פנחס ע

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
9,094
נקודות
513
מוכרת היא תפילת השל"ה בער"ח סיון, אך ישנה תפילה מבהילה, שאף אם מפחיד לאמרה, כדאי לדעת על קיומה. ולא הכל יודעים שקטע אחרי התפילה על הבנים מביא השל"ה תפילה מיוחדת לער"ח ניסן שלא יאכל זכויותיו בעוה"ז וזה דבריו

של"ה מסכת תמיד פרק נר מצוה

ראוי לצום שלא יאכילנו הקדוש ברוך הוא זכיותיו בעולם הזה. ויהיה זה התענית יום קודם ערב ראש חודש ניסן. כי בניסן, טללים שהם לברכה, נפתחים.

וזה הנוסחא של התפילה:

קלד. אתה הוא האלהים הזן מקרני ראמים ועד ביצי כינים, ואתה הוא המכין כל צרכיהן, ונוסף על הצרכים ההכרחיים, אתה הוא הנותן במילוי ורווח ועושר וכבוד, כל זה אתה עושה בנדבת לבך הטוב, כי אתה הוא נדיב באמת. לא כמו שקוראים לפעמים לאדם אחד 'נדיב', כי נדיבתו אינה אמיתית רק לתשלום גמול או בשביל טובה שקדמוהו והרי הוא כסוחר. אכן מי הקדימך ושלמת, ובנדבת לבך הטוב, טוב ומטיב אתה לכל, ולי אני עבדך הטבת על כל, ונתת לי עושר וכבוד מידך הכל, ברכתני מכל בכל כל. נתת לי ספרים הרבה, וכסף וזהב לרוב, ומלבושי כבוד, ודירה בכבוד. קטונתי מכל החסדים אשר עשית את עבדך, וירא אנכי מאד לנפשי שלא יהיה חס ושלום העושר שמור לי לרעה להאכילני המעט מזכיותי שבידי. ובאם הוא כן, קח נא את ברכתי ואל אראה ברעתי לעולם הבא עולם הנצחי. ובאם רצונך הטוב למיהב ולא למשקל, תן בלבי ובלב כל הנלוים אלי, שלא להשתמש במתנותיך לתענוגים גופניים. יתפרנסו ממנו בעלי תורה, אנשים כשרים אנשים הגונים, עשות צדקה הרבה וגמילות חסדים לקרובים ולרחוקים, ודבר ה' יקום, יהיו לרצון אמרי פי כו'.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓