מ מנחם1 משתמש רגיל הודעות 149 תודות 523 נקודות 48 15 אוגוסט (8) 2025 #1 מה שכתב הגר"ח לכוין בברכת אבות כעומד לפני המלך ובדיעבד לא יד"ח תפילה. האם זה הוזכר בפוסקים והאם יש מי שחולק? נפק"מ שלא צריך לחזור על תפילתו
מה שכתב הגר"ח לכוין בברכת אבות כעומד לפני המלך ובדיעבד לא יד"ח תפילה. האם זה הוזכר בפוסקים והאם יש מי שחולק? נפק"מ שלא צריך לחזור על תפילתו
ה הוגה דעות משתמש רגיל הודעות 177 תודות 568 נקודות 76 15 אוגוסט (8) 2025 #2 כמדומה לי שלהלכה אין חוזרים היום על חוסר כוונה שהרי גם כשיחזור לא יכוון. ואין לי בזה מקור רק כך זכור לי ששמעתי. ואולי תלוי כל אחד במה שמכיר את עצמו.
כמדומה לי שלהלכה אין חוזרים היום על חוסר כוונה שהרי גם כשיחזור לא יכוון. ואין לי בזה מקור רק כך זכור לי ששמעתי. ואולי תלוי כל אחד במה שמכיר את עצמו.
מ מנחם1 משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 149 תודות 523 נקודות 48 15 אוגוסט (8) 2025 #3 הוגה דעות אמר: כמדומה לי שלהלכה אין חוזרים היום על חוסר כוונה שהרי גם כשיחזור לא יכוון. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... בשו"ע אני חושב. אבל הגר"ח מדבר על כוונה של עומד בפני המלך סך הכל בברכה אחת. ועל זה כותב שחוזר
הוגה דעות אמר: כמדומה לי שלהלכה אין חוזרים היום על חוסר כוונה שהרי גם כשיחזור לא יכוון. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... בשו"ע אני חושב. אבל הגר"ח מדבר על כוונה של עומד בפני המלך סך הכל בברכה אחת. ועל זה כותב שחוזר
י יאשע בער משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 727 תודות 2,020 נקודות 231 15 אוגוסט (8) 2025 #4 מנחם1 אמר: ועל זה כותב שחוזר לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא כותב שחוזר, אלא כותב 'ואם אינו יכול לכוון- אל יתפלל כיון דאין זה תפילה כלל', עכ"ל. ובפוסקים ודאי לא נקטו כך. [וכמו"כ החזו"א בגליונותיו על אתר חלק על הגר"ח].
מנחם1 אמר: ועל זה כותב שחוזר לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא כותב שחוזר, אלא כותב 'ואם אינו יכול לכוון- אל יתפלל כיון דאין זה תפילה כלל', עכ"ל. ובפוסקים ודאי לא נקטו כך. [וכמו"כ החזו"א בגליונותיו על אתר חלק על הגר"ח].
י יאשע בער משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 727 תודות 2,020 נקודות 231 15 אוגוסט (8) 2025 #5 מנחם1 אמר: סך הכל בברכה אחת לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא נכון, כונת עומד לפני המלך לדעת הגר"ח מעכבת בכל התפילה. [אך באבי עזרי כתב כדבריך שמעכב רק בברכה ראשונה, עי"ש].
מנחם1 אמר: סך הכל בברכה אחת לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא נכון, כונת עומד לפני המלך לדעת הגר"ח מעכבת בכל התפילה. [אך באבי עזרי כתב כדבריך שמעכב רק בברכה ראשונה, עי"ש].