פנחס ע

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
9,070
נקודות
513
וזה נוסח ההודעה שקיבלתי מחדשות כלכליות:
מעבר חצייה חכם שיסייע לנהגים לזהות הולכי רגל בחשכה

עיריית כפר סבא החלה בפיילוט עירוני בשיתוף חברת Safecross להתקנת מערכת תאורה ואיתות חכמה במעברי חצייה לא מרומזרים. המערכת, המבוססת על חיישנים סולאריים, מזהה אוטומטית הולך רגל המתקרב לשפת המדרכה ומפעילה תאורה ייעודית להגברת ערנות הנהגים. הפיילוט הותקן בצומת הרחובות ויצמן-המעפילים, ובסיום תקופת הבחינה נשקלת הרחבת הפריסה למוקדים נוספים בעיר. (פאנדר)

נו, רבותי מומחים. מה הדין בזה בשבת?
@קבוצה שבת
אני יוסיף למה אולי לצדד לקולא, כי רוב המקומות אפשר בעצם לעבור ללא רמזור, ואין זה כל כך ניחא ליה. ויל"ע.

נערך לאחרונה:
וזה נוסח ההודעה שקיבלתי מחדשות כלכליות:
מעבר חצייה חכם שיסייע לנהגים לזהות הולכי רגל בחשכה

עיריית כפר סבא החלה בפיילוט עירוני בשיתוף חברת Safecross להתקנת מערכת תאורה ואיתות חכמה במעברי חצייה לא מרומזרים. המערכת, המבוססת על חיישנים סולאריים, מזהה אוטומטית הולך רגל המתקרב לשפת המדרכה ומפעילה תאורה ייעודית להגברת ערנות הנהגים. הפיילוט הותקן בצומת הרחובות ויצמן-המעפילים, ובסיום תקופת הבחינה נשקלת הרחבת הפריסה למוקדים נוספים בעיר. (פאנדר)

נו, רבותי מומחים. מה הדין בזה בשבת?
@קבוצה שבת
מ''ש ממצלמות ,

כוונתך למצדדים להיתר או לאיסור? כי המתירים במצלמות מסתמכים על כך שאינך מעוניין שיצלמו אותך, אבל פה לכאו' אדם רוצה שיעזור לו כעת לעבור את הכביש, וזה לא סתם שרוצה משהו שאולי ייעזר בו.
ואני הייתי שואל הפוך מה שונה זה מלהדליק את האור... ואולי כי אינו ממש על ידי מעשה, (וא"כ צריך מהר למצוא פתרונות למקומות הללו) וניסיתי להציע למעלה שאי"ז ממש ניחא ליה. וצ"ע גדול סברתי.

כוונתך למצדדים להיתר או לאיסור? כי המתירים במצלמות מסתמכים על כך שאינך מעוניין שיצלמו אותך, אבל פה לכאו' אדם רוצה שיעזור לו כעת לעבור את הכביש, וזה לא סתם שרוצה משהו שאולי ייעזר בו.
ואני הייתי שואל הפוך מה שונה זה מלהדליק את האור... ואולי כי אינו ממש על ידי מעשה, (וא"כ צריך מהר למצוא פתרונות למקומות הללו) וניסיתי להציע למעלה שאי"ז ממש ניחא ליה. וצ"ע גדול סברתי.
להיתר,
שכמו שמצלמות אין הוא רוצה בכך אף שיהיה לו צורך בהם הוא יהנה כגון מי שהיה לו גניבה וכדו'
אף הכא אין רוצה בהם אע''פ שנהנה שהרכב שם לב איליו

במצלמות, יש סברא נוספת להתיר כי הם מצלמות כל הזמן, ובכל שניה נרשם אות חשמלי וציור כפי איך שזה נראה באותו רגע.
ההליכה של האדם במקום, לא גורמת למצלמה לעבוד יותר או פחות, 'הציור' כביכול שהיא תצייר יהיה שונה, אבל למאי נ"מ.

לעומת זאת בחיישן שגורם להפעלת או כיבוי דבר, גם אם זה בניגוד לרצונו, יש יותר מקום לאסור.

לא גרע מסתם מעבר בשבת שרכב מתקרב ואז הוא מדליק את האורות האחורים.
ודאי זה פ"ר דלא ניח"ל ולא אכפת ליה.
הרי בחו"ל רחובות שלמים מלאים בחיישנים שמגיע הולך רגל נדלק האור. ואין מי שאוסר בזה.

הרי בחו"ל רחובות שלמים מלאים בחיישנים שמגיע הולך רגל נדלק האור. ואין מי שאוסר בזה.
אני חושב שיש מחמירים ופוסקים שילך אחרי גוי במצב כזה, שלא הוא יגרום להדלקת התאורה, אם אני זוכר נכון וצ''ע.

לא כל כך מבין למה זה לא ניח"ל שיהיה לו ירוק במעבר החציה?
כי הוא ממילא עובר גם באדום. בשבת כמובן.
ולענין האור הנדלק, כי יש אור שהוא רואה וזה תוספת אור.
ובאמת במקומות חשוכים מאד זה בעיה גדולה.

היה כזה גם באלעד (צומת רבי יהודה הנשיא ליד יש), בר"כ אם לא מדובר בהולך רגל מתפרץ לכביש אין אורות,
ולגופו של עניין נראה שלא שייך לומר לא ניחא ליה שהרי אינו רוצה להידרס אא"כ זה במקום שאין מכוניות כלל ואז באמת לא ניחא ליה.
ואולי במקרה זה יותר פשוט לא לעבור במעבר החציה....

אני ממש לא מבין כל מי שאומר לא ניחא ליה, ושוכח שגם זה אסור מדרבנן להלכה לגמרי,
חברים, איננו צדוקים, אנחנו שומרים גם על דרבנן!
זה לא בדיוק.
לדעת הערוך זה מותר והמחבר פוסק כהערוך בצירוף סברא נוספת.
וכן בפוסקים מצי' פעמים רבות שצירפו את דעת הערוך.
ועי' בט"ז שם שנהגו כהערוך.
ובמקום צער גדול יש לסמוך ע"ד הערוך.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון