הסטת אשכולות | פורום אוצר התורה

הסטת אשכולות

כותרת האשכול

נדיב לב

משתמש מוביל
פרסם מאמר
תודות
1,469
נקודות
147
אני רוצה להציף כאן נקודה חשובה שמציקה לי מאוד בכתיבה בפורומים, (וגרמה לי בעקיפין לעזוב פורום אחר) ומסתבר שמפריע גם לרבים וטובים.
הסטת אשכולות שמיועדים לנושאים ספציפיים,
ובאשכולות רבים זה גובל בהטרלה ממש.

לדוגמא שלא באה להצביע על ניק ספציפי:
אשכול שמציג כסדר: שיתופים נדירים, רגעים נשגבים בחיי אדם, סיפורי חיים מדהימים, וכך הלאה,
ומגיע הניק התורן, שלא ניחן בטקט מרובה, ומקפיץ את האשכול על זוטות.
בהתייחס להודעה שלפני שנתיים,
בהתייחס לנושא נפיץ שיסיט את האשכול במקרה הטוב, ויגרום לו להינעל.
בהתייחס לזוטות של מה בכך, ונקודות שוליות.
ומקבילו שכמוהו לא ניחן בחכמה יתירה, מחרה אחריו בוויכוח,
מה שמטריל את האשכול, מלאה את הקוראים ואת העוקבים הרבים, וממאיס כל דבר טוב בפורום.

חברים יקרים - בבקשה ממכם - תפעילו שיקול דעת!
אשכול שמתפתח יפה בכיוון מסוים, ורוב ככל החברים נהנים ממנו,
אין סיבה שאתה היחיד והמיוחד תכתוב בו תגובות שמסיטות אותו מייעודו, או גורמות לכך.
כבד את פותח האשכול, כבד את הקוראים הרבים שהצביעו בידם ורף הצפיות עולה על המשוער,
ושמור את הגיגיך, לאשכול שמיועד לנידונים, ויכוחים, התפלספויות ופולמוסים. ובמקרים רבים להודעות פרטיות.

כולי תקווה, שגם בפורום החדש והנקי, המנהלים הנכבדים ישימו את בבת עינם על חריגת והסטת אשכולות.

אני רוצה להציף כאן נקודה חשובה שמציקה לי מאוד בכתיבה בפורומים, (וגרמה לי בעקיפין לעזוב פורום אחר) ומסתבר שמפריע גם לרבים וטובים.
הסטת אשכולות שמיועדים לנושאים ספציפיים,
ובאשכולות רבים זה גובל בהטרלה ממש.

לדוגמא שלא באה להצביע על ניק ספציפי:
אשכול שמציג כסדר: שיתופים נדירים, רגעים נשגבים בחיי אדם, סיפורי חיים מדהימים, וכך הלאה,
ומגיע הניק התורן, שלא ניחן בטקט מרובה, ומקפיץ את האשכול על זוטות.
בהתייחס להודעה שלפני שנתיים,
בהתייחס לנושא נפיץ שיסיט את האשכול במקרה הטוב, ויגרום לו להינעל.
בהתייחס לזוטות של מה בכך, ונקודות שוליות.
ומקבילו שכמוהו לא ניחן בחכמה יתירה, מחרה אחריו בוויכוח,
מה שמטריל את האשכול, מלאה את הקוראים ואת העוקבים הרבים, וממאיס כל דבר טוב בפורום.

חברים יקרים - בבקשה ממכם - תפעילו שיקול דעת!
אשכול שמתפתח יפה בכיוון מסוים, ורוב ככל החברים נהנים ממנו,
אין סיבה שאתה היחיד והמיוחד תכתוב בו תגובות שמסיטות אותו מייעודו, או גורמות לכך.
כבד את פותח האשכול, כבד את הקוראים הרבים שהצביעו בידם ורף הצפיות עולה על המשוער,
ושמור את הגיגיך, לאשכול שמיועד לנידונים, ויכוחים, התפלספויות ופולמוסים. ובמקרים רבים להודעות פרטיות.

כולי תקווה, שגם בפורום החדש והנקי, המנהלים הנכבדים ישימו את בבת עינם על חריגת והסטת אשכולות.
מצד שני-
הרבה פעמים אנשים כותבים באשכול המיועד להגיגים/שיתופים/רגעים/סיפורים- דברים שאינם בקונצנזוס, וניתן להתווכח עליהם.
האם אין זכות דמוקרטית למישהו אחר להביע את דעתו על ההגיג/שיתוף/רגע/סיפור, רק בגלל שהאשכול יוסט?
הרי לדעת אותו מישהו מדובר בדבר לא נכון, והוא מעוניין להשמיע את דעתו. איזו דרך אחרת יש לו להביע אותה?

ב"ה נגבש כללים ברורים.

מצד שני-
הרבה פעמים אנשים כותבים באשכול המיועד להגיגים/שיתופים/רגעים/סיפורים- דברים שאינם בקונצנזוס, וניתן להתווכח עליהם.
האם אין זכות דמוקרטית למישהו אחר להביע את דעתו על ההגיג/שיתוף/רגע/סיפור, רק בגלל שהאשכול יוסט?
הרי לדעת אותו מישהו מדובר בדבר לא נכון, והוא מעוניין להשמיע את דעתו. איזו דרך אחרת יש לו להביע אותה?
לפתוח אשכול ייעודי לדיון, לצטט את ההודעה מתוך האשכול הקיים, ובמידת הצורך להשאיר הודעה יחידה באשכול הקיים, שמדווחת על פתיחת אשכול חדש בנושא המדובר.

חזור
חלק עליון