שבועות - פרפראות לשבועות | ענייני דיומא | פורום אוצר התורה שבועות - פרפראות לשבועות | ענייני דיומא | פורום אוצר התורה
בכל קורבנות המועדים כתוב: "שעיר עזים לחטאת" או: ושעיר לחטאת", אבל בקרנות חגהשבועות לא מוזכרת כלל המלה חטאת ליד השעיר. על זה אומר התלמוד הירושלמי ראש השנה כא/א "... אמר להן הקב"ה: מכיוון שקיבלתם עליכם עול תורה, מעלה אני עליכם כאילו לאחטאתם מימיכם", כלומר, גם אם חטאו אין חטאם נזכר לפני הקב"ה, מכיוון שהתורה מכפרת עליהם.

מדוע לא נאמר בתורה ששבועות הוא יום מתן תורה? לפי פירוש הכלי יקר: הקב"ה לא רצה להגביל את מתן התורה ליום אחד ידוע, שאז עשויים אנו לעסוק בלימוד התורה רק באותו יום. ולא היא; הקב"ה רצה שנהגה בו כל יום, ועל כן כתוב: "ביום הזה באו מדבר סיני" – ביום הזה ולא ביום ההוא, ללמדנו שבכל יום יהיו דברי תורה חדשים בעיננו וכאלו בכל יום ויום ניתנו מסיני,ונמצא שאנו לומדים את התורה מדי יום ביומו.

בכל קורבנות המועדים כתוב: "שעיר עזים לחטאת" או: ושעיר לחטאת", אבל בקרנות חגהשבועות לא מוזכרת כלל המלה חטאת ליד השעיר. על זה אומר התלמוד הירושלמי ראש השנה כא/א "... אמר להן הקב"ה: מכיוון שקיבלתם עליכם עול תורה, מעלה אני עליכם כאילו לאחטאתם מימיכם", כלומר, גם אם חטאו אין חטאם נזכר לפני הקב"ה, מכיוון שהתורה מכפרת עליהם.

ובאו כולם בברית יחד נעשה ונשמע אמרו כאחד...
אם נראה שלט מתנוסס על חנות מסוימת ובה מודגש כי החנות פתוחה 7 24Xדהיינו 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע הרי פשוט לנו שזו הצהרה של בעל החנות כי הוא אינו שומר תורה ומצוות. ומהי ההצהרה שיהודי צריך להצהיר? בחומש שמות פרק 24 (כד') פסוק מספר 7 (ז') נאמר 'ויענו כל העם יחדו ויאמרו כל אשר דיבר ה' נעשה ונשמע...' השלט של היהודי הוא: אני מקיים את הציווי של נעשה ונשמע 7 X 24.

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון