קופת העיר או קופת השכונה? | בית המדרש – דיונים תורניים קופת העיר או קופת השכונה? | בית המדרש – דיונים תורניים

עוזי ומגני

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,185
נקודות
277
יש לי סכום כסף לתרום לקראת יו"ט,
אני מסתפק למי לתרום, לקופה השכונתית, או לקופה העירונית, [קופת העיר במקרה זה,]
אף דלכאו' עניי השכונה קודמים,
מ"מ נראה שקופת העיר מחלקת רק בשכונה שלי יותר מאשר הקופה השכונתית, ומכיוון שהתרומות הם מתושבי העיר, א"כ נמצא שבתרומתי אני מאפשר את התמיכה בעניי שכונתי בסכום גבוה יותר מאשר דרך קופת השכונה, אולם לא כל כספי הולך לעניי השכונה אלא רק אחוזים ממנו,
אולם מאידך גיסא אם אתרום לקופת השכונה, הירידה בסכום התמיכה שתהא לעניי השכונה דרך קופת העיר תהא פחותה, מאשר הירידה בסכום התמיכה שיהא, אם לא אתרום לקופת השכונה, וא"כ נמצא שעניי השכונה מרווחים טפי מתרומתי לקופת השכונה.
מה דעת חו"ר הפורום ?

מהיכן לקחת זאת?
נראה לי ההפך,
(עצתי לך שתתרום אותו למשפחה שאתה מכיר אישית, או לרב קהילתך וכד').
פעם הם פרסמו את התמיכה שהם נותנים בכל שכונה
וזה היה יותר מכל הכסף שהקופה השכונתית אוספת בתקופת החגים
לרב הקהילה ולמשפחה הוא אותו בעיה עם קופת השכונה
בכך אני מונע מקופת העיר לחלק לעניי שכונתי סכומים הגונים יותר ממה שאני תורם לבד

לרב הקהילה ולמשפחה הוא אותו בעיה עם קופת השכונה
בכך אני מונע מקופת העיר לחלק לעניי שכונתי סכומים הגונים יותר ממה שאני תורם לבד

כל משפחה שמקבלת מקופת העיר, בפשטות היא צריכה הרבה יותר,
ואם תתן למשפחה מסוימת שאתה מכיר, הם ישמחו בזה מאוד, ולא ייגרע ממה שהם מקבלים מקופת העיר,
אא"כ אתה רוצה שכולם יקבלו בשוה, ועל סמך הפירסום של הקופה - אתה צודק.

יש טענה של מרן הח"ח
שאדם נותן אפי' פרוטה לקופה של צדקה ה"ה נחשב כשותף בכל הקופה
ולפי"ז פשוט שעדיף לתרום לקופת העיר כיון שהוא נעשה שותף במאות מיליונים לשנה של צדקה.
ובר מין דין, כמו שטענו על קופת העיר שכיום אין מושג עניי עירך א"כ אין מושג של שכונתך.
ואם יש עניי עירך כיום כטענת הגר"נ קרליץ זצ"ל מ"מ ל"מ עניי שכונתך או רחובך.
דוק

זה נאמר על העיירה של פעם ששכן קרוב היה יותר מאח רחוק משא"כ היום בעידן הפלאפונים והרכבים שאין כמעט מושג של אח רחוק לכאו' זה גם מבטל את השכן קרוב.
(הגע בעצמך מה מפריע לך יותר מצב של יהודי הגר במרחק עשר קילו' ממך ואתה לא מכירו בכלל רק ששניכם משלמים ארנונה לאותה עירייה, ומאידך החבר שלך בועד שלא ראייתה אותו כבר עשר שנים ?!)

יש טענה של מרן הח"ח
שאדם נותן אפי' פרוטה לקופה של צדקה ה"ה נחשב כשותף בכל הקופה
ולפי"ז פשוט שעדיף לתרום לקופת העיר כיון שהוא נעשה שותף במאות מיליונים לשנה של צדקה.
אז לזה מספיק לתרום פרוטה אחת לקופת העיר וסגי בהכי.

זה נאמר על העיירה של פעם ששכן קרוב היה יותר מאח רחוק משא"כ היום בעידן הפלאפונים והרכבים שאין כמעט מושג של אח רחוק לכאו' זה גם מבטל את השכן קרוב.
(הגע בעצמך מה מפריע לך יותר מצב של יהודי הגר במרחק עשר קילו' ממך ואתה לא מכירו בכלל רק ששניכם משלמים ארנונה לאותה עירייה, ומאידך החבר שלך בועד שלא ראייתה אותו כבר עשר שנים ?!)
אה"נ אם הוא קרוב ללב ויש איתו תקשורת רצופה כנראה יש לו דין קדימה
אולם וודאי אדם שאתה פוגש כל יום או שבוע אף שאתה לא כ"כ מכיר אותו באופן אישי מ"מ א"א להתעלם מהצרה שלו

א"כ אפשר לומר שיש מושג של עניי עירך וכו', רק בהגדרות שונות.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

ידוע מה שייסד ר' שמואל רוזובסקי כי מיגו בעיקר...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה