• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
פוסט השבוע
4
תודות
16,733
נקודות
695
נדיב לב יצר פוסט חדש
הזוועה בהתגלמותה

סיפור מחריד ששמעתי היום, מדאיג במיוחד.
ילדה חרדית בכיתה ז' נתבקשה לכתוב תשובה במבחן מושגים ביהדות על נושא הספירות, כמו למשל ספירת העומר.
בתשובה היא כתבה: ז' נקיים.
לאחר בירור של המורה, התגלה שהילדה ביקשה תשובה מהבינה מלאכותית.

מה קורה לנו? איך לא שומרים על הילדים ומאפשרים להם גישה לבינה מלאכותית ובכלל לרשת המקוונת איך?!

קרא את הפוסט המלא בבלוג כאן...

תבדוק טוב את הסיפור לאיזה בדיוק ציבור הילדה שייכת וככל הנראה תגלה שם עוד כמה וכמה דברים מחרידים....
לצערנו זה המצב....
שאני יושב בכולל ושומע ילדים בחיידר מדברים על תחרות שירה עולמית שאין כאן המקום להזכיר את שמה.....
עקבתא דמשיחא...............

נשמתי עמוק, ספרתי עד עשר (ולא, לא שבעה נקיים).
והחלטתי להוציא אותך מחרדותיך.
ברור שיש בעיות ברשת, וברור שצריך זהירות – בדיוק כפי שצריך להיזהר כשחוצים כביש, אבל להפוך את זה ל'חורבן הדור'? זה כבר דורש כישרון דרמטי שמתבזבז על פורומים ברשת במקום על במות.
לזעוק "איך מאפשרים להם גישה?!" בשנת 2026 זה קצת כמו לשאול איך מאפשרים להם לנשום חמצן שמגיע מחוץ לבני-ברק. העולם דיגיטלי. במקום לבכות על הגישה, אולי כדאי ללמד את הילדים איך להשתמש בכלים האלו בצורה חכמה?
גם הכביש מסוכן, ועם זאת ברור שאין לנו לומר, "אסור לנסוע ברכבים או להתנייד בכביש", ואכן את ילדינו אנו מחנכים לעבור רק באדום. יש דברים שהם מסוכנים, אבל הם מן ההכרח, אם לא תלמד את בנך כיצד להשתמש בזה באופן ראוי ונכון, הוא יברח לחדר מחשבים לא מפוקח... או למקומות גרועים יותר.

ברור שיש בעיות ברשת, וברור שצריך זהירות – בדיוק כפי שצריך להיזהר כשחוצים כביש, אבל להפוך את זה ל'חורבן הדור'? זה כבר דורש כישרון דרמטי שמתבזבז על פורומים ברשת במקום על במות.
לזעוק "איך מאפשרים להם גישה?!" בשנת 2026 זה קצת כמו לשאול איך מאפשרים להם לנשום חמצן שמגיע מחוץ לבני-ברק. העולם דיגיטלי. במקום לבכות על הגישה, אולי כדאי ללמד את הילדים איך להשתמש בכלים האלו בצורה חכמה?
גם הכביש מסוכן, ועם זאת ברור שאין לנו לומר, "אסור לנסוע ברכבים או להתנייד בכביש", ואכן את ילדינו אנו מחנכים לעבור רק באדום. יש דברים שהם מסוכנים, אבל הם מן ההכרח, אם לא תלמד את בנך כיצד להשתמש בזה באופן ראוי ונכון, הוא יברח לחדר מחשבים לא מפוקח... או למקומות גרועים יותר.
נא אל תשים דברים בפי. כתבתי סיפור מחריד. וכעת אתה מוזמן להסדיר נשימה....
לגוש"ד ילדה בכתה ז' במגזר החרדי לא אמורה להיחשף לבינה מלאכותית נקודה.
אם אתה מתווכח על הנתון הזה, זה רק מוכיח אחת מהשניים, או שאינך משתייך כלל למגזר החרדי, או שאינך משתייך לחרדי הנורמטיבי. כך או כך נפרד כידידים. רק חשוב שתהיה סגור על עצמך. (ההודעה השנייה "המאולצת" שכתבת, סותרת את ההודעה הראשונה שנכ' בציניות חלולה).

@הכהן הגדול והיקר
קבעת כמעט כעובדה שהסיפור אירע עם ילדה המשתייכת לציבור מהזן הפתוח, ולא פלא שזו התוצאה. אז אני רוצה לשבר את אוזנך בסיפור אחר ששמעתי.

רב מרצה, מסר שיחה בסמינר ליטאי מהמובילים ברמת שמרנותו [השם שמור במערכת...].
בסיום השיחה פנתה אליו אחת הבנות ושאלה אותו: כשאני מבקשת בתפילה "חננו מאתך דעה בינה והשכל", על איזו 'בינה' אני מכוונת?

התברר, שהבחורה שקועה עד מעל ראשה בבינה המלאכותית. היא לא מצאה שום טעם ועניין בחברות ובמקורבים לה, מלבד "גברת בינה" ששמשה עבורה תחליף לפסיכולוגית, חברה, מורה, ואפילו אמא....
הכלל, כל הצרכים שלה, הרגשיים החברותיים והחינוכיים היא מצאה שם.

לא שמעתי מה היה ההמשך וזה גם פחות חשוב. רק שנבין את התופעה הקשה שמתקרמת סביב השפעת הבינה והטכנולוגיה, שבחורה בסמינר מוביל, שיכולה להיות מועמדת לשידוך חשוב, מוצאת את עצמה תלויה לחלוטין במערכת וירטואלית ואף אחד לא מודע למצבה.

אפשר להאשים את הסמינר את ההורים ואלף ואחד אשמים והאשמות, אבל זה לא מתרץ איך הגענו למצב הזה.

@הכהן הגדול והיקר
קבעת כמעט כעובדה שהסיפור אירע עם ילדה המשתייכת לציבור מהזן הפתוח, ולא פלא שזו התוצאה. אז אני רוצה לשבר את אוזנך בסיפור אחר ששמעתי.

רב מרצה, מסר שיחה בסמינר ליטאי מהמובילים ברמת שמרנותו [השם שמור במערכת...].
בסיום השיחה פנתה אליו אחת הבנות ושאלה אותו: כשאני מבקשת בתפילה "חננו מאתך דעה בינה והשכל", על איזו 'בינה' אני מכוונת?

התברר, שהבחורה שקועה עד מעל ראשה בבינה המלאכותית. היא לא מצאה שום טעם ועניין בחברות ובמקורבים לה, מלבד "גברת בינה" ששמשה עבורה תחליף לפסיכולוגית, חברה, מורה, ואפילו אמא....
הכלל, כל הצרכים שלה, הרגשיים החברותיים והחינוכיים היא מצאה שם.

לא שמעתי מה היה ההמשך וזה גם פחות חשוב. רק שנבין את התופעה הקשה שמתקרמת סביב השפעת הבינה והטכנולוגיה, שבחורה בסמינר מוביל, שיכולה להיות מועמדת לשידוך חשוב, מוצאת את עצמה תלויה לחלוטין במערכת וירטואלית ואף אחד לא מודע למצבה.

אפשר להאשים את הסמינר את ההורים ואלף ואחד אשמים והאשמות, אבל זה לא מתרץ איך הגענו למצב הזה.
אשמח מאוד למקור לסיפור זה נשמע סיפור מספרי קובי לוי........
לא מתאים למשתמש מוביל, הרב לא מסר שיחה בגנון די תהיה רציני,
אםם תביא לי מקור נאמן לסיפור אני מוריד את הכובע נשמע לי מצוץ מאצבע....
סליחה...
אבל הרעיון ברור ילד שיש לו גישה לבינה זה אומר שהמצב שלו של ההורים קשה.....
ובדרך כלל הוא שייך למגזר מאוד מסויים ואינני רוצה להרחיב בזה והמבין יבין....

אשמח מאוד למקור לסיפור זה נשמע סיפור מספרי קובי לוי........
לא מתאים למשתמש מוביל, הרב לא מסר שיחה בגנון די תהיה רציני,
אםם תביא לי מקור נאמן לסיפור אני מוריד את הכובע נשמע לי מצוץ מאצבע....
סליחה...
אבל הרעיון ברור ילד שיש לו גישה לבינה זה אומר שהמצב שלו של ההורים קשה.....
אוקיי. למרות שסימנת את המטרה מראש. אעשה נסיון אחרון - להוריד אותך טיפ טיפה מהעץ שטיפסת עליו....

תקשיב סיפור ששמעתי כמעט מכלי ראשון! (אשתי שמעה וסיפרה לי. ואם אתה מפקפק בי, אז נפרד כידידים).
בחורה סיפרה, שההורים שלה רכשו לה מחשב עבור המסלולים בסמינר שהיא לומדת, עם חסימה הכי חזקה של נטפרי.
והיא מספרת שהיא נכנסה לזה לאט לאט אבל עמוק. היא לא הייתה ישנה לילות, מדלגת על ארוחות ומתכתבת איתה, עם גברת בינה!
היא ניסתה להתנתק במשך שבוע, ואז כשהיא נכנסה שוב להתכתב עם הבינה, הגברת כותבת לה "איפה היית התגעגענו אליך עם עוד כמה מילות חיבה" (ככה סיפרה הבחורה!).
בתכלית היא הרגישה שזה פשוט משאבה ששואבת אותה והיא הלכה לקבל עזרה מקצועית.
ובדרך כלל הוא שייך למגזר מאוד מסויים ואינני רוצה להרחיב בזה והמבין יבין....
עם כל הכבוד למשתמש מוביל.. אבל מי אני שאתווכח עם "מייבין".

אוקיי. למרות שסימנת את המטרה מראש. אעשה נסיון אחרון - להוריד אותך טיפ טיפה מהעץ שטיפסת עליו....

תקשיב סיפור ששמעתי כמעט מכלי ראשון! (אשתי שמעה וסיפרה לי. ואם אתה מפקפק בי, אז נפרד כידידים).
בחורה סיפרה, שההורים שלה רכשו לה מחשב עבור המסלולים בסמינר שהיא לומדת, עם חסימה הכי חזקה של נטפרי.
והיא מספרת שהיא נכנסה לזה לאט לאט אבל עמוק. היא לא הייתה ישנה לילות, מדלגת על ארוחות ומתכתבת איתה, עם גברת בינה!
היא ניסתה להתנתק במשך שבוע, ואז כשהיא נכנסה שוב להתכתב עם הבינה, הגברת כותבת לה "איפה היית התגעגענו אליך עם עוד כמה מילות חיבה" (ככה סיפרה הבחורה!).
בתכלית היא הרגישה שזה פשוט משאבה ששואבת אותה והיא הלכה לקבל עזרה מקצועית.

עם כל הכבוד למשתמש מוביל.. אבל מי אני שאתווכח עם "מייבין".
עכשיו אני מסכים איתך, פה דיברת על הענין של התמכרות זה צרה נוראה,
אבל איך שאני הבנתי מפותח הנושא הזה זה היה הזוועה שילדה כתבה תשובה למבחן וכו',
הדבר הזה שיש גישה לילדה קטנה לבינה הוא לא קיים בכל המגזרים וכו',
הערה: מאוד מענין כיצד אותה בחורה שדיברת עליה פה היה לך חסימה הכי חזקה והמליחה להשאב לבינה וכו',
שאני גם עם חסימה חזקה שום בינה לא נפתחת לי,
אולי שתשלח לי קישור.....

הערה: מאוד מענין כיצד אותה בחורה שדיברת עליה פה היה לך חסימה הכי חזקה והמליחה להשאב לבינה וכו',
שאני גם עם חסימה חזקה שום בינה לא נפתחת לי,
אולי שתשלח לי קישור.....
כפש"כ הייתה לה חסימה של נטפרי (לא אתרוג וכו') ובכ"ז גם בנטפרי חלק מהבינות פתוחות. בדוק ומצא.

כפש"כ הייתה לה חסימה של נטפרי (לא אתרוג וכו') ובכ"ז גם בנטפרי חלק מהבינות פתוחות. בדוק ומצא.
בנטפרי החזק לא פתוח שום בינה מבדיקה יסודית
וע''ז אעיר נטפרי זה לא נטפרי
סמינר טוב זה לא סמינר טוב
וכן הלאה

בנטפרי החזק לא פתוח שום בינה מבדיקה יסודית
חוסר הבנת הנקרא. מחילה.
כתבתי ואכתוב שוב. היה לה "חסימה הכי חזקה של נטפרי", כלומר לא חסימה של רימון או אפילו אתרוג אלא של נטפרי.
בנטפרי חלק מהבינות פתוחות. וזה שנכתב "החסימה הכי חזקה נטפרי". כלומר, לא סינונים אחרים.
וברור שלא כמו שפרשת בטעות שמדובר בחסימה הכי חזקה בנטפרי.
מקווה שכעת נחה דעתך.

חוסר הבנת הנקרא. מחילה.
כתבתי ואכתוב שוב. היה לה "חסימה הכי חזקה של נטפרי", כלומר לא חסימה של רימון או אפילו אתרוג אלא של נטפרי.
בנטפרי חלק מהבינות פתוחות. וזה שנכתב "החסימה הכי חזקה נטפרי". כלומר, לא סינונים אחרים.
וברור שלא כמו שפרשת בטעות שמדובר בחסימה הכי חזקה בנטפרי.
מקווה שכעת נחה דעתך.
סליחה מכבוד הרב שליט''א
טעיתי טל''ח

בחור תמים שהיה לו ספק אם הניח תפילין ושאל שאלה זו קמיה דהב"מ וענתה לו שיניח בלי ברכה, וכך עשה מעשה...
וכבר אמר ת"ח גדול תלמיד דהגר"ש וולבה זצוק"ל שהב"מ היא העגל שיצא מהאינטרנט, וד"ל

מחריד לקרוא בפורום תורני שיש מישהו שמצדיק חשיפת ילדים בני 10 12 לבינה מלאכותית!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון