מובא בהמון הגדות לומר זאת בכל עת וביחוד בערב פסח (נכתב קצת באיחור אך מחמת שהוא סגולה לכל השנה אני מעלה זאת כעת) והוא סגולה נפלאה להנצל ממיתה משונה וכו' וכו'
מובא בהמון הגדות לומר זאת בכל עת וביחוד בערב פסח (נכתב קצת באיחור אך מחמת שהוא סגולה לכל השנה אני מעלה זאת כעת) והוא סגולה נפלאה להנצל ממיתה משונה וכו' וכו'
משום מה הדבר קצת מעבר ל'אמירה' גרידא, ויש ליתן על כך את הדעת, שכתב בסו"ד:
אחרי זאת הודיע אותי רזא דנא, שכל המעיין בסוד נפלא ונורא זה על מכונו אפילו וכו', ורק בהאי גוונא יזכה וכו', כנלענ"ד פשוט בדבריו
משום מה הדבר קצת מעבר ל'אמירה' גרידא, ויש ליתן על כך את הדעת, שכתב בסו"ד:
אחרי זאת הודיע אותי רזא דנא, שכל המעיין בסוד נפלא ונורא זה על מכונו אפילו וכו', ורק בהאי גוונא יזכה וכו', כנלענ"ד פשוט בדבריו
סיפור אמיתי שקרה אתי,
מזה שנים רבות אני נוהג להגיד את האגרת בג' אב יום פטירתו של ר' שמשון,
זה התחיל כי שנה אחת שכחתי להגיד בערב פסח,
כל שנה בג' אב לפני שאני יוצא לכולל אני מוצי הגדה ובדרך אני אומר,
שנה אחת שכחתי לקחת הגדה, וכשאני יוצא מהכולל יושב בפתח הכולל אברך וממין את שק הגניזה, והוא דוחף לידי פתק, רצתי לאוטובוס, ואני פותח את הפתק ומגלה שזו האגרת.
סיפור אמיתי שקרה אתי,
מזה שנים רבות אני נוהג להגיד את האגרת בג' אב יום פטירתו של ר' שמשון,
זה התחיל כי שנה אחת שכחתי להגיד בערב פסח,
כל שנה בג' אב לפני שאני יוצא לכולל אני מוצי הגדה ובדרך אני אומר,
שנה אחת שכחתי לקחת הגדה, וכשאני יוצא מהכולל יושב בפתח הכולל אברך וממין את שק הגניזה, והוא דוחף לידי פתק, רצתי לאוטובוס, ואני פותח את הפתק ומגלה שזו האגרת.
המו"ל של האיגרת בשנת תש"ה מיד אחרי השואה כתב בהקדמתו "אני המו"ל ראיתי בעיני בשנת תש"ד במחנות אונגרין, שהייתה עת צרה ליעקב מהנאצים ימ"ש. שאלו שאמרו זאת המאמר כולם ניצלו בעזהשי"ת!".
גם הגר"י אב"ד ערלוי סיפר נס עם האיגרת ואני לא זוכר בדיוק