רה"י הגר"י רוזן: "אנטישמים לא פחות גרועים מהגרמנים, טוב שלא גוזרים להמית בתאי גזים" | אספקלריה תורנית רה"י הגר"י רוזן: "אנטישמים לא פחות גרועים מהגרמנים, טוב שלא גוזרים להמית בתאי גזים" | אספקלריה תורנית

מאן דהו

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
2,641
נקודות
171
ראש ישיבת 'אור ישראל' הגאון רבי יגאל רוזן, נשא שיחה בפני תלמידי הישיבה אודות חובת השעה כנגד גזירת הגיוס. בדבריו תקף בחריפות את השלטונות, חידד את המסירות של שליחי הציבור למען עולם התורה ועורר את הבחורים להתחזק בלימוד התורה כדי לבטל את הגזירה הקשה.

"אני תמה על דבר אחד. מה קרה היום, על זה ותהום כל העיר?, לפני עשרה ימים, בדיוק בשעה הזאת, אמרנו שאתם הולכים לעמוד בפני גזירות קשות מאוד, גיחכתם, כי צריך לראות בפנים, זה בא יותר מהר ממה שחשבתי. למה אני אומר את זה? אני מבקש מכם, בשבילכם ולא בשבילי, תנו אמון במה שאנחנו מדברים, לא בגלל שאני יותר חכם מכם, אבל אני קצת יותר מבוגר מכם, קצת יותר בעל ניסיון מכם, וגם קצת יותר רואה יותר רחב מכם", פתח הגר"י רוזן את דבריו.

הגר"י רוזן התייחס לטענות כנגד חברי הכנסת החרדים ואמר: "הנה בדיוק מה שאמרתי, וזה עוד לא הסוף. מה שראיתם היום זה עוד לא הסוף. אבל מה שמכאיב לי ולנו מאוד, שכל הכעס שלכם והמרירות מתועלת על העסקנים נציגי הציבור שעמלו ועמלים קשה מאוד, ויש שלא עלינו מערערים בלבם, אולי אפילו בשפתותיהם חס ושלום על גדולי ישראל ולא מבינים כלום! זה כמו אנשים שלא יודעים קרוא וכתוב ואומרים דעה על מה שכתוב, אותו דבר נדמה לי, אתם מסתכלים על זה מתוך שלא יודעים קרוא וכתוב, במחילה אתם מסתכלים, שהנה יש כאן הסכם שבו אנחנו בעצם מפקירים את עצמנו, מפקירים אתכם, את הדור הצעיר בפרט יותר לדברים נוראים ואיומים, שקר וכזב!"

הגר"י רוזן התייחס בדבריו לרודפי הדת במילים חריפות ביותר ואף אמר כי הם לא פחות גרועים מהגרמנים: "שאנחנו מורתעים מפני דברים איומים ונוראים? זה נכון. זה תורף ההסכם. מישהו שאל אותנו בכלל? מישהו שואל אותנו? יושבים בכלל למשא ומתן מה יהיה איתנו? מישהו בכלל סופר אותנו?, זה משא ומתן?, רשעי עולם אנטישמים שהם לא פחות גרועים מהגרמנים, ואני אומר את זה, ואני יודע שהדברים יפורסמו, ואני חוזר ואומר, הם יותר גרועים מהגרמנים ימח שמם, זו אותה אנטישמיות. מה שאומות העולם שונאים את ישראל, כמו שחז"ל אומרים מסיני ירדה השנאה לעולם. אומות העולם יודעים בתוכם פנימה שעם ישראל הוא העם הנבחר, הוא העם של בורא עולם ולכן הם שונאים אותנו, הם מקנאים בנו והם שונאים אותנו".

"בדיוק, בדיוק, אותה שנאה זה של אותם שמחשיבים אותם כיהודים, על פי ההלכה הם יהודים, בסוגריים, ברור לי שאם היו עם סנהדרין, היו עושים להם כמו לקראים, מוציאים אותם מכלל ישראל. אבל אין לנו סנהדרין… הם לא שייכים לכלל ישראל בכלל, הם יודעים בלבם פנימה שהיהודים, האותנטיים האמיתיים זה אנחנו, הם יודעים את זה, הם רואים את זה, הם מכירים בזה, אבל הם לא מוכנים בשום פנים להודות לזה, אז למה אתה רואה שם? לא מוכנים. ולכן מה? אותה שנאה בדיוק, אותה אנטישמיות. כן, זו אותה אנטישמיות בדיוק שיש לגויים כלפי היהודים שכל כך מתלוננים וכל כך מדברים נגד אומות העולם, תדברו נגד עצמכם. אתם בדיוק אותו דבר. אותו דבר"

אנחנו מתפללים עליהם כל יום שכל הרשעה כרגע תכלה
"לגופם של דברים. הם שולטים פה בארץ הקודש, לצערינו הם שולטים, והם יש להם מגמה ברורה, שמוצהרת כבר עשרות שנים, הם רוצים לבטל לגמרי לחלוטין את הדת היהודית. הם רוצים להיות ככל הגוים. הם רוצים לבטל את זה כי הם לא יכולים לשאת שאחרים כן יהיו בזה. זה כל הסיבה. ואז הם, אלו שאנחנו מתפללים עליהם כל יום שכל הרשעה כרגע תכלה, והשיבה שופטינו כבראשונה והסר ממנו יגון ואנחה, הם מחפשים כל דרך שהיא, ואז הם מצאו נוסח של שוויון בנטל, זה נוסח שמאחד אותם גם עם אנשי הדת והלאום, כמו שהחזון איש קרא להם, למזרחיסטים, אצלם זה בשיתוף, מאחד אותם להשמיד להרוג ולאבד".

פיזור הכנסת הוא צעד מטופש
הגר"י רוזן התייחס להצעות לפיזור הכנסת על רקע משבר הגיוס ואמר: "אנחנו שבויים בידם, אני לא רוצה להציע להם הצעות, אבל ברור שאנחנו נגיע מהר מאוד, שיהיה לנו מס על כל נשימה ונשימה שאנחנו יושבים פה, צריך לשלם על זה מס… זה יגיע… מה קרה היום? כביכול ויתרו להם, ובאמת התאוות הנוראית שלכם, הטעות שלכם. מה ויתרו? הנה, היה לנו קלף חזק מאוד, לפזר את הכנסת ויתרו על הקלף הזה, אני כבר אמרתי את זה לכם בחג השבועות לפזר את הכנסת זה הדבר הכי טיפשי שיכולים לעשות עכשיו, בצורה פוליטית, השטות הכי גדולה היא לפזר עכשיו את הכנסת וללכת לבחירות. על הרקע הזה אנחנו נגיע לתוצאה הרבה הרבה יותר גרועה. הרבה יותר גרועה. א', זה יפגע בקלפי, לפחות בכל הפחות, בש"ס זה ודאי יפגע בקלפי, ואולי גם בנו זה יפגע".

"אבל גם אם התוצאה תהיה כמו שהיום, אין שום סיטואציה בעולם שתביא למצב שאפשר להביא חוק שיפטור אותנו מללכת לצבא. אין כזה סיטואציה, אין מצב כזה שפוליטית אפשר יהיה לעשות את זה, ואין מצב שאותם מנוולים שיושבים בבית המשפט העליון יסכימו לכך, אין שום סיכוי שבעולם. שום סיכוי שבעולם. אני חושב שפיזור הכנסת, או הליכה לבחירות, איך שנקרא לזה, זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות, זה פשוט מתנה לידיים שלהם. אז כדי לא להגיע לזה, אני לא יודע חישובים, לא מצוי בעניינים האלו, בסוד העניינים. אני מדבר על זה כאדם שנמצא מבחוץ. ניהלו משא ומתן. והמשא ומתן הזה, ואני כן יודע, היה על דעת גדולי ישראל, שאף אחד לא יבלבל לכם את הראש".

יש אנטישמים חרדים
ראש הישיבה תקף בדבריו כמה מאנשי התקשורת החרדים כביכול שמנסים לגרור את הכנסת לבחירות מתוך "דאגה" כביכול לעתיד עולם התורה: "ודאי יש כאלה שמעוניינים לנצל את זה, יש לנו אנטישמים חרדים, גם זה יש, כן. יש לנו אנטישמים חרדים אלו שקוראים לעצמם חרדים והם לא שייכים לתורה, גם הם מקנאים בנו שאנחנו הבני תורה, וגם הם אנטישמים, והם אלו שמלבים את היצרים, כל התקשורתנים ששייכים לזה, הם אנטישמים לא פחות. הם עושים את זה בצורה יותר חכמה, אין שום מצב פוליטי שיכול לעזור לנו אין ולא יהיה. אין ולא יהיה שום מצב פוליטי ולא משפטי שאנחנו נוכל לשבת וללמוד והחוק יהיה רציני, אין כזה דבר. אמרתי לכם את זה כבר ואני חוזר ואומר את זה, וצריך לצערי לחזור ולומר את זה עוד כמה פעמים. אין כזה מצב, אין מה להתמודד עם זה, לא פוליטית ולא שום דבר, והיה אם הולכים לבחירות התוצאות תהיינה ביותר גרועות, רק מה, ולכן אין מי שיכול לעבור ולומר פלוני אשם אלמוני אשם".

הגזירות הן מאת הקב"ה
"מה אנחנו בכל זאת עושים? דיברנו בשבועות, שלא יהיה ספק, הגזירות האלו הן גזירות מאת הקדוש ברוך הוא! שלא יהיה בזה ספק. תאמינו לי גם לזה, הגזירות הן גזירות מאתו יתברך, דיברנו מה שנראה לי הסיבות זה לא המקום פה לחזור על זה. דיברנו על זה שאנחנו צריכים לדעת, הקדוש ברוך הוא הוא שגוזר עלינו, המתבוללים האלו הם שלוחי דרחמנא, ממש ככה. הם שלוחי דרחמנא, אויך און וויין, שלוחים לכזה דבר, גם פרעה היה שליח של הקב"ה, הם לא יכלו, כל זמן שהגיהנום קיים הם לא יכלו. הם יישארו שם לעד ולנצח נצחים בגיהנום כולל כולם. אבל אנחנו צריכים לדעת זה גזירת עליון, ואנחנו צריכים להתמודד עם זה במגרש שלנו. והמגרש שלנו, המגרש התורני, אנחנו צריכים למצוא חן בעיני הקדוש ברוך הוא, רק הקדוש ברוך יכול לשנות".

"יש תופי מלחמה וכל הסימנים מעידים, הנה משיח בא. אנחנו מוכנים לזה? אנחנו מוכנים לזה? את הגמ' בקידושין דף ג' עמוד ב', אתם יודעים להגיד את כל הגמרא עם רש"י ותוס' בעל פה? ככה יוצאים לקראת משיח? אז מה אתם תמהים על הגזירות האלו? זוהי הסיבה, מהסיבות האמיתיות. אנחנו צריכים להתמודד במגרש שלנו, לא במגרש הפוליטי. לא להאשים את אף אחד. את עצמנו הם רוצים להאשים.

"אנחנו צריכים למצוא איפה אנחנו נמצאים, אנחנו צריכים למצוא חן בעיני הקב"ה, מציאת חן של חנינה, שהקב"ה יחנון אותנו, שהקב"ה יתן לנו מתנת חינם, אנחנו צריכים לראות לנגד עינינו להכין את עצמנו כל רגע לביאת משיח, הוא בא, הוא מגיע כל רגע אין ספק מה שהולך להיות בעולם, אנחנו לא יכולים לצאת אליו איך שאנחנו נראים, איך שאנחנו נראים? ככה אנחנו יכולים לצאת לקראת משיח? כל אותם אחרים האלו, כל אותם אנטישמים הם לא יהיו בכלל אז כשמשיח יבוא הם בכלל לא יהיו פה, הם כבר יהיו בגיהנום, אבל אנחנו, אנחנו ככה יכולים להופיע בפני המשיח?, מכל הצדדים, מכל הנושאים שלנו. אנחנו נמצאים באמת, שקועים בלימוד, אנחנו שקועים בתורה?, זה הדבר היחידי. אנחנו צריכים להיות דבוקים בתורה, זה הדרך שלנו להתמודד.

"בכלל, צריכים להפסיק לדבר על הדברים הפוליטיים. זה לא עניינכם, אתם לא תועילו בזה שום דבר, רק תזיקו לעצמכם, לא שום עול בלי סוף, חס ושלום לערער על תלמידי חכמים, על גדולי ישראל. תפסיקו בכלל את כל הנושא הזה, זה לא נושא שצריכים בכלל לעסוק בו, עד שאמרו לי אתמול אחרי הצהריים, סיפור כאן ספור מפה לא ידעתי מכלום, מה זה הענין שלי? מה זה מעניין אותי? אני יועיל משהו בזה? עכשיו אני מבין שטוב שנתנו לי, שאני יראה לפחות מה להגיד לכם.

טוב שלא גוזרים עלינו להמית אותנו בתאי גזים
הגר"י רוזן שב ותקף את הגורמים הרודפים את עולם התורה: "מה אני אומר לכם? שזאת המועט, זה יהיה הרבה יותר חמור. זה יהיה הרבה יותר חמור שיהיה לכם ברור, זה מה שהקב"ה גזר עלינו, עוד טוב שאנחנו לא כמו בשואה, שלא גוזרים עלינו להמית אותנו בתאי גזים. אתם חושבים שזה רחוק? שהם לא יכולים לעשות לנו את זה? הם חשודים גם על זה. כן, הם חשודים על זה. אז ב"ה שבינתיים לא. אנחנו לא יודעים חס ושלום לקראת מה אנחנו הולכים, האחים שלנו, שנקראים האחים שלנו, כולל האח מרעננה, הם חשודים על הדברים האלו בצורה הכי ברורה. ומי שרוצה, מי שרואה את עצמו נפגע מזה, בבקשה, שיבוא ויתבע אותי בבית משפט.

"זהו הנושא שלנו. אנחנו צריכים לדעת הקדוש ברוך הוא זה שרוצה מאיתנו, הוא מאותת לנו, הוא יותר ממאותת, הוא כבר מכה אותנו! רבותי, אנחנו צריכים להתעורר, להידבק, לדבוק בתורה במצוות, זה הדבר היחידי שיושיע אותנו".

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

הגרב"ד פוברסקי כל זמן שרבי חיים היה חי לא היו...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון