דיונים, שאלות ובירורים בהלכה שאינם משתייכים לאחת הקטגוריות הספציפיות בפורום

בעל דבר

משתמש רגיל
gemgemgem
פרסם מאמר
תודות
367
נקודות
109
איתא בגמ' - אסיא דמגן – מגן שוויה' (ב"ק פ"ה ע"א). הסתפקתי האם מתנדב 'במד"א' שמקבל כסף עבור פעולתו עדיף ממתנדב 'איחוד הצלה' שלא מקבל על הצלתו שכר?
בבקשה - מכיון שאין זה מטרת הדיון, ובבקשה שלא יצא שכרי בהפסדי - אין לדון דברים שאינם קשורים להלכה הספציפית (אני מתכוון לא לדבר על הפוליטיקה שיש סביב נושא זה)

ברור שאנשי מד"א יותר מקצועיים, אולי גם מהסיבה שכתבת, אבל לא מספיק לקבל טיפול מאנשי מקצוע, אם החולה נפטר.
איחוד הצלה פרוסים בכל הריכוזים החרדיים וזו מעלה שאין לה תחליף.

ברור שאנשי מד"א יותר מקצועיים, אולי גם מהסיבה שכתבת, אבל לא מספיק לקבל טיפול מאנשי מקצוע, אם החולה נפטר.
איחוד הצלה פרוסים בכל הריכוזים החרדיים וזו מעלה שאין לה תחליף.
בבקשה, אני התכוונתי לדון רק על ההלכה, עזוב את הפרטים...
מה אתה אומר, האם אסיא דמגן נאמר גם על כזה דבר?

כוונתך מן הסתם ל'עובדי מד"א' יען כי 'מתנדבי מד"א' אף הם אינם מקבלים שכר,
ומסברא אולי גם עובדים ורופאים שלא מקבלים שכר מהמטופל אלא ממערכת אחרת, אינם מחויבים לו די, ואין כאן מעלה של רופא בשכר.

נראה לי לחלק שזה לא כ"כ קשור לאסיא דמגן אסיא שם מדובר ברופא ורופא שמרפא בחינם שוה רפואתו חינם אבל מתנדבי איחוד הצלה הם ברובם לא רופאים אלא מתעסקים בהצלת חיים במתן סיוע ראשוני ובהצלת חרום וזה לא מגרע שעושים בחינם אלא הם מרגישים שליחות קודש
ועוד הם מקבלים כבוד והערכה וזה כבר לא נחשב רפואה בחינם

יש מקום לומר שכל ענין ה'אסיא דמגן' נאמר כאשר עושה זאת בחינם מחמת סיבות צדדיות.
אך אם עושה זאת מחמת רצונו להיטיב ותחושת השליחות והאחריות, אין מקום לחשש 'מגן שוי'.

וזה לשון רש"י שם "אסיא דמגן - שירפא בחנם וקרובו הוא:"

נ.ב. הסתפקתי האם די למנוע 'אסיא דמגן' בכך שיחסוך מרופא זה להוציא הוצאות, מה דעתכם?

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון