סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מתוך האשכול הנ"ל
לגבי בני נוער א. בני נוער אינם שואלים ומתייעצים בעצמם בצ'אט 'בינה מלאכותית' מכל סוג ‏שהוא, בין בהתכתבות ובין בשיחת טלפון. כלל זה אמור הן לילדים ובחורים, והן ‏לבנות צעירות או בנות סמינר, אפילו בנוכחות ההורים.

"הזוועה בהתגלמותה" יותר מאשר הסיפור של @נדיב לב , אלו התגובות המחרידות באשכול של כל מיני ליברלים ילדותיים שמנסים לאשרר ולהצדיק ילדים בחיידר שמתכתבים עם בינה מלאכותית!!!
השימוש במונח 'ליברליזם ילדותי' הוא כנראה המפלט האחרון של מי שמתקשה להבחין בין שמרנות ערכית לבין פאניקה מוסרית רגרסיבית.
ישנה אירוניה מרה בכך שדווקא העמדה המתיימרת לייצג 'בגרות' שמרנית, מתגלה כפרקטיקה ילדותית להפליא של עצימת עיניים מול המציאות. ניסיון הדה-לגיטימציה לכל מי שאינו שותף לחרדה הקיומית שלך מהבינה מלאכותית, מעיד פחות על 'חורבן החומות' ויותר על ארכיטקטורה חינוכית שבירה באופן מדאיג למדי, שאינה מסוגלת להכיל דיאלוג בסיסי עם הקדמה.
במקום לעסוק בתיוגים פשטניים, אולי כדאי לתהות: מי כאן באמת ה'ילדותי' – זה שמכיר בכלים של המאה ה-21 ובוחר לנווט בהם בתבונה, או זה שמגיב לטכנולוגיה בבעתת-תינוק וקורא לה 'זוועה' רק כי הוא לא מבין כיצד להתנהל עם הבעיה?
אם תרצה לעסוק בעניין מבחינה מוסרית, אתית, או אפילו מבחינת ההלכה, אשמח לדון עמך בעניין. אבל אמירה כמו "ליברלים ילדותיים", מעמידה אותך במקום שלא היית רוצה לעמוד בו - אני משער לעצמי בהיגיון.

נערך לאחרונה:
השימוש במונח 'ליברליזם ילדותי' הוא כנראה המפלט האחרון של מי שמתקשה להבחין בין שמרנות ערכית לבין פאניקה מוסרית רגרסיבית.
ישנה אירוניה מרה בכך שדווקא העמדה המתיימרת לייצג 'בגרות' שמרנית, מתגלה כפרקטיקה ילדותית להפליא של עצימת עיניים מול המציאות. ניסיון הדה-לגיטימציה לכל מי שאינו שותף לחרדה הקיומית שלך מהאלגוריתם, מעיד פחות על 'חורבן החומות' ויותר על ארכיטקטורה חינוכית שבירה באופן מדאיג למדי, שאינה מסוגלת להכיל דיאלוג בסיסי עם הקדמה.
במקום לעסוק בתיוגים פשטניים, אולי כדאי לתהות: מי כאן באמת ה'ילדותי' – זה שמכיר בכלים של המאה ה-21 ובוחר לנווט בהם בתבונה, או זה שמגיב לטכנולוגיה בבעתת-תינוק וקורא לה 'זוועה' רק כי הוא לא מבין כיצד להתנהל עם הבעיה?"
אם תרצה לעסוק בעניין מבחינה מוסרית, אתית, או אפילו מבחינת ההלכה, אשמח לדון עמך בעניין. אבל אמירה כמו "ליברלים ילדותיים", מעמידה אותך במקום שלא היית רוצה לעמוד בו - אני משער לעצמי בהיגיון.
אפשר לזהות במאה אחוז שההודעה הזו היא בעצם תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית. (וזו סיבה ראויה בפני עצמה למה יש להימנע מלהרגיל ילדים משימוש בבינה).

@AI אוצר מה דעתך על הדיון?

אני אישית מסכים עם דעתו של @גליציאני, אך אני יכול גם להבין את את הגישה השניה ואת ההתנזרות מכל וכול, אך מי שחושב שהוא עצמו יכול להשתמש כאוות נפשו ברשת, וילדיו לא ישתמשו חי בבועה, לילדים היום יש מספיק כלים ונגישויות הרבה יותר מההורים,

ממש לא.
הדברים לא נכתבו בעזרת הבינה מלאכותית.
אמנם יש מן הכותבים בפורום, שכדאי להחזירם ללמוד כיצד לכתוב בעברית תקינה.
כמובן, כזו ללא שגיאות.
ממש כן.
לא קשור לעברית. יש סימנים מזהים במאה אחוז.
לתשומת לב המנהלים.

אני אישית מסכים עם דעתו של @גליציאני, אך אני יכול גם להבין את את הגישה השניה ואת ההתנזרות מכל וכול, אך מי שחושב שהוא עצמו יכול להשתמש כאוות נפשו ברשת, וילדיו לא ישתמשו חי בבועה, לילדים היום יש מספיק כלים ונגישויות הרבה יותר מההורים,
אתה נמנה על הציבור החרדי?
אתה באמת חושב שילד בן 11 יכול להיחשף לבינה?
מעניין.

אולי לא הבנת נכון את דבריי.
איני סבור שכדאי לחשוף ילד בן 11 לבינה מלאכותית,
אך נדמה כי אין מנוס בכך.
על ההורים להכיר לילדיהם את העולם הדיגיטלי.
כמובן, יש לעשות את הדברים בצורה מבוקרת ואחראית.
אך לטמון את הראש בחול, אינו פיתרון לבעיה.
אם אתה סבור שיש בעיה מבחינה הלכתית, אשמח לשמוע מנין לך קביעה חד משמעית זו. [ואם אף אתה מסכים עמי שאין בכך בעיה הלכתית, אך הנך סבור כי יש בזה מן העיוות המוסרי או משהו מן הסוג הזה, ארצה לשמוע טיעון לוגי תקף, שמבוסס על הקדמות נכונות].
משום שאני למשל סבור שאין בכך שום בעיה.
רק אשמח שהדיון לא יגלוש לפסים דמגוגים או אישיים, מאחר ואין בכך טעם.

אתה נמנה על הציבור החרדי?
אתה באמת חושב שילד בן 11 יכול להיחשף לבינה?
מעניין.
ילד בן 11 פחות ילד בן 13 בהחלט.

לגופש"ע כפי שהמציאות מורה, כמו המחשב והאינטרנט כנראה שזה ענין של זמן עד שתהליך ההסתגלות לעידן הטכנולוגי החדש תושלם. ואם בעבר ילד שנגע במחשב היה זוכה לכותרת 'הזוועה בהתגלמותה' וכ"ש כשהמחשב עם חיבור לרשת, כיום המצב שונה, וחזקה שכך יקרה עם הבינה.

ומעתה אפשר לדון האם דרך ההסתגלות שלנו לטכנולוגיה - שמתחילה בשלילה מוחלטת ו'דה לגיטימציה' ומסתיימת בהכשרה הדרגתית של השקץ - האם זו הדרך הנכונה והאם אין לה השלכות שליליות.

ילד בן 11 פחות ילד בן 13 בהחלט.
הפנתי את השאלה ל @חיים ארוכים בעקבות דבריו אבל משום מה בחרת אתה.. לענות.
לגופש"ע כפי שהמציאות מורה, כמו המחשב והאינטרנט כנראה שזה ענין של זמן עד שתהליך ההסתגלות לעידן הטכנולוגי החדש תושלם. ואם בעבר ילד שנגע במחשב היה זוכה לכותרת 'הזוועה בהתגלמותה' וכ"ש כשהמחשב עם חיבור לרשת, כיום המצב שונה, וחזקה שכך יקרה עם הבינה.
אתה חי בישראל? חי במציאות החרדית?
אתה מכיר הרבה משפחות חרדיות (לא מודרניות) שמרשות לילד בן 11 להשתמש באינטרנט?
אני לא!
ואידך זיל גמור.

בבית הספר לנערות מתמודדות שרעייתי מלמדת בו הביאו היום תכנית בשם 'בינה מלכותית' - המיועדת להציף לבנות [בגיל תיכון] את הנושא, שהן השולטות ולא הבינה שולטת עליהן
במסגרת זו שאלו את הבנות עם מי הן מתייעצות בבעיות רוחניות, כשהתשובה עם הבינה - שווה אפס כוכבים, עם עצמי - שנים, עם חברה וכו' עם ההנהלה וכו'
אמרתי לרעייתי שאצל הבנות הללו הייתי נותן להן אפס על התייעצות עם עצמה, שתים על חברה, וארבע - עם הבינה
כי הרמה של הבינה הרבה יותר מאשר של הבנות
והיא אכן מסוגלת לייעץ להן עצות הרבה יותר טובות מאשר מה שהן תדלנה ממעמקי השטחיות [במקרה הטוב] שלהן
בקיצור, לכל דבר מקומו ושעתו, ולעשות מהבינה איזו מפלצת הוא נהדר עבור עצמך, אבל עבור הדור הצעיר, כשהוא כבר בעל בינה מסויימת ולא שתיל תמים ורך ונקי - אם אתה מאמין שהוא לא יודע כלל על מה מדובר וגם לא מעניין אותו - לחיי, אבל אם המציאות לא כך, ובהכרות עמוקה עמו מבט אמיתי יגלה שהמחסום יוצר סקרנות שעלולה להתפרץ - אם תהיה ראש בקיר המחיר שהוא ואתה עלולים לשלם הוא הרבה הרבה יותר גרוע מאשר מה שיכיר אם ילמד להתמודד, ולדעת מה לא שואלים, ולמה לא נחשפים.
ראיתי לפני שנה לחלוטין בדרך מקרה את ההיסטוריית הגלישה של מחנך צו"ל אחד שלפתע השיג לשעתיים מחשב לא חסום - כמות הטינופת שהיתה שם בלתי ניתנת לתיאור, וראיתי כבר דבר אחד או שנים בחיים. אני רק מדמיין כמה זה היה לו נעוץ במוח עד שסוף סוף השיג מחשב פרוץ [מאידך, הוא ממשיך להיות מחנך, וחזותו לחלוטין ממשיכה להיות צדיקית].
בקיצור, לא להיות פתי.

לא יודע מאיפה צץ פה הודעות הרסניות בלשון עדינה ,
מישהו שחושב שמותר לילד רח''ל לגעת באיטרנט הוא פושע מדרגא ראשונה ומקומו לא בין יראי ה'
אין כזה דבר להרגיל אותם לעדבר שמקרב לעבירות גם אם יכול ליהות שיגיעו בגיל מבוגר לבד ,

רבותי לאיפה הגענו ,, ידידי תעברו על האשכול הזה הוא פשוט מזעזע ,

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון