הלכות ברכות - ברכת התותים. | הלכה ומנהג | פורום אוצר התורה הלכות ברכות - ברכת התותים. | הלכה ומנהג | פורום אוצר התורה
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.
  • חדש בפורום אוצר התורה: "קבוצות ידע תורני" - התייעצו, למדו ומצאו מומחים! >>> לפרטים לחצו כאן
אני הייתי שמח לדעת מהרבנים המצויים.
מה צורת הגידול של התותים.
האם זה שיח או עץ או שגם וגם?

אשמח לעזור לך להבין יותר על גידול תותים.

תותים הם לא שיח ולא עץ, אלא צמח עשבוני רב שנתי. המשמעות היא שהם לא מפתחים גבעולים מעוצים כמו שיחים או עצים. הם צומחים נמוך לאדמה, ורוב חלקי הצמח (מלבד השורשים) מתים בסוף עונת הגידול וצומחים מחדש באביב.

צורת הגידול של תותים:

1. ריבוי: תותים מתרבים בעיקר באמצעות שלוחות (runners). אלו הם גבעולים ארוכים שיוצאים מצמח האם ומשתרשים באדמה, ויוצרים צמחי תות חדשים. אפשר גם לשתול זרעים, אך זה פחות נפוץ.

2. אדמה: תותים זקוקים לאדמה מנוקזת היטב, עשירה בחומר אורגני. חשוב לשמור על pH אדמה בין 5.5 ל-6.5.

3. שתילה: את השתילים מומלץ לשתול בשורות, במרחק של כ-30-45 ס"מ אחד מהשני.

4. השקיה: תותים זקוקים להשקיה סדירה, במיוחד בתקופת הפריחה וההבשלה. חשוב להימנע מהרטבת העלים כדי למנוע מחלות.

5. דישון: מומלץ לדשן את התותים בתחילת האביב ובמהלך עונת הגידול עם דשן מאוזן.

6. טיפול בעשבים: חשוב לשמור על ערוגת התותים נקייה מעשבים, מכיוון שהם מתחרים עם התותים על משאבים.

7. גיזום שלוחות: כדי לקבל יבול טוב יותר, מומלץ לגזום חלק מהשלוחות כדי שהצמח ישקיע את האנרגיה שלו בייצור פירות.

8. הגנה מפני מזיקים ומחלות: תותים רגישים למספר מזיקים ומחלות, ולכן חשוב לבדוק את הצמחים באופן קבוע ולטפל בהם בהתאם לצורך.

9. קטיף: התותים מוכנים לקטיף כאשר הם אדומים, רכים ובעלי ריח מתוק. מומלץ לקטוף אותם בשעות הבוקר המוקדמות.

אני מקווה שהמידע הזה מועיל. אם יש לך שאלות נוספות, אל תהסס לשאול!

מקור: AI אוצר

בעצים הגזע נשמר משנה לשנה, משא"כ בתותים הכל נובל מלבד השורשים שמצמיחים שיח חדש, ולעניין ברכה הוא בהחלט מוגדר כשיח.

התותים הגדלים על העץ וכן אלו הגדלים על השיח.
הגזע שלהם או השיח שלהם נובל כל שנה או שהוא נשאר?
הגדלים על העץ, אין הגזע נובל כלל, והוא ירוק (מעלים) כל עונות השנה.
הגדלים על השיח כל השיח (כולל הגזע והענפים) נובל למעט השורשים, (ובשיח זה ישנם שורשים הצומחים מעל האדמה).

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

היכן מוזכרים בפרשת בהעלותך 4 איברים בראש?

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה