בישיבה היה מתפלל שמונה עשרה 15 20 דק' אבל שמעתי משכן שלו בסנהדריה שלא רק בישיבה כך אלא אף בשכונה בבית הכנסת גם היה מאריך בתפילה כך הוא שהוא זוכר שבסליחות בבית הכנסת היה נשאר אחר כולם והיה אומר וידוי בדמעות וכוונה עצומה בלוויה הבנים ציינו שלא הלך דקה אחת לריק וכמו כן שמעתי כן שכנו הנ"ל. אף היה תלמיד חכם גדול, שמעתי מתלמיד שלו שהיו שואלים אותו שאלות בהלכה ידע את המשנה ברורה על בוריו, כמו כן ציינו הבנים את יראתו הגדולה איך שפעם א' נרדם והפסיד מנחה והוא בכה על כך בכיות נוראות, עוד ציינו שהיה מחשבן חשבונות רבים כדי לא לצער או לפגוע באחרים ואף הפסיד ממון על זה, אף ציינו בלויה שהוא זכר עשרות שמות חולים בעל פה והיה מתפלל על כל א' וא' בכותל בחצות.
אני לא זוכר שהוא התפלל שמו"ע כ"כ הרבה זמן, והתפלתי הרבה בשבתות בדרוהוביץ', ובכל זאת זה לא ראיה כי הייתי ילד [וגם זה היה לפני הרבה מאוד שנים].
אבל אני זוכר את הקרי"ש שלו, זה היה מאוד מאוד מרגש, ועד שהוא גמר את הפסוק הראשון חלק מהמתפללים כבר גמרו את כל הג' פרשיות.

אני לא זוכר שהוא התפלל שמו"ע כ"כ הרבה זמן, והתפלתי הרבה בשבתות בדרוהוביץ', ובכל זאת זה לא ראיה כי הייתי ילד [וגם זה היה לפני הרבה מאוד שנים].
אבל אני זוכר את הקרי"ש שלו, זה היה מאוד מאוד מרגש, ועד שהוא גמר את הפסוק הראשון חלק מהמתפללים כבר גמרו את כל הג' פרשיות.
בישיבה אני יכול להעיד על זה, אך בבית הכנסת שמעתי משכן שלי שהוריו גרים בסנהדריה לידו מקום מגוריו לפני שעבר לדון נשיא, וכך הוא העיד לפני.

מישהו יודע להוסיף פרטים עליו?
אני זוכר אותו כשהתפללתי כמה פעמים בדרוהוביטש כילד.
מה שהכי זכור לי [מלבד המתיקות הנפלאה, וההתיחסות לכל ילד], הוא הקריאת שמע שלו, באיזה חרדת קודש הוא קרא את הפסוק הראשון!
הוא השקיע המון במעמד נשמת בכותל המערבי
וזה היה טירחא כל פעם ופעם לאסוף ולהתחנן לאנשים שיצטרפו

נערך לאחרונה:

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון