בימי שישי, ר' בן ציון פלמן למד בחברותא עם הגאון רבי גדליה נדל זצ"ל הלכות טריפות ותערובות, במשך כשנתיים (תשי"ח ותשי"ט). הלימוד היה בימי שישי בעזרת נשים של כולל ברסלב הישן ברחוב אלשיך, מקום שקט ללמוד בו ברציפות ובישוב הדעת. שעות הלימוד היו מהשעה 8:30 בבוקר, עד שעה ורבע לפני כניסת השבת, בחורף ובימי הקיץ.
ר' בן ציון אברך צעיר, תקופה קצרה אחרי החתונה, ור' גדליה מבוגר ממנו בשתים עשרה שנה.
ה'מנקה' המקומי, היה מגיע בשעה לא קבועה ונכנס לעזרת נשים לנקות, פעם בבוקר ופעם אחרי צהרים. כאשר ניקה את המקום בו הם ישבו, עברו לצד השני של החדר, עד שסיים לנקות וכך לא הפריעו לו. הם הבחינו בכל זאת כי משהו מפריע לו, הוא כעוס. אבל לא היה להם הרבה שהות לחשוב על כך. פעם שאלו אותו – האם מפריעים לו או משהו כזה, והשיב: חלילה, אני מנקה, והכל בסדר.
אך הוא היה כעוס. מדוע? כי במשך הזמן הבחין, כי תמיד הם נמצאים – שני האברכים השקדנים הללו, כל שעות היום.
הדבר הכעיס אותו: כיצד ביום שישי, כאשר כל בתי ישראל עסוקים וטרודים בטרדה של מצוה, בהכנות כלבוד שבת, מסוגלים שני האברכים הללו להיעלם מביתם, ולהיות ספונים בביהמ"ד במשך כל היום.
כיון שלא יכול היה לעכל את הענין, הגיע רגע שהצער שלו עלה על גדותיו עד שהחליט לקיים מצות תוכחה. ניגש אליהם והרים את קולו בתקיפות: "וכי אתם לא מתביישים לשבת כאן וללמוד ביום שישי במשך כל שעות היום, מבלי להגיש עזרה בבית?! וכי זו הדרך, היכן המידה של 'נושא בעול עם חברו', לעזור בבית לאשה ולילדים להיכנס לשבת ברוגע ובישוב הדעת?!"
עכשיו כבר הבינו, מה עומד לו על הלב בשבועות האחרונים. הוא כל כך צעק וכעס, עד שהם התפעלו מהקולות והברקים שיצאו מפיו. כנראה היו בתוכו כעסים נוספים על בעיות אחרות שלו, והוציא הכל בצעקות הללו, בקול רעש גדול…
שני תלמידי החכמים חלילה לא השיבו כנגדו, וגם לא נפגעו כי "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם". הם הקשיבו לכל מילה שצעק. שתקו ושוב הביטו והקשיבו.
כאשר סיים לצעוק, יצא מהמקום בטריקת דלת. וכשהוא יצא, רבי גדליה פנה לר' בן ציון ושאל: "נו, הוא טוען טענה" – כלומר, מה יש לנו לענות על טענותיו.
ר' בן ציון ענה: מאז שהתחלנו ללמוד, אני משכים קום ביום שישי לפנות בוקר, שעתיים לפני הזמן שאני קם מידי יום, ובשעתיים הללו הנני מסייע ומכין את הדברים שצריך להכין לכבוד שבת.
ר' גדליה היה מרוצה מתשובתו, ומיד המשיכו בתלמודם לתוך דברי הש"ך המחודשים בסימן מ"ג. המשיכו בהכנותיהם לשבת…