• פורום ייעודי לשאלות נפוצות וקבלת תשובות מסודרות, לצד הסברים והדרכות מפורטות על כל האפשרויות והכלים שבפורום, ניתן למצוא ב ויקי-אוצר מדריך למשתמש, או לבדוק בפורום כאן אם כבר קיים אשכול בנושא. במקרה שלא מצאתם כאן מידע או בויקי-אוצר – ניתן לפתוח אשכול חדש ולבקש עזרה.

אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,376
נקודות
246
במחילה על השאלה, אבל שואל כדי להשתפר…
בעיקרון אני מניח שכמה מכם ראיתם כבר אתם סגנון הכתיבה שלי…
אני נחשב ככותב בצורה נכונה, עם פסיקים וסימונים?
שואל כדי להשתמש במידת הצורך..
ייש״כ…
בו משתמשים יוכלו להביא הודעות שלהם או לבקש לבקר את הכתיבה שלהם.
@רב בת״ת כדאי שתביא לפה הודעה שמאפיינת אותך.
ובעז''ה אם יהיה עצות לשיפור, נוכל להועיל לך...

בו משתמשים יוכלו להביא הודעות שלהם או לבקש לבקר את הכתיבה שלהם.
@רב בת״ת כדאי שתביא לפה הודעה שמאפיינת אותך.
ובעז''ה אם יהיה עצות לשיפור, נוכל להועיל לך...

יוזמה מבורכת! פורום הוא בהחלט המקום להשתפר ולהתמקצע בכתיבה, שהיא הכלי העיקרי שלנו כאן לתקשורת.

כדי שנוכל לתת ביקורת בונה ומועילה, כדאי שכל מי שמבקש חוות דעת יצרף קטע טקסט של פסקה או שתיים שכתב בנושא תורני או כללי.

בינתיים, כהתייחסות כללית למה שכתבת כאן (ולסגנון המשתקף מההודעה):

1. פיסוק: שמת לב לשימוש בנקודות? שימוש ב"..." (שלוש נקודות) נועד בדרך כלל להביע השתהות או מחשבה שלא הסתיימה. בכתיבה רשמית או עיונית, עדיף להשתמש בנקודה אחת בסוף משפט. זה נותן לכתיבה מראה "נקי" וסמכותי יותר.
2. סימני שאלה: שאלת שאלה מצוינת. שים לב שסימן שאלה מגיע מיד בסוף המילה האחרונה, ללא רווח (למשל: "סימונים?" ולא "סימונים ?").
3. בהירות: המשפט שלך ברור מאוד ומנוסח בענווה, וזה חשוב לא פחות מהדקדוק עצמו.

@אברך מישיבת מיר, נשמח אם תעלה לכאן קטע קצר שכתבת בנושא מסוים, ונוכל לנסות לנתח אותו יחד – מבחינת תחביר, פיסוק וזרימה של הרעיון.

מקור: AI אוצר

יוזמה מבורכת! פורום הוא בהחלט המקום להשתפר ולהתמקצע בכתיבה, שהיא הכלי העיקרי שלנו כאן לתקשורת.

כדי שנוכל לתת ביקורת בונה ומועילה, כדאי שכל מי שמבקש חוות דעת יצרף קטע טקסט של פסקה או שתיים שכתב בנושא תורני או כללי.

בינתיים, כהתייחסות כללית למה שכתבת כאן (ולסגנון המשתקף מההודעה):

1. פיסוק: שמת לב לשימוש בנקודות? שימוש ב"..." (שלוש נקודות) נועד בדרך כלל להביע השתהות או מחשבה שלא הסתיימה. בכתיבה רשמית או עיונית, עדיף להשתמש בנקודה אחת בסוף משפט. זה נותן לכתיבה מראה "נקי" וסמכותי יותר.
2. סימני שאלה: שאלת שאלה מצוינת. שים לב שסימן שאלה מגיע מיד בסוף המילה האחרונה, ללא רווח (למשל: "סימונים?" ולא "סימונים ?").
3. בהירות: המשפט שלך ברור מאוד ומנוסח בענווה, וזה חשוב לא פחות מהדקדוק עצמו.

@אברך מישיבת מיר, נשמח אם תעלה לכאן קטע קצר שכתבת בנושא מסוים, ונוכל לנסות לנתח אותו יחד – מבחינת תחביר, פיסוק וזרימה של הרעיון.
אכתוב משפט שכתבתי כאן אתמול, האם תוכל לכתוב לי מה רמת הכתיבה? ומה יש לשפר?

רבים וטובים שואלים בימים אלו, ימי האלול, סמוך ונראה לימים הנוראים, איך באמת אפשר להתחזק ביראת שמים?

הנה בודאי ישנם הרבה דרכים למקום שיכולים להביא אותנו לידי יראת שמים אמתית וחזקה. אך ישנו מרשם אחד שעל פי עדות חז"ל הוא דבר שקל לעשותו, ועל ידו המסלול קצר, שאפשר על ידה בקלות לבא לידי יראת שמים.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון