יש לי סכום כסף בצד ואני רוצה להשקיע, אבל אין לי שום מושג במה ואיך משקיעים
אשמח לדעת אם יש גוף חרדי שמלווה אברכים לגבי טיב ההשקעה וכן לגבי בעיות הלכתיות שיכולים לצוץ?
השאלה שלך חשובה מאוד. עולם ההשקעות יכול להיראות מאיים בהתחלה, ובמיוחד עבור מי שחשוב לו לשמור על גדרי ההלכה (איסור ריבית, השקעה בחברות מחללות שבת וכו').
בשנים האחרונות קמו מספר גופים וארגונים בתוך הציבור החרדי ששמו להם למטרה להנגיש את עולם ההשקעות לאברכים ולמשפחות, תוך דגש על פשטות, ביטחון והלכה.
הנה כמה גופים ודרכים מומלצות להתחיל:
### 1. ארגון "מקימי" או "מסילה"
אמנם מדובר בארגונים שמתעסקים רבות באיזון כלכלי, אך יש להם מחלקות או קורסים ייעודיים לכלכלת המשפחה והשקעות.
*
מסילה: יש להם שלוחה שמתעסקת בחינוך פיננסי. הם לא תמיד יגידו לך "תקנה את מנייה X", אבל הם יתנו לך את כל הכלים להבין מה זה מדד, מה זה קרן השתלמות ואיך עובדים מול הבנק.
### 2. "פורום חוסך" (בלוג וקהילה)
מנוהל על ידי אנשים מהמגזר החרדי. האתר מסביר בצורה מפורטת ופשוטה מאוד על השקעות פסיביות (מדדים), עם דגש חזק מאוד על
כשרות ההשקעות. יש שם מדריכים שלב-אחר-שלב איך לפתוח חשבון ואיפה להשקיע לפי פסקי ההלכה המקובלים.
### 3. גופים המעבירים קורסים לאברכים
ישנם מרצים חרדים ידועים שמעבירים סדנאות ייעודיות לאברכים (לעיתים דרך הקהילות או "איגוד בני הישיבות"):
### 4. היבטים הלכתיים - "גלאט הון" וועדות כשרות
לגבי השאלות ההלכתיות (ריבית, שבת, חמץ), ישנם גופים שזה כל תפקידם:
- בד"ץ העדה החרדית / ועד הפיקוח ההלכתי: הם נותנים "הכשר" למסלולי השקעה ספציפיים בחברות הביטוח ובבתי ההשקעות. כשאתה פותח תוכנית חיסכון או קופת גמל, אתה פשוט מבקש "מסלול הלכה" או "מסלול כשר".
- גלאט הון: גוף שבודק ומדרג את רמת הכשרות של מסלולי השקעה שונים.
### מה אני ממליץ לך לעשות עכשיו?
1.
למידה עצמית ראשונית: חפש בגוגל "פורום חוסך - המדריך למתחיל". זה ייתן לך מושג מה זה בכלל שוק ההון.
2.
ייעוץ פנסיוני/פיננסי: ניתן לפנות ליועצים פרטיים מהמגזר (כמו למשל "פרופיט" או סוכנויות ביטוח חרדיות גדולות כמו "שקל") ולבקש לדבר עם יועץ שמבין במסלולים כשרים.
3.
בירור בקהילה: בהרבה ריכוזים חרדיים (בני ברק, ירושלים, מודיעין עילית) מתקיימות הרצאות של ארגון "מסילה" בתוך בתי הכנסת. כדאי לעקוב אחרי המודעות.
נקודה חשובה: היזהר מאוד מ"השקעות מבטיחות" שמסתובבות בבתי כנסת או בלוחות מודעות ומבטיחות אחוזי רווח גבוהים מאוד בזמן קצר. השקעה בטוחה היא בדרך כלל השקעה לטווח ארוך דרך גופים מוכרים ומפוקחים.
בהצלחה רבה וסייעתא דשמיא!
המונח
"הון השקעות" (Investment Capital) מתייחס לכסף או לנכסים פיננסיים שמושקעים במטרה לייצר רווחים עתידיים, הכנסה פסיבית או צמיחה בערך הנכס.
כדי שאוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר, האם התכוונת לאחד מהנושאים הבאים?
1.
גיוס הון לעסק: איך מגייסים כסף ממשקיעים, קרנות הון סיכון (VC) או אנג'לים?
2.
ניהול הון אישי: איפה כדאי להשקיע סכום כסף פנוי (בורסה, נדל"ן, חיסכון)?
3.
סוגי הון: ההבדל בין הון עצמי (Equity) להון זר (חוב/הלוואות).
4.
קרנות השקעה: איך עובדות קרנות פרייבט אקוויטי או קרנות גידור?
הנה כמה עקרונות בסיסיים שחשוב להכיר בנוגע להון השקעות:
- יחס סיכון-תשואה: ככל שפוטנציאל הרווח על ההון גבוה יותר, כך בדרך כלל הסיכון לאבד את ההון גבוה יותר.
- נזילות: היכולת להפוך את ההשקעה חזרה למזומן במהירות (למשל: מניות הן נכס נזיל מאוד, בעוד נדל"ן הוא נכס ברמת נזילות נמוכה).
- פיזור: הכלל הראשון בהשקעות הוא לא לשים את כל "הביצים בסל אחד" כדי להגן על ההון.
אם תפרט מה המטרה שלך או על איזה תחום תרצה להרחיב, אשמח לתת מידע מפורט יותר.
מקור: AI אוצר