חכמה לחכימין

משתמש רגיל
gemgemgem
פרסם מאמר
תודות
544
נקודות
126
עיזרו לי נא רבותי וידידי, להאמין באופן פשוט שאילו לא הוציא את אבותינו ממצרים היינו משועבדים כיום הזה לפרעה במצרים.
כהיום עם מסוקי הB2 ועם טראמפ, איך זה אמור להצטייר האפשרות הזאת בעידננו.

עיזרו לי נא רבותי וידידי, להאמין באופן פשוט שאילו לא הוציא את אבותינו ממצרים היינו משועבדים כיום הזה לפרעה במצרים.
נו נו
לצפון קוריאה לא עוזר הבי 2

אתה חושב שמצב כזה יכול להחזיק מעמד אלפי שנים, אני שואל בשיא הכנות שיש לי כי אני מאד לא מתמצא בעניינים כאלו
אז בא נחכים אותך
יש בעולם המון דיקטטורים גם בעידן טראמפ והבי שתיים
חלקם לא מענינים איש
וחלקם אף אחד לא מעיז להתעסק איתם
מה כזה מסובך?

נערך לאחרונה:
[[AMSQ:133|עוזי ומגני]]
והביאור הוא, וכמו שאומרים בהגדה, אילו לא הוציא הקב"ה אותנו משם הרי אנו ובני בנינו משועבדים היינו לפרעה במצרים, ולכאו' כיצד אפשר לומר זאת, הרי עברו הרבה דורות, והעולם עבר הרבה תהפוכות, סנחריב וכדו', וכיצד אפשר להכריז ע"כ, אלא הכוונה שאף אי היו מתחלפים מלא מלכים במצרים, מ"מ בנ"י היו מחוברים למצרים והיו שקועים במ"ט שערי טומאה, ולא היה אפשרות להוציאם, והקב"ה הוציא אותם חוץ מהגלות הפיזית, אף מהגלות הרוחנית, וזה היה העובר ממעי אמו, שהיו מחוברים לתועבת מצריים, כמעט חיבור מושלם, והקב"ה גאלם, וזה אילו לא הוציא הקב"ה אותנו משם הרי אנו ובני בנינו הינו משועבדים לגלות מצריים הרוחנית, שזה לא היה ביד בשר ודם להושיענו, ורק הקב"ה בכח גדול ובזרוע נטויה הוציאנו משם.

הלוא ה' הוא שעשה לB2
ומנין לך שאם היינו משעובדים היה העולם מתקדם לאיפה שהתקדם?

זה כולל גלות רוחנית שנהיה משועבדים לטומאת מצרים, ולא תעזור נושאת מטוסים ככל שתהיה או ראש נפץ גרעני מתפצל
וכמו שתב השפתי חים דשהקב"ה לא רצה שפרעה ישלח את ישראל עצמו שלא יהיה להם שום נכרת הטוב לפרעה שלא יהיה להם שום דבר עם מצרים ולכן אף היו צריכים לרדוף אחריהם ולכן שאלו מהם כלי כסף וכלי זהב ולא לקחו מהם במתנה כדי שלא יהיה להם שום דבר עם המצרים ועוד כהנה וכהנה.

למה זה כזה מופרך כנען עבד עבדים עד היום.
ועוד שאחרי שבני ישראל יצאו ממצרים והמצרים עברו עשר מכות וטביעה בים סוף ברור שהאמפריה הזו תקרוס אבל בלי זה פרעה היה מלך על מליוני עבדים ברודנות שאין כמותה ובמיוחד שבשלב מסוים ישראל לא היו מכירים דבר אחר, ואף שמשה רע"ה הגיע להוציאם בתחילה לא האמינו.
ובנוסף הענין הרוחני כפי שנתבאר מהת"ח היושבים עמנו.

הכונה בדברי בעל ההגדה שאם היינו נשארים עוד
היינו נכנסים לשער החמישים דטומאה וא"כ לא היינו יוצאים אף פעם משם ואין הכוונה דווקא לשעבוד פיזי

במחילה, אני מקשר את זה לאשכול הדומה שפתחת ואני רואה שכלל לא התחלת להבין את מהות שיבוד מצרים.

האם אתה מודע לעובדה שמצרים הייתה המקום הראשון בתבל בכישוף?
האם אתה מודע לעובדה שבכל ההיסטוריה של מצרים מבריאת העולם ועד יציאת מצרים, לא יצא עבד אחד (!) ממצרים?
האם אתה מודע לעובדה שלולי בורא עולם, לא היו כוחות הכישוף מתבטלים, עד ימינו אנו?

דמיין לעצמך חומה של מאות אלפי מטרים גובה, מאות אלפי מטרים עובי, עשויה בטון יצוק. מעליה תקרת בטון יצוק בעובי מאות מטרים - - -
כעת הכפל את זה באלפי אחוזים.
זהו כוחו של כישוף.

במחילה, אני מקשר את זה לאשכול הדומה שפתחת ואני רואה שכלל לא התחלת להבין את מהות שיבוד מצרים.

האם אתה מודע לעובדה שמצרים הייתה המקום הראשון בתבל בכישוף?
האם אתה מודע לעובדה שבכל ההיסטוריה של מצרים מבריאת העולם ועד יציאת מצרים, לא יצא עבד אחד (!) ממצרים?
האם אתה מודע לעובדה שלולי בורא עולם, לא היו כוחות הכישוף מתבטלים, עד ימינו אנו?

דמיין לעצמך חומה של מאות אלפי מטרים גובה, מאות אלפי מטרים עובי, עשויה בטון יצוק. מעליה תקרת בטון יצוק בעובי מאות מטרים - - -
כעת הכפל את זה באלפי אחוזים.
זהו כוחו של כישוף.
במחילה עם כל הכבוד הראוי
מהות השיעבוד לא היה הכישוף, מהות השיעבוד היה עבדות וביטול ישות.
אתה אומר מהלך שביציאת מצרים ה' שבר את כח הכישוף ומאז לעולם נתבטל כוחו, שומע הציעו פה מהלכים יות נשמעים

נערך לאחרונה:
במחילה עם כל הכבוד הראוי
מהות השיעבוד לא היה הכישוף, מהות השיעבוד היה עבדות וביטול ישות.
אתה אומר מהלך שביציאת מצרים ה' שבר את כח הכישוף ומאז לעולם נתבטל כוחו, שומע הציעו פה מהלכים יות נשמעים
ביטול הישות לא עובד בלי ביטול אפשרות היציאה העולמית.
לצורך הדוגמה - חטוף חמאס שיודע שיש סיכוי להצילו, לא מאבד את היישות העצמית, לעומת מי שמבורר לו שאין יציאה עולמית שמאבד את זה.

לא אמרתי שביציאת מצרים הבורא ביטל את הכישוף,
אלא שיציאת מצרים זה גבורת הבורא על כוחות חרטומי מצרים לדורותיה,
שזה דבר שלא היה מבריאת העולם ועד ליציאת מצרים.
הבורא הראה שהוא מעל הכוחות הללו וברצונו כוחות אלו קורסים על עצמם.

כבר הקשה מרן הפוניבז'ער רוב, וכי מה ההכרח שלא היינו יוצאים, והרי רואים אנו את ה'כהי עור' שבאמריקה, שלקח ה' גוי מקרב גוי והוציאם מעבדות לחרות, (וכן קרה בדרא"פ), ומה ההכרח שהדבר לא היה קורה עם בנ"י?
ותירץ, שלפני יצי"מ, לא הייתה מציאות של 'לקיחת גוי מקרב גוי', וביצי"מ הקב"ה חידש מציאות כזו, ומאז שייך שזה יקרה בעוד מקומות.

אלמלא יציאת מצרים, מתן תורה, והופעת עמ"י על שמי ההסטוריה,
כל העולם לא היה מתקדם לשום מקום והיה נשאר בפרימיטיביותו.
אפשר להסביר זאת מבחינות שונות, אבל אני חושב שגם מבחינה עובדתית-הסטורית זה נכון.
בלי עם ישראל העולם היה שקוע עד היום בעבודת אלילים פרימיטיבית ללא יכולת להשתחרר ממנה.
תפיסה אלילית אינה מאפשרת מחקר מדעי. כל התפתחות המדע אירעה רק משהיתה תפיסת עולם שאינה אלילית, דבר שהונחל לעולם ע"י עם ישראל.

בלי עם ישראל העולם היה שקוע עד היום בעבודת אלילים פרימיטיבית ללא יכולת להשתחרר ממנה.
תפיסה אלילית אינה מאפשרת מחקר מדעי. כל התפתחות המדע אירעה רק משהיתה תפיסת עולם שאינה אלילית, דבר שהונחל לעולם ע"י עם ישראל.
ויש להוסיף כי הרי הסתכל באורייתא וברא עלמא - והתורה הרי ארוכה מארץ מדה ומאז התגלו גם חכמת סודות התורה וזה מה שמשפיע שגם חכמה בגוים תאמין

הדבר נכון בעשרות הביטים, אמנם אינני יודע אם העולם היה נשאר בפרמיטיביות מוחלטת, (ע"ע סין), אבל בוודאי שהוא היה מדשדש מאחור.
כלל הסוציולוגים מודים שהתרבות היודאו-נוצרית הניעה את גלגלי הקידמה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון