• וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.

מחכה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,212
נקודות
290
הרבנים של ה'עדה' מייחדים את כל האבנים לכך..
אולי זה באמת שייך לדיון אחר, אבל אשמח להבין, האם די בכך שמייחדים בדיבור את האבן, לכאו' בסוג זה של מוקצה צריך לעשות שינוי בגוף האבן לכל הפוסקים, לא כך?

אולי זה באמת שייך לדיון אחר, אבל אשמח להבין, האם די בכך שמייחדים בדיבור את האבן, לכאו' בסוג זה של מוקצה צריך לעשות שינוי בגוף האבן לכל הפוסקים, לא כך?
זה כבר סוגיית יחוד שאם יחדה לעולם לא צריך מעשה אבל יחדה לשבת יש דעות שזה עוזר בדברים,
אבל לכתחילה צריך להחמיר ביחדה לשבת זו ע'י מעשה ,
וכן נהג החזו''א באבן לעצירת הדלת שסיבב עליה חוט,

אני אני מבין נכון את דברי הפסקי תשובות הוא אסר ובסברא אלימא (אף שמע מהמשנ''ב להקל)
במ''ב דיבר באופן שרגילות להשתמש באבנים לישיבה ובאופן זה הקיל בשעת המורך יחוד לשבת אחד ועדיף עם מעשה ,
משא''כ בזמננו שאין רגילות ליחדן חוזר הבעיה כחריות שא''א אם לא יחדום לעולם ,

כמדומה שמפורש שמועיל ייחוד לאבני צור של בית הכסא. שלוקח שלוש אבנים משום כבוד הבריות. וייתכן שגם לצורך חסימת מחללי שבת התירו שאין לך כבוד הבריות גדול מזה שלא יעבור בשכונה חרדית. וכמו שעושים ק"ו בק"ש לעניין מפני הכבוד לעניית אמן ודברים שבקדושה.
אמנם נ"ל ששם יש הגבלה על מספר האבנים.

אם נתחיל לדון בגדר כבוד הבריות, האשכול יפוצל שוב.
בכ''א צ''ע אם כבוד הבריות בלכלוך גשמי שווה לכלוך רוחני
רק באתי להוכיח שמועיל יחוד בלי מעשה. ושיתקנו אותי אם אני טועה

יש פיתרון לזה אולי לחדד את האבנים מראש על מנת שיחודדו היטב...

אגב:
כמדומה שמפורש שמועיל ייחוד לאבני צור של בית הכסא. שלוקח שלוש אבנים משום כבוד הבריות. וייתכן שגם לצורך חסימת מחללי שבת התירו שאין לך כבוד הבריות גדול מזה שלא יעבור בשכונה חרדית. וכמו שעושים ק"ו בק"ש לעניין מפני הכבוד לעניית אמן ודברים שבקדושה.
אמנם נ"ל ששם יש הגבלה על מספר האבנים.
לגבי ביה"כ. כשמשייפים את האבנים קצת כדי שיהיה יותר קל לשימוש, זה מתיר גם בלי ההגבלה?

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓