• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
כמדומני ששנתים קודם שנולד הסבא שלו נפטר וקודם הפטירה מסר להם סימן שתיכף יולד נכד והוא יהי הרבי
ואחרי שנתיים הוא נולד
וכשעלה לארץ בגיל שמנה הוא עשה טישים כבר
(כ"ז ועוד שמעתי בשם הגר"ש שטינמן שהיה בטיש שלו)
כפי שהעירו כבר, זה לא מדויק ודברתי פעם עם קארלינער הם מכירים את הסיפור אבל מכחישים מכל וכל, מה שהם כן מספרים שסבא שלו התבטא כמה פעמים על נכדו האדמו"ר, כו"כ התבטאויות הם מספרים - שמעתי פעם אבל לא זוכר את הכל...
הידוע מכולם ונדפס בא' מספריו של הרב הויזמן שאמר "ער איז אונזער פארעם"

שר התורה הגר"ח שמואלביץ זצ"ל, הגרשש"ק מינה אותו להיות ר"מ בגרודנא כשהיה בערך בן שמונה עשרה!
יש תמונות מחזור כשהוא עם התלמידים שלו (בערך בני חמש עשרה), קשה להבחין מי הרב ומי התלמידים.
כששאלו את הגרשש"ק מה מצא בו בגיל כזה צעיר ענה שיש עוד שמסוגלים לומר שיעורים אבל מי שיכול החדיר אהבת תורה כמוהו, הוא לא מצא. עוד אמר עליו הגרשש"ק, שמתי שהיה בגילו של הגר"ח לא הגיע לקרסוליו בידיעת התורה!
כשנכנס לביתו של האחיעזר, הגרח"ע נעמד לכבודו של האברך הצעיר, ואמר כשהאוצר הספרים של מיר נכנס, אני נעמד.
מאות סיפורים יש על עמלו העצום בתורה מגיל צעיר, ונמשך כל חייו, אבל המינוי הראשון היה בגיל צעיר מאוד וכנ"ל.

זכור לי מעשה על אחד מראשוני האחרונים, שנתמנה כרב בעירו כשהיה בערך בר מצווה, היה שלשה מועמדים לתפקיד רב העיר, והיה נידון האם למנות אותו, או אחד מהשתי מועמדים האחרים.
וכשבא לפני הגבאים שהיו אחראים על המינוי אמר להם, הרי מצד האמת כל אחד מהמועמדים ראוי לכך, ומה הספק שלכם בין המועמדים?
הספק הוא שלכל אדם יש חיסרון ואתם רוצים את האדם עם החיסרון הקטן ביותר.
ומה החיסרון שלי? הגיל.
אני היחיד שיכול להבטיח לכם שכל יום החיסרון שלי ילך ויקטן.
ואכן הוא התמנה כרב העיר.

האם מישהו מכיר מקור לסיפור זה, ועל מי זה סופר?

רבי אברהם מפראהבישט בן 16 בלבד
רבי מנחם נחום טברסקי האדמו"ר מטולנה בן 13 בלבד
רבי אהרן מקאזניץ בגיל 18
בעל חובת התלמידים מפיאסצנה זי"ע הי"ד בגיל 20
חותן הנ"ל ואבי שקודם לו, רבי ירחמיאל משה מקאזניץ בגיל 14

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון