על הצדיקים ועל החסידים. | אוצר החסידות | פורום אוצר התורה על הצדיקים ועל החסידים. | אוצר החסידות | פורום אוצר התורה

רבי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
1,355
נקודות
216
לפנים מודעת בישראל שני שיטות רווחות בקרב עדות אשכנז.
החסידות
מתנגדי החסידות.
(לא משנה הסדר).
אין צורך להאריך על המלחמות שהיו מנת חלקם של שני צידי המתרס, הלא הם כתובים על ספר דברי הימים לבעלי המחלוקות הלא המה בספרתם.

והנה היום הנה ימים באים ורואים פרחים ליטאים בחצרות החסידים, כל אחד מסיבותיו שלו, דבר שבעבר לא היה על דל מחשבתינו.

מעניין מה הגורם לזה?

ולסיום, בחסידות גור מארגנים נסיעה לקרעסטיער המיועדת לתומכי המוסדות הק'.
והמליצו דורשי רשומות שבא משיח והנה כבר הפולנים נוסעים להונגרים.

ו וְגָר זְאֵב עִם כֶּבֶשֹ וְנָמֵר עִם גְּדִי יִרְבָּץ וְעֵגֶל וּכְפִיר וּמְרִיא יַחְדָּו וְנַעַר קָטֹן נֹהֵג בָּם: ז וּפָרָה וָדֹב תִּרְעֶינָה יַחְדָּו יִרְבְּצוּ יַלְדֵיהֶן וְאַרְיֵה כַּבָּקָר יֹאכַל תֶּבֶן: ח וְשִׁעֲשַׁע יוֹנֵק עַל חֻר פָּתֶן וְעַל מְאוּרַת צִפְעוֹנִי גָּמוּל יָדוֹ הָדָה: ט לֹא יָרֵעוּ וְלֹא יַשְׁחִיתוּ בְּכָל הַר קָדְשִׁי כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת יי' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים:

והמליצו דורשי רשומות שבא משיח והנה כבר הפולנים נוסעים להונגרים.
בדיוק לאחרונה שמעתי על אחד סאטמאר הונגרי. שביקש מרגוע לנפשו והלך אצל הפולנים החריפים,
(אגב, הוא לא נשאר שם הרבה).
ולגופו של ענין, חושבים שאצל ההורים אין כ"כ מענה ואולי הדשא של השני ירוק יותר,
תמיד מוצאים את המעלות של השני והחסרונות של עצמי,
ואכן זה בעיקר פרחים, המבוגרים יותר, מסתמא בשביל הסקרנות.

כיום אין שום משמעות בין ליטאים לחסידים אלא מנטליות!!!
איני מדבר על מי שעוסק בכוונות וכו' שיש לו אולי הבדל בין הגר"T לבעש"ט
אצל הליטאים גם יש את ההתחברות לה' ע"י קיום המצוות,
היינו שמצוה מלשון צוותא וחיבור,
שמתחברים ומתקשרים לה' ע"י המצוות,
או שעושים כי כך ציווה ה'?

כיום אין שום משמעות בין ליטאים לחסידים אלא מנטליות!!!
איני מדבר על מי שעוסק בכוונות וכו' שיש לו אולי הבדל בין הגר"T לבעש"ט
כבודו אומר זאת בתור ליטאי או בתור חסיד?
אני חושב שזה נטו כי אנשים היום באמת לא מבינים מה לא מבינים מה הכוונה 'השקפה', אלא פועלים ע"י הרגשים חולפים.

כבודו אומר זאת בתור ליטאי או בתור חסיד?
אני חושב שזה נטו כי אנשים היום באמת לא מבינים מה לא מבינים מה הכוונה 'השקפה', אלא פועלים ע"י הרגשים חולפים.
אני מתחבר דווקא לדעה הזאת.
אנשים לא יודעים מה זה בשר מה זה חלב.
ולכן אין בעיה של חסידים ללכת לליטאים וכן להיפך.
אני חושב שבימינו, ימין ושמאל מובן יותר מאשר חסיד ומתנגד.

מה שגורם בדורות האחרונים ללמוד ולקבל אחד מהשני
זה בעיקר בגלל שאנחנו גרים כאן בארה"ק יחדיו ומכירים היטב מקרוב, ולא ניזונים מסיפורים מומצאים ועדויות מסולפות אחד על השני כמקדם בגלל המרחק.
כמובן שיש הבדלים בקו המחשבתי והכוונות הפנימיות, אבל כשמחפשים האמת ומבררים לעומק מגלים שלכל אחד יש מהלך שלם ואמיתי בעבודת השם ולכולם מטרה אחת ויחידה לעשות רצונות ית' בלבב שלם.

מה שגורם בדורות האחרונים ללמוד ולקבל אחד מהשני
זה בעיקר בגלל שאנחנו גרים כאן בארה"ק יחדיו ומכירים היטב מקרוב, ולא ניזונים מסיפורים מומצאים ועדויות מסולפות אחד על השני כמקדם בגלל המרחק.
כמובן שיש הבדלים בקו המחשבתי והכוונות הפנימיות, אבל כשמחפשים האמת ומבררים לעומק מגלים שלכל אחד יש מהלך שלם ואמיתי בעבודת השם ולכולם מטרה אחת ויחידה לעשות רצונות ית' בלבב שלם.
מעצם דבריו של כבודו נראה כי הוא חסיד.
ויש לי להשיג עליו:
א. באירופה הם לא היו קרובים?
להפך, דווקא עדות המזרח הרחוקים קבלו את החסידות יותר.
ב. כוונת כבודו שבגר"א לא ירד לעומק הדברים?
בקיצור דעתי:
מצבותיהם של הגר"י אייבשיץ והגר"י עמדין, אחת ליד השנייה. אף אנו בדעותינו מציבה לימים עברו.
מי שמכין מהלך על סמך חזו"א ו'דגל מחנה אפרים' הוא פשוט לא הבין לא את החזו"א ולא את ה'דגל'.
כי שני קוים מגבילים לא יפגשו אא"כ הם יתחילו להימחק ולנוע.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

האם כדאי למנוע מילד קטן לשחק בפלאפון שבור...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה