• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
לענ"ד ילד שאוהב לשחק באש הוא יעשה את זה, אם הוא יפחד ממך הוא ידאג שלא תראה אותו, ולכן התגובה אמורה להיות, יענקלה, אם אתה אוהב לשחק באש תאמר לי, דע לך שזה יכול להיות מסוכן, ואם אתה רוצה אני מוכן שנעשה את זה ביחד.
ופשוט שלקיים את הדבר, ולשחק באש עם הילד בצורה שאינה מסוכנת, וכגו' הכנת נרות שעוה מעניינים, לצלות תפו"א, וכן על זה הדרך.

לענ"ד ילד שאוהב לשחק באש הוא יעשה את זה, אם הוא יפחד ממך הוא ידאג שלא תראה אותו, ולכן התגובה אמורה להיות, יענקלה, אם אתה אוהב לשחק באש תאמר לי, דע לך שזה יכול להיות מסוכן, ואם אתה רוצה אני מוכן שנעשה את זה ביחד.
ופשוט שלקיים את הדבר, ולשחק באש עם הילד בצורה שאינה מסוכנת, וכגו' הכנת נרות שעוה מעניינים, לצלות תפו"א, וכן על זה הדרך.
לא כל דבר שהילד רוצה וזה מסוכן צריך להסכים אתו ולפתור את הבעיה ע"י השגחה,
אין בזה שום אקט חינוכי.
ואדרבה כשיש דבר מסוכן זה הזדמנות לחנך את הילד לגבולות,
וגם לדברך צריך להשים גבול שלא ישחק לבד.
וכאן מגיעה השאלה איך להציב גבולות בצורה יעילה גם במקום שהילד מסוקרן ורוצה מאוד,
(א"א בכל מקום לפתור לו את נושא הרצון כהצעתך)
והציע הרב
להזיז אותו ולומר לו, לא בלחץ אלא בתקיפות: לא נוגעים באש!
והקשה עליו הרב
ולכן באמת שלהזיז אותו והדיבורים לא מועילים חייבים להשתמש ביותר כלים כדי למנוע ממנו להיכנס לסכנה........
ורק צריך לזכור שהמשפט לא נוגעים באש הוא חלול מתוכו הרי אבא מדליק נרות חנוכה ואימא מדליק את הגז כל יום.
ולכן צריך מוטו יותר מוגדר כגון, ילדים עד גיל 8 אסור להם להתעסק באש בכלל או רק בהשגחת מבוגר....

לא כל דבר שהילד רוצה וזה מסוכן צריך להסכים אתו ולפתור את הבעיה ע"י השגחה,
אין בזה שום אקט חינוכי.
ואדרבה כשיש דבר מסוכן זה הזדמנות לחנך את הילד לגבולות,
וגם לדברך צריך להשים גבול שלא ישחק לבד.
וכאן מגיעה השאלה איך להציב גבולות בצורה יעילה גם במקום שהילד מסוקרן ורוצה מאוד,
(א"א בכל מקום לפתור לו את נושא הרצון כהצעתך)
כל מילה פנינה!
אני מסכים איתך לחלוטין, אלא שלענ"ד בנושא האש זה קצת שונה, וברור שגם כאן חייבים גבולות, אלא שאולי הגבולות אמורים להיות בעת המשחק עם הילד.
(אני בעצמי אחרי שראיתי את ילדי משחקים באש, הענשתי אותם, אך יום למחרת אמרתי להם היום משחקים באש, והלכתי לשחק איתם, ותוך כדי המשחק לימדתי אותם הרבה כללי זהירות.
כהיום אין מצב שהם הולכים לבד לאש (מה שלפני כן היה קורה הרבה...) הכי הרבה הם יבקשו ממני לשחק איתם...

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון