הדרכה שלי על שמירת כושר לאברך בתנאים ביתיים | עזרה הדדית הדרכה שלי על שמירת כושר לאברך בתנאים ביתיים | עזרה הדדית
הייתי היום אצל הפיזיותרפיסט המומחה שלי, ארבעים שנה בתחום, ובעודו מועך לי את הגוף נתתי לו לצפות בסרטון הכושר.
הוא ראה בריכוז גבוה, ובסוף העיר:
בעקרון - הרעיון מעולה, והמטרה מובנת ורצויה
אמנם, פחות מדי מודגש כאן שזה לא למי שיש לו בעיות בריאות - שהוא יצטרך יעוץ רפואי לפני עשיית תרגילים
לא מודגש מספיק שיש להתחיל בהדרגה, רק כמה תרגילים ולא הכל, וחלק מהם רק בגירסאות קלות, עד שהגוף מתחזק ומתרגל [המחיש לי סקוואטש וכפיפות מרפקים בגירסאות קלות].
ועוד יש להדגיש שתרגיל טוב הוא הליכה, וכמובן עם נעלי ספורט ולא עם קרוקס, למניעת נזקים.
והדגיש, שאני אמנם בכושר וספורטיבי, אך הצופה שאינו מאומן עלול לחשוב שגם הוא יכול לעשות הכל, ובעוצמה, ועלול להזיק לעצמו בקריעת שרירים, כאבי גב, ועוד, ויבוא אלי בטענות ותביעות.
[מסתמא אעלה גירסה חדשה בימים הקרובים, אי"ה, עם מה שהוא אמר לי, באותו קישור]

לדיון תורני בענין שמירה על כושר באשכול המפוצל

נוספו סקוואטש ושכיבות סמיכה במהדורה קלילה למתחילים, כפי עצת הפיזיותרפיסט
החשיבות של הליכה [ושחיה] בנעלים מתאימות, כפי עצתו
תרגיל לחיצת ברכים זו לכיוון זו, וזו הרחק מזו
דחיפת קרסול בקרסול
וחזרה כמה פעמים שיש להתחיל בהדרגה, מעט תרגילים, ובמהדורה הקלה שלהם, עד שהגוף מתרגל
ושאין לתרגל ללא אישור רפואי, למי שגופו אינו בריא
וכתוביות
וגשר של נכדי מיכאל
ומתח של בני אורי

נוספו סקוואטש ושכיבות סמיכה במהדורה קלילה למתחילים, כפי עצת הפיזיותרפיסט
החשיבות של הליכה [ושחיה] בנעלים מתאימות, כפי עצתו
תרגיל לחיצת ברכים זו לכיוון זו, וזו הרחק מזו
דחיפת קרסול בקרסול
וחזרה כמה פעמים שיש להתחיל בהדרגה, מעט תרגילים, ובמהדורה הקלה שלהם, עד שהגוף מתרגל
ושאין לתרגל ללא אישור רפואי, למי שגופו אינו בריא
וכתוביות
וגשר של נכדי מיכאל
ומתח של בני אורי

הנה גרסה יותר מובנית וברורה של התוכן שסיפקת, תוך שמירה על רוח הדברים ודגש על הבטיחות:

תוכנית אימונים קלה למתחילים (בהמלצת פיזיותרפיסט):

חשוב:

• אישור רפואי חובה: לפני תחילת תוכנית אימונים כלשהי, במיוחד אם יש לך בעיות בריאותיות, התייעץ עם רופא.
  • התחלה הדרגתית: התחל עם מספר קטן של חזרות ווריאציות קלות של התרגילים. הגדל את העצימות והמספר בהדרגה ככל שהגוף שלך מתרגל.
  • הקשבה לגוף: הפסק מיד אם אתה מרגיש כאב.
תרגילים:
  • סקוואטש קל: בצע סקוואטש חלקי, תוך שמירה על גב ישר וירידה מבוקרת.
  • שכיבות סמיכה קלות: בצע שכיבות סמיכה עם ברכיים על הרצפה, או כנגד קיר.
  • הליכה ושחייה: הקפד על נעליים מתאימות ותומכות.
  • לחיצת ברכיים:
* תרגיל 1: לחץ את הברכיים אחת לכיוון השני.
* תרגיל 2: דחוף את הברכיים אחת מהשנייה.
  • דחיפת קרסול בקרסול: לחץ קרסול אחד כנגד השני.
  • גשר (בהשראת נכדי מיכאל): שכב על הגב עם ברכיים כפופות. הרם את האגן מהרצפה, תוך כדי כיווץ שרירי הישבן.
  • מתח (בהשראת בני אורי): בצע תרגילי מתיחות קלים לכל קבוצות השרירים העיקריות.
המלצות:
  • התמקד בטכניקה נכונה בכל תרגיל.
  • התייעץ עם פיזיותרפיסט או מאמן כושר מוסמך לקבלת הדרכה אישית.

הבהרה: תוכנית זו נועדה כהצעה בלבד ואינה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.

מקור: AI אוצר

סרטון ההדרכה המעודכן התפרסם היום בערוץ היוטיוב של הפורום
תודה למנהלים.

תודה על השיתוף! טוב לדעת שיש סרטון הדרכה מעודכן.

סקוואט (תרגיל)

הסקוואט (באנגלית: Squat, בעברית: כריעה) הוא תרגיל התנגדות נפוץ מאוד לחיזוק פלג הגוף התחתון. זהו תרגיל מורכב (רב מפרקי), שבעת ביצועו מפעילים את מפרקי הקרסול, הברך והירך. השרירים העיקריים הפעילים בתרגיל הם שריר הירך הארבע ראשי, שרירי מיתרי הברך ושריר העכוז הגדול. על ידי הוספת משקל באמצעות משקולות יד או מוט אולימפי, ניתן להגדיל את ההתנגדות ובכך להעלות את רמת הקושי בעת ביצוע התרגיל. בנוסף, מערב הסקוואט קבוצות שרירים גדולות, מה שעשוי להוביל לשריפה מוגברת של קלוריות.

סוגי סקוואטים
קיימים סוגי סקוואטים שונים:

סומו סקוואט - סקוואט מסוג זה דורש עמידה בפיסוק רחב כאשר אצבעות הרגליים פונות החוצה, הידיים נמצאות מול החזה כדי להישאר בשיווי משקל והרגליים מכופפות. האגן מתחיל את התנועה כלפי מטה עד שהירכיים מקבילות לרצפה ועולה בחזרה לרצפה עד יישור מלא של הרגליים ובעת העלייה כלפי מעלה מכווצים שרירי הישבן. *
פרונט סקוואט - על עצמות הבריח והכתפיים מונח מוט מברזל ועליו משקולות, כאשר אצבעות הידיים תומכות במוט להישאר במקומו. מתרחשת ירידה איטית של הגוף על ידי כפיפת הברך וישיבה לאחור כאשר הרגליים רחבות מעט מרוחב אגן והכפות רגליים פונות מעט החוצה.
איר סקוואט - בסוג של סקוואט הידיים שמופנות קדימה, החזה מורם ומבט המתאמן מופנה קדימה. בעת הכפיפה, האגן יורד נמוך מקו הברכיים ובעלייה הידיים מורמות כלפי מעלה.

מצ"ב גירסת נסיון, עדיין לא מוכנה, אשמח להערות
אין להפיץ בינתים לאחרים [כדי שלא יקבלו דבר שאינו מתוקן] אלא רק להעיר הערות

קבצים מצורפים

הנה גרסה יותר מובנית וברורה של התוכן שסיפקת, תוך שמירה על רוח הדברים ודגש על הבטיחות:

תוכנית אימונים קלה למתחילים (בהמלצת פיזיותרפיסט):

חשוב:

• אישור רפואי חובה: לפני תחילת תוכנית אימונים כלשהי, במיוחד אם יש לך בעיות בריאותיות, התייעץ עם רופא.
  • התחלה הדרגתית: התחל עם מספר קטן של חזרות ווריאציות קלות של התרגילים. הגדל את העצימות והמספר בהדרגה ככל שהגוף שלך מתרגל.
  • הקשבה לגוף: הפסק מיד אם אתה מרגיש כאב.
תרגילים:
  • סקוואטש קל: בצע סקוואטש חלקי, תוך שמירה על גב ישר וירידה מבוקרת.
  • שכיבות סמיכה קלות: בצע שכיבות סמיכה עם ברכיים על הרצפה, או כנגד קיר.
  • הליכה ושחייה: הקפד על נעליים מתאימות ותומכות.
  • לחיצת ברכיים:
* תרגיל 1: לחץ את הברכיים אחת לכיוון השני.
* תרגיל 2: דחוף את הברכיים אחת מהשנייה.
  • דחיפת קרסול בקרסול: לחץ קרסול אחד כנגד השני.
  • גשר (בהשראת נכדי מיכאל): שכב על הגב עם ברכיים כפופות. הרם את האגן מהרצפה, תוך כדי כיווץ שרירי הישבן.
  • מתח (בהשראת בני אורי): בצע תרגילי מתיחות קלים לכל קבוצות השרירים העיקריות.
המלצות:
  • התמקד בטכניקה נכונה בכל תרגיל.
  • התייעץ עם פיזיותרפיסט או מאמן כושר מוסמך לקבלת הדרכה אישית.

הבהרה: תוכנית זו נועדה כהצעה בלבד ואינה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.

תודה על השיתוף! טוב לדעת שיש סרטון הדרכה מעודכן.

האם בהודעה זו שכתבת את יואל שילה או שאתה מדבר בשם עצמך?

ממש יפה הסרטון.
שתי הערות.
1. לא דמיינתי אותך ככה.
2. בספר זה ציור של הילדים?.
חוץ מזה ממש יפה וערוך טוב ומונגש.
עברתי על כל הסרטון, וכן על הספר.
לא, במציאות יש לי שלש קרנים ושני זנבות, הגב נוטה הצידה והלשון משתרבבת, אבל הסתרתי...
דמיינת בחור אתלטי בן עשרים או סבאלה זקן בת שמונים?
החוברת [שהועלתה כאן רק בגירסה מוקדמת] הן איורי AI, של דמויות שהוא המציא, שתים מהן דומות לי כי הגולם התעקש שלא להבין אלו תנוחות אני רוצה שהוא יצרר, אזי צירפתי לו תמונות שלי מתוך ההסרטה, ולכן האיורים דומים שלי
תודה רבה רבה!

מהניסיון,משנת תשעד,הייתי אז כבן 35, הרופא אמר שהגיע הזמן... ואני חייב פעילות גופנית כל יום. לקחתי אותו ברצינות ומאז כל יום אני עושה פעילות גופנית בחוץ, דהיינו הליכה,שחייה, בשלב מסוים היו לי בעיות בגב התחתון וכאבי ראש,והרופא המליץ להביא מאמן כושר לבית ללמוד כמה דברים, יש לי מאז משקולת של 3 קילו ושני משקולות של קילו, וכמובן תהליך שלם של תרגילים... שצריך ללמוד אותם מהמומחה,ז"א לא לבד.
כיום קרוב לגיל 50 אני גמיש ,יש שרירים...דופק נמוך של ספורטאים ,משקל תקין ,עובד, לומד יותר טוב מבעבר,ההשקעה שווה.
דרך אגב לגבי שחייה, בדרך כלל לא נפגש עם המנויים של שנה שעברה,הם מתחלפים משום מה...

נערך לאחרונה:

הודעות מומלצות

בפרשתן (י"א, ל"ב): "ויהיו ימי תרח חמש שנים...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה