י י"ג מידות משתמש מוביל פרסם 15 מאמרים! הודעות 837 תודות 1,919 נקודות 302 25 פברואר 2025 | כ״ז בִּשְׁבָט תשפ״ה #1 בבית חמי נוהגים שהאב מוציא את כל בני הבית בברכת המוציא. ובבית אבי כל אחד מברך לבד. מה עדיף מבחינה הלכתית?
בבית חמי נוהגים שהאב מוציא את כל בני הבית בברכת המוציא. ובבית אבי כל אחד מברך לבד. מה עדיף מבחינה הלכתית?
י י"ג מידות משתמש מוביל פרסם 15 מאמרים! הודעות 837 תודות 1,919 נקודות 302 25 פברואר 2025 | כ״ז בִּשְׁבָט תשפ״ה #2 שאלתי את חמי למה הוא מברך בשביל כולם. ענה לי "ברוב עם הדרת מלך" ולא זכיתי להבין דבריו.
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם 5 מאמרים הודעות 1,069 תודות 2,368 נקודות 295 25 פברואר 2025 | כ״ז בִּשְׁבָט תשפ״ה #3 ראה או"ח קסז יא
ס סתם מישהו משתמש חדש הודעות 5 תודות 9 נקודות 5 25 פברואר 2025 | כ״ז בִּשְׁבָט תשפ״ה #4 יג מידות אמר: שאלתי את חמי למה הוא מברך בשביל כולם. ענה לי "ברוב עם הדרת מלך" ולא זכיתי להבין דבריו. לחץ כדי להרחיב... המשנ"ב פוסק כך מהטעם הזה, אציין רק שאצל קהילות החסידים העדיפו לברך באופן כללי כל אחד לעצמו, בהטעימם שמצוה בו יותר מבשלוחו אותו הדבר בקידוש
יג מידות אמר: שאלתי את חמי למה הוא מברך בשביל כולם. ענה לי "ברוב עם הדרת מלך" ולא זכיתי להבין דבריו. לחץ כדי להרחיב... המשנ"ב פוסק כך מהטעם הזה, אציין רק שאצל קהילות החסידים העדיפו לברך באופן כללי כל אחד לעצמו, בהטעימם שמצוה בו יותר מבשלוחו אותו הדבר בקידוש
א אמת נהדרת משתמש ותיק הודעות 386 תודות 816 נקודות 82 25 פברואר 2025 | כ״ז בִּשְׁבָט תשפ״ה #5 סתם מישהו אמר: בהטעימם שמצוה בו יותר מבשלוחו אותו הדבר בקידוש לחץ כדי להרחיב... לא חסרות ברכות שגם החסידים מברכם ברוב עם ומאי שנא.
סתם מישהו אמר: בהטעימם שמצוה בו יותר מבשלוחו אותו הדבר בקידוש לחץ כדי להרחיב... לא חסרות ברכות שגם החסידים מברכם ברוב עם ומאי שנא.
ס סתם מישהו משתמש חדש הודעות 5 תודות 9 נקודות 5 25 פברואר 2025 | כ״ז בִּשְׁבָט תשפ״ה #6 לא יודע... אבל זה מה שתמיד שמעתי. אצל הרבה מהחסידים אכן מברכים כמעט כל ברכה לבד, גם בשמים ובורא מאורי האש, כולל הנשים.
לא יודע... אבל זה מה שתמיד שמעתי. אצל הרבה מהחסידים אכן מברכים כמעט כל ברכה לבד, גם בשמים ובורא מאורי האש, כולל הנשים.