ויגש - "אני יוסף אחיכם אשר מכרתם אותי מצרימה" - למה לדרוך על הפצעים? | בראשית ויגש - "אני יוסף אחיכם אשר מכרתם אותי מצרימה" - למה לדרוך על הפצעים? | בראשית
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
8,397
נקודות
577
כשיוסף מתוודע לאחיו הוא אומר להם "אני יוסף אחיכם אשר מכרתם אותי מצרימה".
והשאלה זועקת: למה לדרוך על הפצעים? הרי בטח שבמעמד כזה מביך, הם אוכלים את עצמם מבפנים... אז למה?!

שימו לב שנקודת המוצא בשאלה - שיוסף בא לגבות חובו מאחיו, לנקום בהם. ועל זה אין מענה בתורה. כמו מקרים אחרים. ולכן חובה עלינו לקרוא פרשנות של חז"ל או של רבותינו בעלי המוסר, שחושפת נימים דקים במניעים של אבותינו הדגולים. יחד עם זאת, פרשנות מסוג זה אמורה להיעשות בכובד ראש, אחרת היא חרב פיפיות, ובנקל אפשר לטעות ולגמד את קומתם של אבותינו ודמויות מהתנ"ך.

ובכלל יש לברר, מדוע יוסף מציג את עצמו בפני אחיו כ- 'יוסף' 'אחיכם'?
וכי לא די לו לומר אני יוסף, או אני אחיכם? האם יש סיבה שבגללה התגלה בפניהם בצורה הזו?
בשאלה הראשונה ראיתי ביאור מקורי ונפלא שמציע הסבא מקלם ע"פ ניתוח ואבחון נפש האדם. (ספר חכמה ומוסר חלק ג' מכתבי הסבא מקלם אגרת רכד עמוד רו).

מה הקשר לעז פנים שמרחיב את דירתו "הקטנה" ליוסף הצדיק במפגש עם אחיו?

מה הקשר לעז פנים שמרחיב את דירתו "הקטנה" ליוסף הצדיק במפגש עם אחיו?

תוכן המאמר א. סיפור לא קצר - עז פנים גדול ב. פירוש פסיכולוגי תורני של הסבא ג. הסבר נוסף בדרך ממה נפשך א. גסות הרוח המבעבעת בו, יחד עם עזות המרוחה על פניו, חורגת בהרבה מזו של זקן ממרא שכבר עבר דבר ושניים - והספיק לריב על כל אחד מהם. זו עזות במינון כזה, שגם הגיהנם הנוכחי היה מתקשה להכיל. לתשומת...

והשאלה זועקת: למה לדרוך על הפצעים? הרי בטח שבמעמד כזה מביך, הם אוכלים את עצמם מבפנים... אז למה?!
ובכלל יש לברר, מדוע יוסף מציג את עצמו בפני אחיו כ- 'יוסף' 'אחיכם'?
תשובת האור החיים:

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה