רוב המתכוננים לאלול וימי הדין והסליחה, הוגים בספרים המבארים את עניינם ומהותם. וכתב רבינו הגרש"ד (אני לדודי, מאמר יח אות לז): עיקר העבודה בכל יום מימי האלול צריך לעמוד על ג' עקרונות ... ג. לימוד ספרים המדברים ממעלת ימים אלה.
כאן המקום להמליץ על ספרים בענייני ימים נוראים, כדאי להגדיר את מהות הספר, התועלת שניתן לקבל ממנו והציבור אליו הוא פונה.

מרכז

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,729
נקודות
311
ברצוני להמליץ על האוצר הבלום שאני נהנה ממנו מדי שנה ב"ה לפני הימים הנוראים הבעל"ט.
מדובר בספר הנפלא "שי למורא" שחובר ע"י הגאון האדיר ר' שמואל יעקב בורנשטיין זצ"ל.
ביאורים על הסליחות ותפילות ר"ה ביו"כ בעומק הפשט של המילים, שיסודם בהררי קודש בדברי רבותינו הראשונים והאחרונים. הדבר מעניק משמעות רבה לתפילות הנ"ל, שבכוחן להאמר בצורה אמיתית של התבוננות במילים ומתוך כך בתחינה עמוקה לפני ריבונו של עולם.

שנזכה לכתיבה וחתימה טובה, ולתפילות אמיתיות מעומקא דליבא בע"ה.

מצורף קישור לאוצה"ח

אני באופן אישי הושפעתי עמוקות מהספר המדהים אני לדודי לגרש"ד.
מחד, הוא שואף ומכוון גבוה ככל האפשר, בלי הנחות ועיגולי פינות, ומאידך הדרכותיו יעילות ומתאימות לכל אחד, בסיגנונו המיוחד והמשובח של הגאון המחבר זצ"ל.
מתאים לכל העדות והחוגים.
1787920795264.png

שפתי חיים מועדים א'. כולל רינת הלב בביאורי התפילות.
שערי הזמנים אלול, ראש השנה, יום הכפורים, באורי התפילות ר"ה ויוה"כ.
אגרת יד לרבי ישראל.
מהספרים האלו הושפעתי רבות, ואני מתפלל שתהא עוד היד נטויה..

נערך לאחרונה:
כמובן הספר שעשה את המהפך בגישה לימים הנוראים 'שפתי חיים' מועדים א'
הגר"ח פרידלנדר זצ"ל לקח את דברי רבו המכתב מאליהו, והנגיש אותם לציבור, כמעשה רבו הגרש"ר לשיעורי הגרש"ש.

הספר 'מפיקודיך אתבונן' למרן הגראי"ל זצוקללה"ה שמתאר את עומק הדין ואת הדרכים לזכות בו דברים נוקבים היוצאים מפי שר האמת

הספר 'חקרי לב - זכרון תרועה' להגר"ח קלופט שליט"א שבו מעמיק ופותח שערים חדשים בעבודת היום תקיעת שופר ואמירת מלכויות זכרונות ושופרות
בשילוב שיעורים בהלכה ובאגדה

רוב המתכוננים לאלול וימי הדין והסליחה, הוגים בספרים המבארים את עניינם ומהותם. וכתב רבינו הגרש"ד (אני לדודי, מאמר יח אות לז): עיקר העבודה בכל יום מימי האלול צריך לעמוד על ג' עקרונות ... ג. לימוד ספרים המדברים ממעלת ימים אלה.
כאן המקום להמליץ על ספרים בענייני ימים נוראים, כדאי להגדיר את מהות הספר, התועלת שניתן לקבל ממנו והציבור אליו הוא פונה.
אולי הודעתי תשמע כקטנונית, אך בהצצה קטנה שהפכה לקריאת הספר עד תומו, איני יכול שלא להמליץ על ספר הקומיקס הנפלא "אילו וכאילו" מהרה"ג ר' מ. ספרא יחי' המיועד לימים אלו, אשר אמנם נועד לילדים אך יכול להשפיע באופן נפלא ביותר - ומוחשי ביותר - על כאו"א, נער וזקן גם יחד. הביטו וראו זאת הפנינה.

ועד מהרב רפאל קוק שליט"א
קצר ולענין נותן בהירות מעמיקה על מהות היום

קבצים מצורפים

בחודש אלול שעבודת הקודש היא "אני לדודי ודודי לי", ובחודש תשרי מיום הקדוש ואילך, שאז מתכוננים לשמוח עם ה' ולבוא לגילוי של אתה הראית לדעת כי ה' הוא האלקים, שהוא ענין היחוד השלם - יחודא עילאה. מה טוב ללמוד כבר עתה את השיר השירים לשלמה מלכנו, ולהבין את הגעגועים שיש לו להקב"ה לעם קרובו, ואת הגעגועים שיש לה לכנסת ישראל לבעלה. ולהבין את השמחה הגדולה שיהיה לנו בשמיני עצרת כשיבקש הקב"ה שיעשה לו סעודה קטנה להיות ביחד עמנו. ובד בבד זה גם יגדיל את היראה הנורא בראש השנה, כשיבינו מי שמתכסה מעמנו בימים אלו, ומתוך יראה לבקש שה' ישב שוב על כסא רחמים. והיות אשכול זה לא מיועד להסברים, לא אארוך כאן האיך הלימוד בשיר השירים יכול להאיר את הימים האלו. אבל הרבה מונח בה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון