ראשית כי ההיסטוריה תמיד חוזרת על עצמה, ואם לא נדע כיצד התמודדו אבותינו או נכשלו מול אתגר, כיצד נדע אנו מה לעשות.
וחוץ מזה הרי השואה הייתה ממש עכשיו, וברור שהיא צריכה לעורר גם אותנו, לתשובה, כי זה יכול רח"ל לחזור על עצמו, אם לא נפיק לקחים.
ספציפית לגבי השואה, העם כצאן לטבח יובל...
ב. לעורר לתשובה ומע"ט, זה מובן, אך לא להפחיד ילדים, לעשות הכול!!! בכדי שלא יגדלו בפחד רק בגלל שמטרתנו הייתה שיתחזקו בתומ"צ

אני רק רוצה להוסיף משפט חכם ששמעתי, והמסר שלו הוא לכל עניין ונושא.
הוזכרו פה הקומיקסים על השואה, לצערנו הם מתמקדים בעיקר בפרטיזנים ופעולות הגבורה 0בלי להכנס לגישה הציונית לשואה והגבורה)
ואמר ניצול שואה אחד על זה, שאין בעיה שיכתבו את הסיפורים הללו, אבל זו לא השואה שהוא הכיר...
כשמעלים את זכרון השואה באמת כפי שנאמר פה יש את הרב נויגרשל והרב גולדווסר ובכלל גנזך קידוש השם שעשו עבודת קודש להנצחת השואה מהמבט היהודי, של קידוש השם למרות הקושי. לכאורה זה מה שאנו צריכים לזכור.
יש כאלו שמתייחסים לזכירת השואה או פרעות תשפד כ"זכור את אשר עשה לך עמלק". וכדאי לדעת שגם במצוות זכירת עמלק עיקר הכוונה לזכור את אשר קרך, ולא מעשי רצח. וידוע דברי הגרי"ז בעניין עמלק. (שזה שיטה ולא עם)
לכן כשבאים להעלות את זכרון השואה כלקח, אין ענין פה של נקמנות כלפי העם הגרמני (יש לי חבר שמכנה מקק "התיקן הנאצי") או הפולני והאוקראיני.
בנותן טעם אם כבר הזכרנו את האוקראינים אמר לי פעם חכם אחד, שכעת כשזלנסקי מנהל את המלחמה דשם מתקיים צידוק היסטורי על השואה ופרעות חמלניצקי, כאשר יהודי מוביל אוקראינים כצאן לטבח. סגור סוגריים.
בכל אופן כשאנו מזכירים את השואה כלקח למסירות נפש שתתיכן גם בימינו מול יהודים עושי מעשי עמלק. (וכדברי הרב שך שהציונים השמידו יותר יהודים מהיטלר, והפכו אותם לחילונים) זה מה שיש לייקר ולספר לילדים.
להעניק להם את המעשיה ברבי מבלוז'וב, ור' יואליש. הדבר אברהם ור' אלחנן. ר' אברהם גרודז'ינסקי ור' מנחם זמבא. החובת התלמידים ור' דניאל מובשוביץ מקעלם. את פעולות הדברי חיים, וספורי הרב פראגר. וכמובן לא לוותר על המתיסוביצ'ים ממתתיהו גלמן.
ולתת להם רצון לחקות... זה מה שאנחנו צריכים ללמד.

לאחרונה נפתח ב'יד ושם' מדור למגזר החרדי, והייתי שם.
כן אני בהחלט זוכר את כל זקני ומשפחתי הענפה הי"ד, ובהחלט יש לי טינה לגרמנים.
אבל,
זה מה שצריך לעשות?
לזכור איך נראה המקל, וללקק את הפצעים?
מה עם 'חשבון הנפש' לאומי? זה אין שם!
בנוסף, כל הגישה של 'לעולם לא עד' כפרני מיסודה, והיא אבן דרך רצינית ב'כל העסק'.
שלא לדבר על זכירת מעשי הציונים, שכלל לא חשבו להציג שם.
נקודה נוספת:
לנו, היה הרבה יותר משואה אחת. שואת מצרים, שואת אשור, שואת בבל, שואת יון, שואת רומא, והלאה והלאה.. כל הסיבה שדווקא את השואה שחזרו כל הזמן - כי זה היה קרוב, ואנשים היו מחוברים.
כיום כבר הרבה פחות, ישנם שורדי שואה מעטים, ומצבה של השואה בתרצ"ט - תש"ה, שווה למצבה של השואה בת"ח-ת"ט.

כל השינוי בין יהודים חל החל מהשואה הציונות וכו' ולכן עז"ג צ' הסברה את כל השושלת ואיך נראו היהודים האמיתיים בפולין וכל זקנינו

לנו, היה הרבה יותר משואה אחת. שואת מצרים, שואת אשור, שואת בבל, שואת יון, שואת רומא, והלאה והלאה.. כל הסיבה שדווקא את השואה שחזרו כל הזמן - כי זה היה קרוב, ואנשים היו מחוברים.
כיום כבר הרבה פחות, ישנם שורדי שואה מעטים, ומצבה של השואה בתרצ"ט - תש"ה, שווה למצבה של השואה בת"ח-ת"ט.
עיין בהג"ה בעמוד המצורף - אש קודש

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון