במילה אחת מהי אהבה? | פורום אוצר התורה

במילה אחת מהי אהבה?

כותרת האשכול

אהבת הבורא, התורה וכוליה?
תשובה במילה אחת בהכרח תהיה בסיסית ולא מבוררת כל צורכה
ואף אני לא העמקתי במקורות כדי הצורך, אנסה בכל אופן
אהבה בעיקרה נטיית הנפש אל עצמה ואל כל מרכיביה (כאן הסתבכתי קצת אבל נראה לי שבכל אופן זה מובן)
אהבת הזולת
אהבת התורה ועל כולנה אהבת הבורא
יסודה בידיעת והרגשת הנפש בחיבורה אל מקורה העליון
יעוי' בהקדמת הגרש"ש לשער"י שחיוב אהבת הזולת מתקיים על ידי תכונת האדם לאהוב עצמו דייקא
וכמדומ' דלא מצינו מושג של חיוב לאהבה יותר מגופו בשו"מ (אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו)

איך אפשר להסביר מהי אהבה? - וכי אפשר להסביר מה זה חיים?

אהבה, זה מציאות קיימת.

היווכחו וראו, על אהבת תינוק בן יומו לאימו, שנשמשך אליה אוטומטי מעצמו, ללא שום הסברים והוכחות, קורסים והרצאות!

תינוק בן יומו נמשך אל אימו כי הוא מרגיש ויודע שהיא היא חלק ממנו. ולא רק זה, אלא כל כוח המשך קיומו מגיע ממנה, ותלוי בקשר שלו עמה.

וזהו עבודתנו, לדעת ולהרגיש, שה' ותורתו - שהם אחד, הם הם עצם קיומנו. וכל המשך קיומנו מגיע ממנו, ותלוי בקשר שלנו עמו.

כך גם כל אחד מישראל, הוא חלק מאיתנו. כמה שנתחבר ונתקשר לנשמתו של כל אחד מישראל, יתחזק ויתגבר חיותנו הפנימית.

קוב"ה, אורייתא וישראל חד הם!!!

נערך לאחרונה:
איך אפשר להסביר מהי אהבה? - וכי אפשר להסביר מה זה חיים?

אהבה, זה מציאות קיימת.

היווכחו וראו, על אהבת תינוק בן יומו לאימו, שנשמשך אליה אוטומטי מעצמו, ללא שום הסברים והוכחות, קורסים והרצאות!

תינוק בן יומו נמשך אל אימו כי הוא מרגיש ויודע שהיא היא חלק ממנו. ולא רק זה, אלא כל כוח המשך קיומו מגיע ממנה, ותלוי בקשר שלו עמה.

וזהו עבודתנו, לדעת ולהרגיש, שה' ותורתו - שהם אחד, הם הם עצם קיומנו. וכל המשך קיומנו מגיע ממנו, ותלוי בקשר שלנו עמו.

כך גם כל אחד מישראל, הוא חלק מאיתנו. כמה שנתחבר ונתקשר לנשמתו של כל אחד מישראל, יתחזק ויתגבר חיותנו הפנימית.

קוב"ה, אורייתא וישראל חד הם!!!
יש"כ על דבריך
אני אבהיר קצת את דברי שאף הם כיוונו לרעיון זה
שאהבה בעצם היא אהבת עצמו
כל אהבה שבעולם
תהיה שורשה אהבה זו
ומה שמצינו אהבה התלויה בדבר אין זה אהבת הרֵעַ מחמת המכנה המשותף אלא רדיפת תאוות עצמו - תאווה יבקש נפרד
לעומת אהבה שאינה תלויה בדבר היינו דבר חיצוני מעבר לשייכות הבסיסית של האוהבים

אהבה היא תחושה המתפשטת באדם כלפי מישהו או משהו, וככל שהאהבה הזו היא חפה מאגוצנטריות ומוכנה ללכת עד הסוף, הרי שמושא האהבה וצרכיו ורצונותיו עומדים כאהבה עצמית של האוהב, כצרכיו, רצונותיו הוא.​

יעוי' באריכות באור יהל (ר"ל חסמן) ח"ב מאמר לפ' ויצא שביאר דאמנם יש אהבה טבעית ושורשה היא אהבת עצמו (=אני)
ויש עוד אהבה רוחנית שאינה נובעת משורש זה וביאר עפי"ז הכתוב ויהי' בימיו כימים אחדים באהבתו אותה שלכאורה אמור להיות בהיפך
אהבה היא תחושה המתפשטת באדם כלפי מישהו או משהו, וככל שהאהבה הזו היא חפה מאגוצנטריות ומוכנה ללכת עד הסוף, הרי שמושא האהבה וצרכיו ורצונותיו עומדים כאהבה עצמית של האוהב, כצרכיו, רצונותיו הוא.​
לכאורה כל התיאור הנלבב הלזה הוא פועל יוצא מן האהבה ולא שורש ההרגשה עצמו.

אהבה זו אהבה, מה צריך להסביר? אולי מישהו יסביר לי מה זה ההרגשה ש״חם לי״ או ש״קר לי״ שנינו מודים שאת זה צריך להסביר, אותו הדבר למשל ׳אכזבה׳ אני צריך להסביר מה זה אכזבה? לא, כי זה רגש של כאב ברור שאני מאוכזב.
אולי כן התכוונת לשאול במה זה מתבטא במעשים, אבל את התחושה לא צריך להסביר. אז למשל אכזבה זה תוצאה מציפייה מסוימת שלי שלא התממשה [כך שמעתי ממומחה בתחום], אבל מה זו אכזבה? לא צריך להסביר, כמו שאני לא צריך להסביר מה זה הרגשת חום או קור.
במה אהבה מתבטאת בהרגשת שייכות/קשר/חיבור/דאגה לאותו אהוב וכו׳.

חזור
חלק עליון
זוכה שני בהגרלת פורום אוצר התורה
לפרטים >>>
בפורום אוצר החידות כבר ביקרת?
השתתף כאן! >>>
קראת את המאמרים החדשים?
לפרטים >>>