שיעורי קבלה באינטרנט ועסק של "ייחודים ועליות"? | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית שיעורי קבלה באינטרנט ועסק של "ייחודים ועליות"? | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית
ראיתי איזה שוטה צעיר שמפרסם שיעורי קבלה באינטרנט ונכנס לעסק של "ייחודים ועליות".
האם בדורנו יש אנשים ברי סמכא שעוסקים בייחודים ועליות?
מי יודע... [עי' לשון הרמ"א בתשובותיו שבדורו הסתיימו המקובלים]
אבל ודאי לא באינטרנט

הגרי"מ מורגנשטרן שליט"א - הבנתי שעוסק בזה [שמעתי שיש לו עליית נשמה כל מוצאי שבת].
באופן כללי, אנשים רגילים שלא נמצאים עמוק בנושא לא מודעים לאנשים שעוסקים בזה ולכן זה נראה מפתיע, אבל אם תשאל מי שנמצא בנןושא הוא ימנה לך רשימות של רבנים שמעולם לא שמעת עליהם שמתעסקים בייחודים ועליות.
[אני לא מתמצא בנושא, אבל אם הבנתי נכון, כל סדר הכוונות בתפילה בנוי על העליה מעולם לעולם בפועל, לפחות לחלק מהגישות].

לכאו' צריך להיות כאלו אנשים
שמות בבקשה?
תתייחס לעיקר השאלה. האם בדורנו זה שייך?
אבל ודאי לא באינטרנט
מי למשל?
הגרי"מ מורגנשטרן שליט"א - הבנתי שעוסק בזה [שמעתי שיש לו עליית נשמה כל מוצאי שבת].
מקור?

שוב, אם אתה לא נמצא בעולם הזה אתה לא מכיר אותם, אבל אם תיכנס פעם לישיבת שער השמים נהר שלום ושאר הישיבות תראה אותם, כיום יש כאלו למאות ולאלפים.
מה שהוא עוסק בזה זה לא סוד,תעיין בכל ספרי ים החכמה או בים דרכך. מה שעושה עליית נשמה, אין לי מקור, אבל כך סיפר לי אחד שמסתובב קצת בחצירו, שכל מוצ"ש במלוה מלכה בשעה מסוימת הוא נראה כנרדם ואז הוא עושה עלייה.

שוב, אם אתה לא נמצא בעולם הזה אתה לא מכיר אותם, אבל אם תיכנס פעם לישיבת שער השמים נהר שלום ושאר הישיבות תראה אותם, כיום יש כאלו למאות ולאלפים.

מה שהוא עוסק בזה זה לא סוד,תעיין בכל ספרי ים החכמה או בים דרכך. מה שעושה עליית נשמה, אין לי מקור, אבל כך סיפר לי אחד שמסתובב קצת בחצירו, שכל מוצ"ש במלוה מלכה בשעה מסוימת הוא נראה כנרדם ואז הוא עושה עלייה.
כבודו אתה חושב שכל איזה משועמם שמסתובב לו בחצרו של התורת חכם שליט''א ובודה בדיות יש בו מן האמת הגרי''מ הוא יהודי רציני ולא מקובל יחצנ''י .

כבודו אתה חושב שכל איזה משועמם שמסתובב לו בחצרו של התורת חכם שליט''א ובודה בדיות יש בו מן האמת הגרי''מ הוא יהודי רציני ולא מקובל יחצנ''י .
מה הקשר למקובל יח"צני, ובדיוק להיפך, אם הוא היה מקובל יח"צני אולי הוא היה חושש מדעת הקהל על דברים משונים אלו, אך מכיון שהוא מוקבל אמית, ובתורת הקבלה [ובפרט הקבלה החסידית] העליות והייחודים תופסים הרבה מקום, אין שום סיבה שלא יעשה כן.
[אגב, ההוא שמסתובב בחצירו, אינו יח"צן, הוא בסה"כ ידיד שלי שנמצא שם לפעמים].

מה הקשר למקובל יח"צני, ובדיוק להיפך, אם הוא היה מקובל יח"צני אולי הוא היה חושש מדעת הקהל על דברים משונים אלו, אך מכיון שהוא מוקבל אמית, ובתורת הקבלה [ובפרט הקבלה החסידית] העליות והייחודים תופסים הרבה מקום, אין שום סיבה שלא יעשה כן.
[אגב, ההוא שמסתובב בחצירו, אינו יח"צן, הוא בסה"כ ידיד שלי שנמצא שם לפעמים].
טוב ידידי היקר אין כזה דבר עליית נשמות בדור הזה !!!!! או שידידך לא הבין דברי הגרי''מ או שבדה מליבו
ברור שהגרי''מ מקובל גדול וחשוב אבל לא כדאי לכולנו ולא רק לך אלא גם לי להגזים בשום דבר .
אחרת זה מוריד את הערך של הרב .

למה לא? מה ההבדל בינך לבינו, כמו שמובן לך שיש אנשים שעוסקים בנגלה והם מפרסמים ד"ת באינטרנט, ה"ה בנסתר.
משלי פרק כה פסוק ב
כְּבֹ֣ד אֱ֭לֹהִים הַסְתֵּ֣ר דָּבָ֑ר וּכְבֹ֥ד מְ֝לָכִ֗ים חֲקֹ֣ר דָּבָֽר:
דרשות ר"י אבן שועיב פרשת בראשית
וכן איש מפי איש כשאר ענייני הקבלה והוא ענין נסתר מאד. ויודעיו מוזהרין להסתירו, כמו שאמר שלמה כבוד אלקים הסתר דבר וגומר. ודרשו ז"ל תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק בגאוה ובוז. ישתקן יתחרשן יתפרכן הדוברות על צדיקו של עולם דברים שהעתיק מן הבריות. לכן אמר רבי יצחק שלא היה צורך לתורה לדבר בו, אלא שיונחו כשאר העניינים הנסתרים שלא דברה בהם תורה, אלא שסמך על הקבלה וכולי, כמו שהאריך הרב רבינו משה בר נחמן ז"ל בזה

וכל היודע במקצת בתורת הנסתר, יודע את החורבן הנעשה ע"י פירסום דברים אלו בכל אתר ואתר...

הודעות מומלצות

כל העולם הוא תפלה, אין לך גרגיר חול שלא מתפלל...

משתמשים שצופים באשכול הזה

• חזור
    חלק עליון
    למעלה