עשי"ת, יום כיפורים - פתגמים נבחרים על ערך הסליחה לשני | ענייני דיומא עשי"ת, יום כיפורים - פתגמים נבחרים על ערך הסליחה לשני | ענייני דיומא
  • יִשְׂרָאֵל נוֹשַׁע בַּה' תְּשׁוּעַת עוֹלָמִים, גַּם-הַיּוֹם יִוָּשְׁעוּ מִפִּיךָ שׁוֹכֵן מְרוֹמִים, כִּי-אַתָּה רַב סְלִיחוֹת וּבַעַל הָרַחֲמִים:

פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל גמר חתימה טובה!

כתר

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
177
נקודות
17
לקראת יום הכיפורים, חשוב לזכור כי עבירות שבין אדם לחברו אינן מתכפרות עד שיבקש אדם סליחה מחברו וירצהו.
הסליחה אינה רק חובה הלכתית, אלא גם מפתח לבניית חברה מתוקנת, לחיזוק הקשרים בינינו ולפתיחת דף חדש בלב נקי. בקשת סליחה דורשת אומץ וענווה, ומתן סליחה מבטא גדלות רוח. כשאנו סולחים ומבקשים סליחה, אנו מאפשרים לרפא פצעים ישנים, להשיב את השלום ולצעוד קדימה באחדות ובאהבה.

באשכול הזה נעלה פתגמים ודברי חכמה המדגישים את ערכה של הסליחה והמחילה.

"כל המעביר על מידותיו - מעבירין לו על כל פשעיו".
"גדולה תשובה שמקרבת את הגאולה" מסכת יומא פו"
"סליחה היא הוויתור על התקווה לעבר טוב יותר".
"הסולח פותח את הדלת לכל הטוב".
"זה היה קשה לסלוח למישהו שפגע בך, אבל יותר קשה לסלוח לעצמך שאינך סולח".
"זהו עוצמתו של אדם חזק, לאפשר לעצמו לסלוח."
"הסליחה נועדה לשני אנשים: הסולח והנסלח."
"הסולח משחרר את עצמו מכבלי העבר."
"כשאני סולח, אני בעצם אומר לעצמי "האושר שלי יקר לי, מטעויותיהם של אחרים"

להתנצל אין פירושו שאני טועה ואתה צדקת,
להתנצל פירושו שהקשר שלנו חשוב לי יותר מהאגו שלי
לסלוח זה לשחרר אסיר לחופשי. ולגלות שהאסיר הזה היה אתה.
לא לסלוח - זה כמו לבלוע רעל, ולקוות שהשני ימות מזה...
לבקש סליחה זו מידה אנושית לסלוח זו מידה אלוקית

משפטי התנצלות

אני לא מושלם. אני עושה טעויות ואני פוגע באנשים, אבל כשאני אומר שאני מצטער - אני באמת מתכוון לכך.

אני מצטער. זו הייתה אשמתי במקרה הזה. מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה, ולפייס אותך?

אני לא אומר הרבה - אבל אני מקשיב תמיד.

אני לא יכול להימנע לגמרי מטעויות, אבל אני לפחות מנסה להיות עצמי. מתנצל אם פגעתי.

סליחה שלא הייתי טוב מספיק. אני אנסה להיות יותר.

סליחה שלא ידעתי איך להכיל / להקשיב / להיות שם בשבילך כשהיית צריך/ה אותי.

סליחה שלא האמנתי בך: אני מאמין בכל מה שעשית, בכל מה שאת עושה ובכל מה שתעשה.

סליחה שלא ידעתי להגיד את מה שרציתי להגיד בזמן הנכון.

סליחה שפגעתי ברגשותיך. זה היה דבר שלא הייתי צריך לעשות, ואני חוזר על כך בתשובה שלימה ומקבל על עצמי שלא לעשות את זה שוב.

סליחה שלא פיניתי זמן בסדר היום הלחוץ שלי כדי לשמוע אותך ולהקשיב לך.

סליחה שגזלתי את הכסף / הזמן שלך.

הסליחה היא הצורה הטובה ביותר להוכיח שאתה אוהב. בואו נאהב, בואו נסלח.

שוב סליחה על מה שהיה ושוב תודה על מי שאתה

בקשת סליחה

ישנם שני דרכים בחיים, האחד לאהוב והשני לריב. אני בוחר לאהוב. קבלי נא את סליחתי הכנה על אי ההבנה. אוהבת

"גם מסע של 1,000 ק"מ מתחיל בצעד אחד קטן". נעשה צעד ראשון ונסלח אחד לשני, לבטח נביא לחברה טובה יותר.

אתה האדם הכי חשוב בשבילי. לא הייתה לי כוונה לפגוע בך. אני מתנצל ומבקש את סליחתך

אני סולח לך ולא כועס עלייך יותר, למרות שנפגעתי לראות אותך עושה ואומר דברים שמעולם לא חשבתי שאתה מסוגל לומר או לעשות

אין דבר שאוכל לעשות כדי לשנות את מה שקרה. מה שהיה היה ועבר בעבר… אנא קבל את התנצלותי ותקוותי שדבר כזה לא ישנה בעתיד.

אני מאוד מצטער שלא הקשבתי לך. בבקשה קבל את התנצלותי. פעם הבאה אדע שיש לי על מי לסמוך

טעיתי כשלקחתי את הנושא כמובן מאליו. אני מרגיש איתך חופשי ופתוח ולכן אמרתי מה שאמרתי. לא התכוונתי לפגוע ולהעליב כלל וכלל… מתנצל מעומק ליבי על שטעיתי. מקווה שתבין ותסלחי לי.

את הנעשה אין להשיב אך ע"י סליחה ומחילה אפשר את העתיד לתקן. סליחה שציערתי אותך.

החיים עוברים וחולפים מהר. חבל לבזבז את הזמן במריבה ושמירת טינה, נלמד לשחרר ולוותר, כך נחיה חיים יפים יותר.

סלחי לי הפעם ואשתדל לא לחזור על אותה טעות

קבלת התנצלות וסליחה

אני שמח שקיבלת אחריות למה שעשית, סולח לך על טעותך

אני עדיין מאמין ובוטח בך, וזו הסיבה שאני סולח לך

אני יודע שזה חלק מהאופי שלך, לכן מקבל את סליחתך, רק זאת אומר לך, למדי לספור עד עשר בטרם תתפרץ, תחשוב לפני שתפעל. כך תמנע מעצמך צרות רבות, ותרוויח חברות טובה.

סלחתי כדבריך…

למרות שפגעת בי, אני מוכן לתת לקשר שלנו הזדמנות נוספת. מוחל ומוחק מליבי.

אני לא יודע מה קשה יותר: לסלוח או לשכוח? החלטתי לסלוח ולנסות לשכוח לגמרי מהעבר, לחיות את ההווה ולצפות אל העתיד.

אני לא מושלם. אני עושה טעויות ואני פוגע באנשים, אבל כשאני אומר שאני מצטער - אני באמת מתכוון לכך.
הלואי שזה אמיתי, לא כל אחד יכול לומר כך,
סליחה שלא האמנתי בך: אני מאמין בכל מה שעשית, בכל מה שאת עושה ובכל מה שתעשה.
מקוה שמתכון באמת,
(אני לא מתכון לשלול את הנאמר, רק מציין שאם זה לא נכון - עדיף שלא ייאמרו כאלו דברים).

נערך לאחרונה:

הודעות מומלצות

רבי אריה לייבוש הלוי איש...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון