היתר מכירה בשמיטה| דף 3 | פורום אוצר התורה היתר מכירה בשמיטה| דף 3 | פורום אוצר התורה

היתר מכירה בשמיטה

לא קשור לנוח לי וללא נוח לי, פשוט השאלות שלו אני חושב שהם די לעניין, ולהגיב עליהם בסיסמאות סרק זה פחות לעניין.
לגבי איך להגיב וכו, אני יגיב איך שאני מבין שצריך להגיב לסיסמאות חלולות שאין בהם שום דבר ענייני הלכתי השקפתי או כל סעיף אחר רלוונטי לדיין כל שהוא.
יש עדות ויש שאלות.
העדות קיימת, ואת השאלות יפריכו.

הסבר בדיוק מה לא נכון. אתה מגיב שדבר מסוים לא נכון, אז אתה צריך להסביר מה לא נכון ולמה זה לא נכון. לכתוב לא נכון וזהו זו תגובה לא מספיק רצינית.
כל מה שגיבבת שם לא נכון.

בלי להציב טענה רצינית, החלטת שהסיפור מוזר.
בכל מקרה, עדות ברורה ומחוורת של נכדו ר' אברהם ישעיהו בספר תולדותיו, עדיף מאשר ספקולציות רעועות,
כמדומה שנכדו רא"י עוד לא נולד בשנת תרצ"ה, כך שאין כאן "עדות" כי אם "סיפור" שלא צויין מקורו
והיסק מגברא אחד על גברא שני
עכ"פ גם אם מקבלים את הסיפור, זה לא אומר שיש פסול אוטומטי על כל מי שיש לו קשר למזרחי

הנחת הנחה ושאלת קושיא.
מה לעשות שהרב אהרונסון לא היה הת''ח היחיד בת''א שנפטר בתרצ''ה
לי ידוע למשל על הרב יהודה צבי יבזרוב מחסלביץ' שהיה דורש כל שבת בבית הכנסת הגדול בת''א
ונפטר בת''א בי''ג ניסן תרצ''ה.
(וכן החכם התימני מארי אברהם ערוסי נפ' בת''א י''ז אדר תרצ''ה, אבל וודאי לא עליו מדובר)
ויתכן שהיו עוד.
יש ספר באוצה"ח "בית הקברות הישן בתל אביב" ובו רשימת שמות כל הנפטרים שנקברו בביה"ק הנ"ל
למעשה הרב אהרונסון היה הת"ח היחיד שהיה לו לויה בתל אביב בשנת תרצ"ה
הרב יבזרוב לא ממש היה ת"ח, הוא היה דרשן המפורסם בעיקר בהטפותיו לציונות...

רשימת שמות כל הנפטרים שנקברו בביה"ק הנ"ל
ומה עם אלו שנקברו בנחלת יצחק או בסגולה פ''ת?
הרב יבזרוב לא ממש היה ת"ח, הוא היה דרשן המפורסם בעיקר בהטפותיו לציונות...
היה רב מטעם בחסלביץ' והיה דורש בכל שבת בביהכנ''ס הגדול בת''א.
לא בטוח שנפל בהרבה ברמתו התורנית מהרב אהרונסון.
עכ''פ יתכן מאד שהסיפור הוא על הלוויתו של הרב אהרונסון ומכיון שהיה רבה של תל אביב חשב הסטייפלר שיש כאן כבוד התורה
ולא ידע שהוא שייך למזרחי ל''ע, כי לפני קום המדינה היו רבני ערים רבים שלא היתה להם כל שייכות עם מחריבי הדת מסוג המזרחי.
אבל הסיפור עצמו מוסמך ביותר וחזו מאן מסהיד עליה.

ומה עם אלו שנקברו בנחלת יצחק או בסגולה פ''ת?
בשבילם בדקתי ע"י חיפוש אוצה"ח "נפטר תרצ"ה", וקיבלתי אותה תוצאה
יש לזכור שתל אביב לא היה עיר גדולה של חכמים ושל סופרים
היה רב מטעם בחסלביץ' והיה דורש בכל שבת בביהכנ''ס הגדול בת''א.
לא בטוח שנפל בהרבה ברמתו התורנית מהרב אהרונסון.
בטוח, תחפש קצת מידע עליו
עכ"פ בודאי הסיפור לא היה עליו, עיקר פרסומו היה ע"י הטפותיו לציונות
עכ''פ יתכן מאד שהסיפור הוא על הלוויתו של הרב אהרונסון ומכיון שהיה רבה של תל אביב חשב הסטייפלר שיש כאן כבוד התורה
ולא ידע שהוא שייך למזרחי ל''ע, כי לפני קום המדינה היו רבני ערים רבים שלא היתה להם כל שייכות עם מחריבי הדת מסוג המזרחי.
אשמח לדוגמאות של רבנים כאלו
[ובפרט בעיר כמו תל אביב - המתמודדים למלאות מקומו היו הרי"א הרצוג, הרי"ד סולובייציק (מבוסטון), והרמ"א עמיאל]
אבל הסיפור עצמו מוסמך ביותר וחזו מאן מסהיד עליה.
עכ"פ כמו שכבר ציינתי, ללמוד מסיפור כזה ש"מזרחי" הוא בהכרח פסול - מופרך מיחס הקה"י להתו"ת, וכן מהיחס של החזו"א להרב קוק (ע"פ עדות תלמידיו ר"פ שטינברג, ר"ש כהן, ר"א הורביץ, ועוד - יש טוענים שמאוחר יותר חזר בו, ואין לזה קשר לנדו"ד), וכמו"כ מהיחס של עולם התורה לגדולים כמו המרחשת, הג"ר ראובן כץ, הג"ר מאיר קרליץ, ועוד

חזור
חלק עליון