ל לעילא לעילא משתמש חדש פותח האשכול הודעות 7 תודות 32 נקודות 2 4 פברואר 2026 #1 אילו פירות מוזכרים בתורה בשמותם לבד משבעת המינים?
פ פנחס ע משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,834 תודות 8,985 נקודות 513 4 פברואר 2026 #2 בוטנים ושקדים (יעקב לבניו) (גם במטה אהרן) הצבעה בעד 0 הצבע נגד פִּתָרוֹן
ל לעילא לעילא משתמש חדש פותח האשכול הודעות 7 תודות 32 נקודות 2 4 פברואר 2026 #3 פנחס ע אמר: בוטנים ושקדים (יעקב לבניו) (גם במטה אהרן) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... נפלא!! לכך היתה כוונתי. (לשקדים, כי בטנים אני לא בטוח שזה פרי העץ) הצבעה בעד 0 הצבע נגד
פנחס ע אמר: בוטנים ושקדים (יעקב לבניו) (גם במטה אהרן) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... נפלא!! לכך היתה כוונתי. (לשקדים, כי בטנים אני לא בטוח שזה פרי העץ)
א אמרי שפר משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 525 תודות 1,931 נקודות 255 4 פברואר 2026 #4 אבטיחים במתאוננים כמו״כ מוזכר ערמון במקלות של יעקב, ועי׳ רלב״ג שם שפירש שהוא ערמון ממש נערך לאחרונה: 4 פברואר 2026 הצבעה בעד 0 הצבע נגד
א אמרי שפר משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 525 תודות 1,931 נקודות 255 4 פברואר 2026 #5 לעילא לעילא אמר: בטנים אני לא בטוח שזה פרי העץ לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הבטנים המוזכרים בתורה הם פרי העץ עי׳ רש״י שם שהם או פסטוקים או אפרסקים הצבעה בעד 0 הצבע נגד
לעילא לעילא אמר: בטנים אני לא בטוח שזה פרי העץ לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הבטנים המוזכרים בתורה הם פרי העץ עי׳ רש״י שם שהם או פסטוקים או אפרסקים
פ פנחס ע משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,834 תודות 8,985 נקודות 513 5 פברואר 2026 #6 אמרי שפר אמר: אבטיחים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אינו פרי במובן העברי של המילה. (אם כי ברכתו "בורא פרי... אבל אם נלך על המילה הזו עלינו לציין גם לוברך פרי בטנך ועוד.. וגם למה העדפת את זה מהקישואים?) אמרי שפר אמר: ערמון לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... שם מוזכר העץ ולא הפרי (לכאורה) הצבעה בעד 0 הצבע נגד
אמרי שפר אמר: אבטיחים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אינו פרי במובן העברי של המילה. (אם כי ברכתו "בורא פרי... אבל אם נלך על המילה הזו עלינו לציין גם לוברך פרי בטנך ועוד.. וגם למה העדפת את זה מהקישואים?) אמרי שפר אמר: ערמון לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... שם מוזכר העץ ולא הפרי (לכאורה)
א אמרי שפר משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 525 תודות 1,931 נקודות 255 5 פברואר 2026 #7 פנחס ע אמר: אינו פרי במובן העברי של המילה. (אם כי ברכתו "בורא פרי... אבל אם נלך על המילה הזו עלינו לציין גם לוברך פרי בטנך ועוד.. וגם למה העדפת את זה מהקישואים?) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... היחס לקישואים הוא כמו לירק אבטיח נחשב כפרי הצבעה בעד 0 הצבע נגד
פנחס ע אמר: אינו פרי במובן העברי של המילה. (אם כי ברכתו "בורא פרי... אבל אם נלך על המילה הזו עלינו לציין גם לוברך פרי בטנך ועוד.. וגם למה העדפת את זה מהקישואים?) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... היחס לקישואים הוא כמו לירק אבטיח נחשב כפרי
פ פנחס ע משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 1,834 תודות 8,985 נקודות 513 5 פברואר 2026 #8 אמרי שפר אמר: היחס לקישואים הוא כמו לירק אבטיח נחשב כפרי לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תוכל לנמק? (האם בגלל שהדלעת הזו מתוקה יצאה מן הכלל? ובאמת דעת אחד התנאים שדלעת אינה מין ירק, אבל ודאי שאינה פרי) הצבעה בעד 0 הצבע נגד
אמרי שפר אמר: היחס לקישואים הוא כמו לירק אבטיח נחשב כפרי לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תוכל לנמק? (האם בגלל שהדלעת הזו מתוקה יצאה מן הכלל? ובאמת דעת אחד התנאים שדלעת אינה מין ירק, אבל ודאי שאינה פרי)
א אמרי שפר משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 525 תודות 1,931 נקודות 255 5 פברואר 2026 #9 פנחס ע אמר: תוכל לנמק? (האם בגלל שהדלעת הזו מתוקה יצאה מן הכלל? ובאמת דעת אחד התנאים שדלעת אינה מין ירק, אבל ודאי שאינה פרי) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... האמת שאליבא דאמת אתה צודק הכוונה שלי היתה שעמא דבר שקישוא שייך למשפחת הירקות כמו מלפפון ופלפל, ואילו אבטיח נחשב כפרי הצבעה בעד 0 הצבע נגד
פנחס ע אמר: תוכל לנמק? (האם בגלל שהדלעת הזו מתוקה יצאה מן הכלל? ובאמת דעת אחד התנאים שדלעת אינה מין ירק, אבל ודאי שאינה פרי) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... האמת שאליבא דאמת אתה צודק הכוונה שלי היתה שעמא דבר שקישוא שייך למשפחת הירקות כמו מלפפון ופלפל, ואילו אבטיח נחשב כפרי
ל לעילא לעילא משתמש חדש פותח האשכול הודעות 7 תודות 32 נקודות 2 5 פברואר 2026 #10 אבטיחים הם אחד הסיבות לכך שהדגשתי פירות האילן... ואני עדיין סבור שהתשובה היחידה היא שקדים. הצבעה בעד 0 הצבע נגד