אלול - פניני חיזוק וורטים מרבותינו לחודש אלול | ענייני דיומא אלול - פניני חיזוק וורטים מרבותינו לחודש אלול | ענייני דיומא

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
4,605
נקודות
375
כמה טוב לפתוח את האשכול במה שהיה ר' חיים שמואלביץ נוהג לומר:
"העולם חושבים שמי שמתקרר בחודש טבת – בטבת הוא התקרר, ואני אומר לכם, מי שמתקרר ונחלה בטבת – הרי באלול אשתקד הוא התקרר!"..

ר' ישראל סלנטר זצ"ל היה אומר: אם יראים מפני ראש השנה או חלילה אין יראים, אין הבדל - כי הוא בא יבוא והמשפט יהיה! ובזה שהאדם אינו מתכונן ואינו ירא, אין הדין קל יותר! מכתב מאליהו אלול, וע"ע במאמרי המשגיח ר' ירוחם אלול עמוד כד בשם הגר"י בלאזר.

המשגיח ר' יחזקאל לוינשטיין אמר בשם הגרי"ס זצ"ל כי הנסיונות הכי גדולים ניתנים בחודש אלול! - מכיון שניתן לאדם זמן כזה גדול של ימי רצון, הרי זה לעומת זה עשה אלוקים ונותנים ניסיונות קשים.

הגאון בעל לבושי שרד על השו"ע כותב בספרו 'ערבי נחל' [דרוש ד' שבת תשובה] על הפסוק בפרשת מקץ [בראשית מג, י'] "כי לולא התמהמהנו כי עתה שבנו זה פעמים".

לולא זה אותיות אלול, "כי לולא התמהמהנו" אם אדם מתמהמה באלול [כמו שכתוב ברבינו יונה לא ימצא איחור התשובה זולתי בעמי הארץ] אז הוא צריך לעשות פעמיים תשובה! - 'כי עתה שבנו זה פעמים' גם צריך לעשות תשובה על עצם החטאים, וגם צריך לעשות תשובה על מה שלא שב באלול!

החברים מוזמנים למלאות את האשכול בדברי חיזוק קצרים ושנונים... לרגל חודש אלול המתקרב ובא נרצה או לא נרצה...

וורט חזק ששמעתי:
התרגום על הפסוק ויתורו את הארץ מתרגם וִיאַלְּלוּן יָת אַרְעָא
אלול מלשון חיפוש
נחפשה דרכינו ונחקרה
ונשובה עד ד' אלוקינו

וביותר בפרשת ראה כשבירכו ר"ח אלול היה רבינו ז"ל [הרה"ק ר' חיים מצאנז זצוק"ל] מתחיל לומר תורה בניגון [בניגון הזה היה אומר כל חודש אלול] שהיה מעורר את כל אחד לתשובה, כמעט שהיה כל אחד בוכה בשומו אל לבו במה היה מבלה את כל השנה.

פעם אחת אמר משל: אחד הולך ביער ותועה בדרך כמה ימים ואיננו יודע איזהו הדרך הנכון, פתאום רואה אדם אחד הולך ביער לקראתו, ובאה שמחה בלבו שעתה בודאי ידע הדרך הנכון. ויהי כאשר נפגשו שניהם שאלו, אחי, אמור לי היכן הוא הדרך הנכון כי הנני תועה זה איזה ימים בכאן, והשני משיב לו אינני יכול לומר לך מאומה היכן הוא הדרך הנכון כי גם אני תועה בכאן הרבה ימים, אינני יכול ליתן לך יותר עצה, רק שבדרך שהלכתי אני לא תלך אתה, כי בדרך הזה תועים, ועתה נחפש דרך חדש. והיה רבינו רגיל לסיים אחר זה המשל: עולם! הנני יכול לומר לכם רק זאת שבאותו הדרך שהלכנו עד עתה לא נלך, כי בדרך הזה תועים, רק נחפש דרך חדש. יכולים להבין גודל ההתעוררות שהיתה להקהל על ידי זה.​
[כל הכתוב לחיים עמוד סז]​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון