שהיתה נוהגת בו כבוד עומדת ומשחקת עליו. כיון ששמע חברו אמר, אוי לי, דברים שבינו לביני הלך ושחן לאשתו. ונמצא אותו האיש בוזה את עצמו ואת אשתו ואת חברו:

פִּתָרוֹן
ככלל ראוי להימנע לחוד חידות בסגנון הזה.

מה הבעיה בזה?

הודעות מומלצות

החובות המעשיות שמוטל על האדם גם עשין וגם ל"ת...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון