יאיר החושב

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
776
נקודות
216
מאז ומעולם הנביא שהיה לי הכי לא מוסבר עד הסוף זה הנביא שמשון את עצם זה שהוא התחתן עם גויה (ולמרות שאיתא ברמב"ם שהיוא גייר אותה) וכל המהלך שלןו קצת לא מוסבר לי ואני מדגיש שיכול להיות שיש פה מן הרגש אבל אני רוצה שמישהו יעלה לי עליו ניתוח אישיות ומאמר מעמיק עליו אני ישמח מאוד

מאז ומעולם הנביא שהיה לי הכי לא מוסבר עד הסוף זה הנביא שמשון את עצם זה שהוא התחתן עם גויה (ולמרות שאיתא ברמב"ם שהיוא גייר אותה) וכל המהלך שלןו קצת לא מוסבר לי ואני מדגיש שיכול להיות שיש פה מן הרגש אבל אני רוצה שמישהו יעלה לי עליו ניתוח אישיות ומאמר מעמיק עליו אני ישמח מאוד
מצו"ב מאמר, אין לי אחריות, אך נראה שיש שם מקורות...

קבצים מצורפים

מהלך זה נתן לו עלילה נגד הפלישתים.

המפרשים על המקום מסבירים שהוא התחתן עם אישה מבנות פלשתים כדי להתקרב אליהם ואז תוך כדי הקשר עמם הוא כבר ימצא טצדקי להורגם כי לא רצה להורגם סתם עיי"ש הטעם ולמעשה כך הווה שהוא חד להם חידה והתערבו על כך על כסף (עכשיו עולה לי קושיא מה עם משחק בקוביא ויל"ע) והם לא ידעו ופיתןו את אשתו לגלות ואפי' יש מפרשים שהיא זינתה איתם ועוד ועוד עיי"ש האריכות על המקום

מהלך זה נתן לו עלילה נגד הפלישתים.
לא דיברתי ספציפית על הנושא הזה (העניין של העלילה היה ידוע לי) ורק הרגיש לי שם בכל ההולך ילך שם והדגשתי שאולי זה משהו מן הרגש שלא חלק כל כך לאוזניים תורניות וכגון הפירוש בגמ' שכשהוא נשבה בסופו של דבר ע"י הפלשתים הפלשתים הביאו את נשותיהם כדי שיבעלו לו ויוולד להם בן גיבור כוותיה והוא הסכים לכך (אמנם זה רק לחד מ"ד אבל בכ"ז יש כזה מ"ד) וכן כיוצ"ב ורציתי שזה יתבאר לי יותר ותו לא מידי

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון