• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

עושה רצון ה'

משתמש רשום
gemgem
תודות
159
נקודות
40
כידוע אחד משש מצוות תמידיות היא לאהוב את ה',
ותכל'ס לא נעים להודות אני לא מרגיש אהבה כלפי ה', (אולי מבין שצריך לאהוב אבל לא אוהב)
ושמעתי שיעורים והרצאות אבל לא מצאתי משהו מספק,
ומכיון שנראה לי שזו בעיה כללית אשמח לתשובות.

כשמקיימים מצוה שהיא מאוד קשה, ועושים זאת לש''ש, אפשר להרגיש קירבה מיוחדת
לכאורה אם קשה לאהוב זה מעיד שהאהבה חסרה.

באופן כללי עיקר מצוות אהבת ה' אמורה להיות המצוה הכי מענגת שקיימת והמנוע החם ביותר לקיום כל המצוות כולם.
אבל כמו כל אהבה, כדי ליצור קשר עמוק צריך היכרות, ואין כוונתי דווקא לצורה של חקירה כי זה לא הענין, אבל העיקר הוא להתבונן על דרכי ה' הן הנלמדים מן התורה והן המתגלים בבריאה (כדברי הרמב"ם המפורסמים בספה"מ ובמדע) וליצור קשר פנימי לדברים, לייחס את הדברים לישות הנקראת 'בורא עולם' ולאט לאט בשילוב ההכרה, התמדת ההתבננות שיוצרת חיבור תגיע האהבה ממילא.

כמובן כל אדם צריך לשים לב מה הנקודה שתופסת אותו, ישנם כאלו שידיעת הרוממות גוררת את אהבתם, ישנם כאלו שדווקא יחוס הטובות שה' עושה באופן אישי בשבילם יגרור את זה ועוד ועוד, אך הצד השוה שבכולם שללא התבוננות לא תגיע האהבה.

אומר את האמת
זו אחת השאלות שאני הכי לא מבין [ אני באמת כן מבין...]
מי הוא זה ואיזה הוא
שבכל הלילות שומע אותי
שלאורך כל הדרך ליווה אותי
מי הוא זה
היחיד שמכיר אותי, יודע עלי כל פרט, יודע ומכיר את נפשי יותר ממני
מי הוא שהיטיב איתי כ''כ [ ב''ה אני משופע שפע טובות, אבל צריך המון צרות כדי לא להרגיש ככה !!]
שלא נעים לי לפעמים ממנו ממש
מי הוא שאת הצעקות שלי הוא היחיד ששמע
וגם את הלחישות שלי בפחדים בחששות בתקוות ובתפילות ....
ויש עוד המון מה לכתוב
אבל עוד נקודה אולי שכחנו שכל זה, זה פשוט קשר עם אלקים עם בורא עולם עם ה' שמסתכל ומתעניין בי, ואכפת לו ממנו
ואת זה אני יודע במוחש מהחוויה שעברתי איתו כל חיי ....
ומי שעדיין לא עבר.....
כדאי שיתחיל לחיות !!!

הרמב"ן עה"ת עה"פ "ואהבת את ה'" כותב שא"א לצוות על דבר שתלוי ברגש אלא הצווי בזה לעשות פעולות ע"י התבוננות וכדו' כדי לעורר רגש של אהבת ה'.
ובשם הרב אשלג זצ"ל [ואח"כ ראיתי שכתבו זאת בשמו להדיא] שמעתי דבר נוסף שא"א להגיע לאהבת ה' אלא רק אם קודם לזה אדע איך אוהבים חבר
אם תפעל כך בודאי שיהיה הרבה יותר קל להגיע לזה

מאמר שלי קשור לעניין (מאמר הביכורים שלי בפורום)

ותכל'ס לא נעים להודות אני לא מרגיש אהבה כלפי ה', (אולי מבין שצריך לאהוב אבל לא אוהב)
במקרה כזה השאלה הראשונה היא, האם אתה אוהב את עצמך?

טבע הבריא הוא לאהוב אותך ואת הוריך ומשפחתך וחבריך הקב''ה הוא לפחות חלק מזה וכ''ש שהוא מקור כולם הלא הוא אביך קנך הוא עשך ויכוננך התבוננות בתורה על הסדר במעלותיהם של ישראל כממלכת כהנים וגוי קדוש על כל העולם מגביר את האהבה עיון בשיר השירים מעפיל את האהבה למעלה למעלה

מה רע במש"כ הביאור הלכה בשם החינוך
ד). לאהוב המקום ב"ה שנאמר ואהבת את ה' אלהיך וגו' וכיצד יגיע האדם לאהבה הוא ע"י התורה וכדאיתא בספרי לפי שנאמר ואהבת איני יודע כיצד לאהוב את המקום ת"ל והיו הדברים האלה אשר אנכי מצוך היום על לבבך שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם כלומר שע"י ההתבוננות בתורה יכיר את גדולתו של הקב"ה שאין לו ערך ולא קץ ותתיישב האהבה בלבו בהכרח. וענין המצוה שיראה האדם להשים כל מגמתו וכל מחשבתו אחר אהבת הש"י ויעריך בלבו כי כל מה שיש בעולם מעושר ובנים וכבוד הכל הוא כאין נגד אהבתו ית' וייגע תמיד בבקשת חכמת התורה למען ישיג ידיעה בה'. והקובע את מחשבתו בעניינים הגשמיים ובהבלי העולם שלא לש"ש רק להתענג ולהשיג כבוד ביטל עשה זו ועונשו גדול.

אז אתה מנסה להמציא דרך חדשה?
התבוננות בתורה על הסדר במעלותיהם של ישראל כממלכת כהנים וגוי קדוש על כל העולם מגביר את האהבה עיון בשיר השירים מעפיל את האהבה למעלה למעלה
זה רק הפרטה ובאור לדבריו הכלליים והסתומים של החינוך
וכן למר
אם אתה כבר אוהב את ה' כראוי
אשריך

זה רק הפרטה ובאור לדבריו הכלליים והסתומים של החינוך
בחינוך כתוב כלומר שע"י ההתבוננות בתורה יכיר את גדולתו של הקב"ה שאין לו ערך ולא קץ ותתיישב האהבה בלבו בהכרח
עוד שם וייגע תמיד בבקשת חכמת התורה למען ישיג ידיעה בה'.
לא מצד גדולתן של ישראל
אני אמרתי מה החינוך אומר!

נערך לאחרונה:
שאגב מקורו ברמב''ם שתאר על עצמו כנראה מה הוא מרגיש
אני מבין מדבריך שאמרת מה החינוך אומר אבל אתה לא מרגיש כך
אז למעשה אתה (עדיין) לא מקיים את המצוה של ואהבת את ה' אלהיך

שאגב מקורו ברמב''ם שתאר על עצמו כנראה מה הוא מרגיש
אני מבין מדבריך שאמרת מה החינוך אומר אבל אתה לא מרגיש כך
אז למעשה אתה (עדיין) לא מקיים את המצוה של ואהבת את ה' אלהיך
כשאני עושה מה שכתוב בחינוך (בעצם ברמב"ם) אני מרגיש כך

ולגוש"ע יש בענין הזה ג"כ הרבה דמיונות וכו' וכו'

באהבת השם יש הרבה מדריגות, והשואל רוצה לדעת איך עוד אפשר לשפר, ושיהיה עוד יותר באמת!!!! מוחשי!!!
ולא רק לדקלם 'הקב''ה אני אוהב אותך' כשהכל טוב, אלא באמת לאהוב.

ולפחות לפחות כמו שאוהבים את ההורים, שגם אם צועקים עליך, מ''מ יש אהבה ויודעים שהם אוהבים וכו' [ולא כמו חברים וכו' שכשהכל נחמד, הקשר מצוין, וכשלא אז..]

וכמה שזה אמור ליהיות מובן מאליו, מ''מ זה הוא אם חיים כל הזמן כל הזמן עם הקב''ה, והלכים לעבודה ובאמת יודעים שיתכן שלא זה יהיה הפרנסה בכלל אלא איך שהשי''ת ירצה - משם יהיה לי את הכסף, והולכים לרופא כי צריך ומואמיני םבאמת שהקב''ה נתן רשות לרופא וכו' וסיבב את זה כך שיבוא ע''י [כגמ' בע''ז מג אולי], ואז באמת מרגישים שהכל מהקב''ה כמו שכתב הרה''ג הרב 'אימתי'. אבל לא כולם במדירגה זו, ויש כאלה שחושבים שהם שם, ולפחות טוב שנדע לאן ואיך לשאוף.

עיקר האהבה הוא ה"הבה" ככל שנותנים יותר כך אוהבים יותר.
ואהבת את ה' אלוקיך, שיהא שם שמים מתאהב על ידך. זה לא רק דרוש, ולא רק פועל יוצא מאהבה, אלא המציאות היא שככל שאדם פועל שיתאהב שם שמים על ידו, וככל שיעבוד ליתן מעצמו לצורך כך, כך תגדל אהבתו לו יתברך.
בדוק ומנוסה!

כנראה שאצל השואל (ואצלי ג''כ) ההתבוננות לא הושיבה את האהבה בהכרח משום מה.
ההיתבוננות במה ?
זה נורא מעניין אותי להבין אנשי מעלה כמוכם, באיזה שלב ונקודה זה נפל שלא עבד אצלכם מה שנבנה אצלי כתוצאה מהחיים !!
כמובן אני יהודי חם ומאוד רוצה להתקדם, ולא יהודי קר אבל לא חשבתי שאצל בני מעלה אחרים הדבר בפנימיות שונה ...
אולי נאריך בזה ....
בחינוך כתוב כלומר שע"י ההתבוננות בתורה יכיר את גדולתו של הקב"ה שאין לו ערך ולא קץ ותתיישב האהבה בלבו בהכרח
עוד שם וייגע תמיד בבקשת חכמת התורה למען ישיג ידיעה בה'.
לא מצד גדולתן של ישראל
מאוד קשה להבין את זה?
האם זה משהו מובן או שזו קביעה וכעין נס שיקרה מכח סגולת התורה ??
עיקר האהבה הוא ה"הבה" ככל שנותנים יותר כך אוהבים יותר.
ואהבת את ה' אלוקיך, שיהא שם שמים מתאהב על ידך. זה לא רק דרוש, ולא רק פועל יוצא מאהבה, אלא המציאות היא שככל שאדם פועל שיתאהב שם שמים על ידו, וככל שיעבוד ליתן מעצמו לצורך כך, כך תגדל אהבתו לו יתברך.
בדוק ומנוסה!
יש בזה המון אמת
אבל לדעתי השורש הוא אחר ....

חסר פה היכרות עם ה' עם בורא העולם ?!
המילה בורא עולם מקורה בעיקר מעולם התשובה
אנחנו פנימה כמעט לא משתמשים בזה ...וכבר העיר ע''ז אבי שליט''א כמה פעמים במשפחה ...
שיהודי צריך לבנות את המושג ה' בתוכו פנימה ...
מי זה מה זה [ ח''ו אין הכוונה לדרישות מה למעלה וכו' ] ?
שח''ו המושג ה' אל יהיה מושג 'מושאל' כביכול, למשהו שהילד התרגל שכחלק ממציאותו כחרדי ושומר תורה יש ה'
כלומר זה חלק מהתורה שבתורה יש ה'
זה אמור להיות חוויה פנימית שלרבים היא חסרה !! דיאלוג פנימי עם ה' !
בחסידות ברלסב קוראים לזה חסידות
אבל זו המצאה שלהם - שזה המצאה שלהם :)!!
זה ממש לא ככה .
אבותינו כולם לאורך כל הדורות השיגו את מעלתם דרך התבוודדות מסוימת,
שמפגישה את האדם לפעמים בע''כ עם מציאותו של ה' בעולם !!
ואחרי שזה ברור וחי אפשר להתחיל לעבור את החיים עם ולצד בורא העולם !!
שזה יתן לאדם חוויה של קשר !
ורק אחרי שיש קשר תיתכן האהבה ....!!!!
יש בזה עוד מה להוסיף בעז''ה

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון