ספר קול התור | דברי הימים| דף 2 | פורום אוצר התורה ספר קול התור | דברי הימים| דף 2 | פורום אוצר התורה
  • חזרנו! התקלה יצאה להפסקה - והפורום שוב באוויר. פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל חג חנוכה שמח!

תביא את מה שהם כתבו.
מדוע הגר"ח מוואלוז'ין תלמידו הגדול לא קיבל מסורת זו?
ראשית כל, לא בטוח שלא קיבל, וגם אם קיבל לא רצה להעביר.
שנית, שמעתי פעם טענה נכונה, שבתוך תלמידי הגר"א ישנם שני תלמידים עיקריים שכל אחד לקח ממנו חלקים אחרים, האחד הוא ר' חיים וולוז'ינר, והשני הוא ר' ישראל משקלוב, תלמידי הגר"א שהיו בירושלים היו יותר בדרך של ר' ישראל משקלוב, שהוא כן עסק בעניינים אלו.

תביא את מה שהם כתבו.

ראשית כל, לא בטוח שלא קיבל, וגם אם קיבל לא רצה להעביר.
שנית, שמעתי פעם טענה נכונה, שבתוך תלמידי הגר"א ישנם שני תלמידים עיקריים שכל אחד לקח ממנו חלקים אחרים, האחד הוא ר' חיים וולוז'ינר, והשני הוא ר' ישראל משקלוב, תלמידי הגר"א שהיו בירושלים היו יותר בדרך של ר' ישראל משקלוב, שהוא כן עסק בעניינים אלו.
א. אני שמעתי הרצאה, יש ביוטיוב
ב. ר' ישראל מפורש אומר שיש ג' שבועות

מה שזכור לי
א. הטענה על הגר"ח מוואלוז'ין שכתבתי לעיל
ב. בשום ספר מהדור ההוא לא הוזכר הענין הלז
ג. בכתבי אביו של ר' הלל הנ"ל לא הוזכר כלל מענין הלז, ולא סביר להניח שהעביר הגר"א את המסורת שלו לר' הלל הבחור שלא למד אצלו, ולא לאביו ר' בנימין.
את השאר איני זוכר

מה שזכור לי
א. הטענה על הגר"ח מוואלוז'ין שכתבתי לעיל
ב. בשום ספר מהדור ההוא לא הוזכר הענין הלז
ג. בכתבי אביו של ר' הלל הנ"ל לא הוזכר כלל מענין הלז, ולא סביר להניח שהעביר הגר"א את המסורת שלו לר' הלל הבחור שלא למד אצלו, ולא לאביו ר' בנימין.
את השאר איני זוכר
אז איך אתה מתווכח אם אתה לא זוכר?
ואם זה באמת מעניין אותך, למה לא תזכיר לעצמך שוב.. ותצפה במקור שממנו לקחת את הדברים?

לא פעל, לא העביר הלאה לתלמידיו, ולא השאיר בכתובים כלום על זה
הוא לא השאיר כלום בכלל על ענייני הגאולה שהגר"א התעסק בהם רבות, הוא גם לא השאיר כלום על ענייני עלייה לארץ שהגר"א פעל בזה רבות. עם העובדות האלה על הגר"א א"א להתווכח, ואעפ"כ לא עסק בזה הגר"ח.

הוא לא השאיר כלום בכלל על ענייני הגאולה שהגר"א התעסק בהם רבות, הוא גם לא השאיר כלום על ענייני עלייה לארץ שהגר"א פעל בזה רבות. עם העובדות האלה על הגר"א א"א להתווכח, ואעפ"כ לא עסק בזה הגר"ח.
היכן עסק בזה הגר"א???
אולי תוכ"ד לימוד הקבלה, אבל לא כדבר בפ"ע

היכן עסק בזה הגר"א???
אולי תוכ"ד לימוד הקבלה, אבל לא כדבר בפ"ע
לא הבנתי, הרי הגר"א עצמו ניסה לעלות לארץ, אז מה זאת אומרת שהוא לא התעסק בזה?
מלבד מה שכל כתבי הגר"א מלאים בענייני משיח וגאולה. [ואף בזה לא מצאנו כלום להגר:ח מוולוז'ין, כך שאין זו ראיה].

ב. ר' ישראל מפורש אומר שיש ג' שבועות
איפה? והאם הקול התור חולק על זה?

אגב, ר' דוד מנובהרדוק - מגדולי תלמידיו של הגר"ח מוולוז'ין, כותב בהדיא בהקדמה לספרו גליא מסכת, שכל שלושת השבועות קיימות רק אם הגויים מקיימים את שבועתם.

אולי יעלו את מחקרו של אביבי.

הייתי מהמאמינים בספר, עד שנודעו לי כמה וכמה עניינים נוספים, היניהם המחקר הנ"ל.

הסיבה להאמין, כי ביסוד הדברים בשפה יותר קבלית ורוחנית, כנראה יש לו יסודות בתורת הגר"א. רק מ"מ תרגום הדברים בצורה מעשית עד לגשמית ממש, לא נעשתה ע"י הגר"א. אלא ע"י הכותב הנ"ל [וראיתי צילום דפו"ר כמדומה שכתוב בעמוד השער להדיא שהספר הוא ע"פ העולה מכתבי הגר"א וכיו"ב שמשמע כנ"ל].

יש לציין, שהיה מתבקש גם אם נניח להגר"ח מוואלאז'ין (בענין כ"כ מרכזי, כביאת המשיח!!) לעצמו, מ"מ בכתבי תלמידים מובהקים, שעלו לא"י והקימו את היישוב הפרושי. הרמ"מ והר"י משקלוב, שיכתבו בענין מפורשות, וליתא.

גם באגרת הגר"א המפורסמת, עם הפלגתה במעלת הארץ אשר חמדת כל ישראל אליה (הציטוט לא מדויק, משהו כמו כל הברואים עליונים ותחתונים וכו'), מ"מ מענין זה עצמו, כמדומני שלא גילה שם כלום. ורק לר"ה נתגלה בסוד, ולא נתפרסמו הדברים, אלא אחר שהיו כמה תמורות וחילופים בעולם??

אתמהה

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה