זכויות יוצרים | בית המדרש | פורום אוצר התורה זכויות יוצרים | בית המדרש | פורום אוצר התורה

זכויות יוצרים

דבר היושר

משתמש ותיק
פרסם מאמר
תודות
491
נקודות
116
האם יש למאן דהו מקור מהראשונים או מהש"ס האם יש בעלות בזה או לא.
(אני יודע את הפולמוס הנרחב ברבותינו האחרונים שעסקו בזה עד בלי די, אלא שעד כה לא מצאתי איזה איזכור מרומז לדברים ברבותינו הראשונים ומעלה, וכמובן איני מדבר על הדברים עצמם, שהרי זה נובע מהענין הטכני, שבזמנם לא היה אופן ומקרים של זכויות יוצרים, אלא כוונתי מקור לדברים בגדר 'מכללא איתמר' ולא שב'פירוש איתמר').

(אני יודע את הפולמוס הנרחב ברבותינו האחרונים שעסקו בזה עד בלי די, אלא שעד כה לא מצאתי איזה איזכור מרומז לדברים ברבותינו הראשונים ומעלה(.
בהגיון לא אמור להיות בזה.

כמדו' שצריך לפרש את השאלה יותר

א. יש את השאלה המקורית הם יש בעלות על יצירת רעיון.
ב. יש מקרים שיש מקום לדון אם זה רק רעיון או יותר מכך, כגון ספר דיגיטלי, תמונה, וידאו וכל כיו''ב.
ג. יש מקרים שהנדון גם אם יש בעלות, האם יש בזה שוש''מ, או רק השגת גבול וכיו''ב.

אני מאוד שמח לראות שחברי הפורום כה ת"ח, עד כדי שהם נוטלים לעצמם עטרה לדון בדברים שעסקו בהם גדולי רבותינו כדוג' השואל ומשיב, ההפלאה, המהר"ם שיק, השדי חמד, העמודי אש, המחנה חיים, הנצי"ב, המלבי"ם, הנחל יצחק, הבית יצחק, הצפנת פענח, הגר"ש שקאפ, הפרדש רימונים, התכלת מרדכי, השערי דעה, הרעק"א ועוד ועוד.

אבל כפי שהבהרתי אני מחפש מאן דהו שיביא לי ראיה (אפילו לשונית) מדברי הראשונים ומעלה על נושא זה (בנוגע להערתו של @צריך עיון כוונתי לנקודה א').

אני מאוד שמח לראות שחברי הפורום כה ת"ח, עד כדי שהם נוטלים לעצמם עטרה לדון בדברים שעסקו בהם גדולי רבותינו כדוג' השואל ומשיב, ההפלאה, המהר"ם שיק, השדי חמד, העמודי אש, המחנה חיים, הנצי"ב, המלבי"ם, הנחל יצחק, הבית יצחק, הצפנת פענח, הגר"ש שקאפ, הפרדש רימונים, התכלת מרדכי, השערי דעה, הרעק"א ועוד ועוד.

אבל כפי שהבהרתי אני מחפש מאן דהו שיביא לי ראיה (אפילו לשונית) מדברי הראשונים ומעלה על נושא זה (בנוגע להערתו של @צריך עיון כוונתי לנקודה א').
להבא כתוב את זה בהודעה הפותחת. (ואל תסתפק בהדגשים..)

כל האחרונים הללו לא מצאו מקור בראשונים?
השואל ומשיב, ההפלאה, המהר"ם שיק, השדי חמד, העמודי אש, המחנה חיים, הנצי"ב, המלבי"ם, הנחל יצחק, הבית יצחק, הצפנת פענח, הגר"ש שקאפ, הפרדש רימונים, התכלת מרדכי, השערי דעה, הרעק"א ועוד ועוד.
כי אם הם לא מצאו, כנראה שאין.

חזור
חלק עליון