תיקון: תהיה שנת פיל זכרים
ביאור: 'פול' בלשון קודש הוא 'מלא', ו'פיל' בלשון קודש הוא 'הרבה'.
אבל יש לומר הכוונה גם על 'פול' מלשון ותמלא הארץ אותם.
ולכן יהי רצון שיהיה שנת פול ופיל זכרים על שם: ובני ישראל פרו וישרצו וירבו ויעצמו מאד ותמלא הארץ אותם.

תהא שנת פלפול זך
תהא שנת פתחון זכות
תהא שנת פנימיות זכה
תהא שנת פדות זרוע
תהא שנת פדות זוהר
תהא שנת פלאות זכורים
תהא שנת פרסום זכות
תהא שנת פירות זכים
תהא שנת פרנסה זמינה
תהא שנת פלאות זמירות
תהא שנת פקודי זמרה
תהא שנת פז
ראשי תיבות 4.jpg

קבצים מצורפים

• פול 1.jpg
    פול 1.jpg
    255.6 KB · צפיות: 2
קיבלתי היום טלפון ממישהו שזקוק לאיזה טובה, וביקש ממני לפנות לאשה צדקנית בעירנו, שכל כולה חסד, כל נדכאת ושבורת לב יודעת את כתובתה, ולבקש ממנה אם היא יכולה להפעיל את קשריה בענין.

שמחתי על הבקשה, כי זאת הזדמנו עבורי לאחל לה שנה טובה. ובעיקר, לאחל לה שתזכה השנה להזמינני לאירוסי בתה בת השלושים פלוס, שניסיתי להציע לה כבר כמה שידוכים. אינני שדכן, אבל כשעולה לי רעיון, אני לא מתעצל ומרים טלפון, גם אם לא יצא מזה כלום, היא תשמח שחשבתי עליה, מגיע לה. היא חושבת על כל המסכנים והיא זכאית למילה טובה.

התקשרתי ואמרתי לה, השנה זה השנה, כי תשפ"ז ראשי תיבות 'תהא שנת פיינע זיווג' (זיווג הגון) ובאנגלית 'תהא שנת פיינד זיווג' (תמצאו זיווג) והוספתי לה, כי שם בתה נמצא ברשימת השמות שבכל הזדמנות שאני רואה בחור מבוגר, אני חושב אם זה יכול להתאים.

אך היא התחילה להתנצל, אני ממש מתביישת ממך, אבל בתי ב"ה מתחתנת מיד אחרי החג.

לא תאמינו, עיני הצטעפו בדמעות, כל כך שמחתי בשבילה, ליבי יצא משמחה, הרעפתי עליה את כל הברכות והאיחולים ואמרתי לה שאשמח לרקוד בחתונה ולאחל להם מזל טוב מכל הלב.

אז למה סיפור זה אמור לעניין אתכם? חוץ מהר"ת הנחמד שמצטרף לר"ת היפה: תהא שנת זירו פראבלעמס. (אפס בעיות).

כי מחר בא ראש השנה ויש לנו רשימה ארוכה מכאן ועד פתח תקוה, מה שאנו מבקשים מהשי"ת לקראת השנה החדשה, תהא שנת פרנסה זמינה, זיווגים ונחת ובריאות הגוף והנפש וגאולת הכלל והפרט וכו' וכו'.

אבל זה גם זמן של הודיה על כל מה שכן היה לנו, ראיה, שמיעה, דיבור, הליכה, הבנה, רגש, והרשימה הרבה יותר ארוכה מרשימת הלא היה לנו ולא נעים אם כאשר הישועה מגיעה, שוכחים להרים טלפון.

אמש, אני פוגש מישהו, שלפני שנה הוא שפך את ליבו בפניי על צרה צרורה שנחתה עליו, ילד שהתחיל לגלוש החוצה ועבר לגור אצל חבר לא טוב בלשון המעטה, וזה היה סוף העולם מבחינתו, ממש טוב מותו מחייו אם זה לא יסתדר.

אתמול בשיחה הוא סיפר לי שהעניין הסתדר (ידעתי), ואיזה נס זה שלפני כן היתה הצרה הזו, כי רק מכח הצרה שנמשכה מספר חודשים, כעת הילד חזר למסלול, אחרי שראה את כל הסחי והמאוס וסבל שם באמת וכעת הוא ב"ה התקבל לישיבה מיוחדת וטוב לו הרבה יותר מבעבר, כי כעת הוא יודע שאין שם מים רק נחשים ועקרבים ונראה שזה יעמוד מולו לכל חייו וישמש לו תמרור מועיל.

וזה מסר חשוב ביום הגדול הזה, להודות ולהלל יותר מאשר לבקש, מעבר לסגולה שבדבר, זה הדרך הנכון, כי באמת הטוב הוא מרובה יותר מהלא טוב.

הרב ישראל אהרן קלצקין

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון