מעט על הרב המחבר "ילד אליהו"
ספרו זה יצא לראשונה, ממעט כתבי יד שנותרו אחר פטירתו. על ידי הרה"ג רבי חיים חורי (מחבר הספר מצא חיים), שנתנם בידים נאמנות ידי רבי מקיקץ שלי (מחבר הספר כרמי שלי ועוד), שערכם וסדרם לפי מערכות. והוסיפו בהם יחד עם חברים מקשיבים, הגהות בין סוגריים עם חתימת שמם בסוף כל הגהה. ונדפסו חידשים אלו כשנתיים לאחר פטירת רבינו בסוף ספר אהב משפט לרבי פרג'י עלוש
[1]. שנית נדפסו במהדורת צילום בהדפסה השניה (תשמ"ו) של ספר ברית ותורה לאבי רבינו, שיצאה על ידי בי יצחק עלוש שליט"א בסיוע הגאון הקדוש רבי דוד אבוחצירא שליט"א.
אולם פנים חדשות באו לכאן, בעריכה מחודשת והוספת מאות מקורות, ועשרות הערות, לבאר להרחיב ולהעמיק בדברי רבינו זצוק"ל, עד היכן שידי יד הדיוט מגעת, כיאה ונאה לדברי רבינו היקרים והנפלאים, כאשר עיני המעיין תחזינה מישרין.
רבינו נפטר ולא השאיר אחריו זרע כלל, הכי קרא שמו ילד אליהו "להיות לו לזכרון במקום זרע ובנים". והנה בן אחיו רבי שמעון עלוש, קרא לבנו על שם רבינו המחבר זצוק"ל אליהו, זה סבי רבי אליהו עלוש, שאני נקראתי על שמו. ועתה באתי אני אליהו להוציא ספרו ילד אליהו, לרגל הולדת בני ילד של אליהו, במלאת מאה שנה בדיוק לפטירת רבינו המחבר בליל הסדר פסח תרפ"ו.
[1] יש לציין כי במהדורה החדשה של הספר שיצא על ידי רבי אבנר סרוסי ורבי יצחק עלוש הושמט חלק זה מהספר.